Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499307 razy)

Offline Crono

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3765 dnia: So, 19 Marzec 2022, 21:52:27 »
A jaki jest według Was właściwy odstęp pomiędzy jednym wydaniem a drugim? Jak komiks ukazał się 10 lat temu i teraz ma wznowienie to jest ok? A jak 3 lata temu to już nie, dobrze rozumiem? A jak ukazał się 4, 5 czy 6 lat temu to już dobrze, czy nadal źle?

Offline parsom

« Odpowiedź #3766 dnia: So, 19 Marzec 2022, 22:07:43 »
Źle rozumiesz, czy też rżniesz głupa celowo - wszystko jedno. Ostatni tom GF wyszedł pod koniec października zeszłego roku.

Offline Randal63

« Odpowiedź #3767 dnia: So, 19 Marzec 2022, 22:08:42 »
Aż strach tu wchodzić i pytać o cokolwiek, tak tu wrze. ;) Ale mimo wszystko spróbuję. Chodzi mi wydanie
G.Ennisa-"Sara". Czy ktoś ma jakieś info kiedy to wyjdzie ? Od momentu zapowiedzi że będzie czekam cierpliwie. Jeśli ten tytuł był w planach na drugie półrocze, to może w tym roku się nie załapać jak pozycje zeszłoroczne.  :(

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3768 dnia: So, 19 Marzec 2022, 22:14:03 »
Kurde tak lamentujecie nad tym omnibusem, jakby on blokował wydanie jakiejś innej pozycji.

Offline Midar

« Odpowiedź #3769 dnia: So, 19 Marzec 2022, 22:44:29 »
Jak ktoś ma trzy pierwsze to kupi trzy kolejne, nie bardzo wiem po co miałby sprzedawać te pierwsze żeby kupić  w jeden książce, format ten sam, "prestiż" na półce większy czy jak, pieniądze też podobne.
Ja dokładnie tak zrobię. Mam trzy pierwsze i je sprzedam, żeby kupić „cegłę”, bo tak wolę😀. Gorzej, bo znam takich, co sprzedadzą sześć, żeby kupić jeden.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Marzec 2022, 22:46:16 wysłana przez Midar »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3770 dnia: So, 19 Marzec 2022, 22:52:20 »
jaka jest teraz polityka wydawnicza image? zeszyt, tpb, deluxe hc, compendium? coś jak fables i saga?
podhypeowalem się na ten komiks ale wydania muchy raczej nie kupie po przykrym doświadczeniu ze spectacularem.

Offline kenji

« Odpowiedź #3771 dnia: So, 19 Marzec 2022, 22:54:08 »
ciężko uwierzyć mi w to co czytam tutaj na forum....
fani komiksu obrażają się na wydawnictwo, bo postanowiło wyjśc na przeciw czytelnikom i wydać komiks w zbiorczym wydaniu aby było taniej i lepiej i w ogóle... chyba niektórym już całkowicie pojebało się tych pustych głowach.

Offline misiokles

« Odpowiedź #3772 dnia: So, 19 Marzec 2022, 23:00:36 »
I myślą, że taki zabieg Mucha będzie robiła już regularnie, bo chce się wyłącznie nachapać!

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3773 dnia: So, 19 Marzec 2022, 23:14:53 »
A, żeby ktoś mi nie zarzucił, że nabijam sobie posty w tym wątku, to dodam tylko, że ja akurat nie cieszyłbym się z posiadania omnibusa. Cegły komiksowe tylko mi wadzą - są po prostu nieporęczne i trudno je zabrać ze sobą w podróż.

Online xanar

« Odpowiedź #3774 dnia: So, 19 Marzec 2022, 23:20:47 »
I myślą, że taki zabieg Mucha będzie robiła już regularnie, bo chce się wyłącznie nachapać!
Pomijać to nachapanie się, żeby taki zabieg był wykonywany regularnie to musiałyby się sprzedawać te pojedyncze a tu są zapowiedzi, że my teraz tych pojedynczych nie będziemy kupować i poczekamy na zbiorcze - no ma to sens :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online OokamiG

« Odpowiedź #3775 dnia: So, 19 Marzec 2022, 23:30:23 »
A, żeby ktoś mi nie zarzucił, że nabijam sobie posty w tym wątku, to dodam tylko, że ja akurat nie cieszyłbym się z posiadania omnibusa. Cegły komiksowe tylko mi wadzą - są po prostu nieporęczne i trudno je zabrać ze sobą w podróż.
Bo cegły komiksowe to nie kolekcyjne śmietniki na podróż, tylko lektura do fotela i dobrego trunku. Ilość bólduopienia i egocentryzmu w tym temacie osiągnęła poziom żenady. Wydawnictwo wydało wszystkie tomy, mieliście je okazję zakupić, nie przez dwa tygodnie tylko przez dłuższy okres, jeśli tego nie uczyniliście, to widocznie nie byliście za bardzo zainteresowani tym tytułem. mamy teraz taki rynek, że kupujesz od razu, albo później płaczesz. Pretensje możecie mieć jedynie do siebie. Wydawnictwo się wywiązało, wydało całą serię i zaproponowało nowe wydanie komiksu. Gdy ja nie zdążyłem kupić sagi Eriksona od Maga to nie płakałem, tylko poczekałem na nowe wydanie i teraz idzie preorder na każdą część. Życzę miłej niedzieli i uświadomienia sobie, że nie jesteś pępkiem świata z tomami 4-6 Gideon Falls.

Offline parsom

« Odpowiedź #3776 dnia: So, 19 Marzec 2022, 23:44:49 »
Nie ma to jak brawurowy stworzyć sobie własną wersję kwestii, a potem równie brawurowo ją obalić...

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3777 dnia: So, 19 Marzec 2022, 23:46:55 »
Bo cegły komiksowe to nie kolekcyjne śmietniki na podróż, tylko lektura do fotela i dobrego trunku.

Wydawało mi się, że o tym zadecyduje treść :)

Offline andy13

« Odpowiedź #3778 dnia: Nd, 20 Marzec 2022, 00:07:34 »
Nie ma to jak brawurowy stworzyć sobie własną wersję kwestii, a potem równie brawurowo ją obalić...
Znamienne na tym forum.

Pomijać to nachapanie się, żeby taki zabieg był wykonywany regularnie to musiałyby się sprzedawać te pojedyncze a tu są zapowiedzi, że my teraz tych pojedynczych nie będziemy kupować i poczekamy na zbiorcze - no ma to sens :)
Czyli takie wydanie jest fajne, logiczne, tańsze i w końcu mamy wybór wydań na rynku, ale to was nie dotyczy, bo musicie kupować jedyne słuszne, pierwsze i droższe. Ma to sens :D
Nie, skoro już raz tak Mucha zrobiła, to może zrobić tak kolejny raz. Jak zrobi, to kupimy zbiorcze. Jak nie zrobi, bo się pierwsze nie wyprzeda, to kupimy pierwsze, które będzie dostępne. Podajecie plusy aktualnego rozwiązania, a potem - jak ktoś napisze, że się do nich zastosuje - sami negujecie te kretynizmy, które napisaliście.

Online xanar

« Odpowiedź #3779 dnia: Nd, 20 Marzec 2022, 01:13:27 »
Ile tańsze ? Ja nic nie musze kupować, odpadłem po trzech tomach, nie wiem nad czym te zachwyty.
Może też nie zrobić  ;D
A jak się wyprzeda tylko jeden albo dwa, to co wtedy, zrobią dodruki, ale już będą droższe niż te pierwsze, albo w ogóle nie nie zrobią i znowu będzie, że Mucha nas oszukała bo miało być zbiorczo a nie ma  ;D
Przemyśl jeszcze tą swoją strategie :) Rozumiem, że ty jesteś jednym z tych obrażonych :)
Twój komiks jest lepszy niż mój