Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kv

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3600 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 17:25:25 »
Ktoś się orientuje czy Mucha wyda dalsze części Starej Gwardii?

Offline Konrad

« Odpowiedź #3601 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 17:39:04 »
@kv
Planuje wydać, ale raczej nie wcześniej niż pod koniec roku, duży wpływ mają tutaj braki papieru. Było o tym w wywiadzie z Christine Meyer miesiąc temu: https://vinheta2020.blogspot.com/2022/01/a-conversa-com-g-floy-studio-novidades.html
michał81 nawet o tym pisał, warto używać wyszukiwarki:
Pół potwierdzone informacje co nasz jeszcze może czekać od Muchy w 2022:

Przeklęty tom 2
Old Guard tom 2
Deadpool Black, White & Blood
Elektra Black, White & Blood
Źródło
wpływ na ukazanie się tych tytułów będzie mieć dostępność papieru

Plus jeszcze 3 Marvele ;)

Offline kv

« Odpowiedź #3602 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 20:58:32 »
A jak bym inaczej nabił ilość postów znajdując informację samemu?  ;)

Tak na poważnie, zainteresowałem się tym komiksem po obejrzeniu filmu. Historia b. ciekawa (o dziwo film idzie ciut dalej niż pierwszy cykl komiksu), ale rysunki bardzo często bez detali.
Odnoszę wrażenie (to tylko moja osobista opinia), że komiksy amerykańskie są robione na szybko i nie ma czasu na dopracowywanie rysunków  :o - ale ja nie jestem targetem Muchy, dużo więcej czytam frankofonów czy innych europejskich (w tym polskich  ;) ) więc nie mam pełnego spektrum do oceny - przynajmniej tak mi się wydaje.

Summa summarum chętnie przeczytam dalszy cykl bądź cykle (jeśli się nie mylę są jeszcze 2) zaciekawiony wątkami poruszonymi w filmie. Stąd moje pytanie czy Mucha będzie to wydawać czy raczej kupić oryginały.

EDIT: z ciekawości zerknąłem na amazona czy te 2 kolejne cykle można kupić i na 2. cyklu już jest znaczek Netflixa - nieźle, a film jeszcze nie powstał - tak działa marketing  ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Luty 2022, 21:39:33 wysłana przez kv »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3603 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 09:27:42 »
Jeszcze raz, już było na ten temat o tym wszystkim tu napisane, po premierze, wystarczy użyć opcji szukaj, chyba, że to jest jakaś nowa moda i będziemy co parę miesięcy jak Mucha wydała słabo Spidera.

Jeżeli wszystko było już napisane to chętnie się dowiem skąd Mucha użyła materiałów do tego wydania i dlaczego nie zeskanowała tych kilku zeszytów gorszej jakości z  oryginałów? Jak dostanę odpowiedź to przysięgam, że już nic więcej nie napiszę na ten temat.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #3604 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 09:48:58 »
Coś Motyl o tym pisał z tego co pamiętam, że materiały to on miał.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline andy13

« Odpowiedź #3605 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 10:16:00 »
W Astonishing X-men były blade kolory.
W Apocalypse jeden zeszyt z pikseloza i innymi kolorami, niż w omnibusie z 2016-tego

Także można powiedzieć, że prawie zawsze coś.
Wyluzuj. Pytamy o jeden komiks. Zamiast ich bronić, za chwilę podasz więcej przykładów źle wydanych komiksów niż cała reszta forum.

Coś Motyl o tym pisał z tego co pamiętam, że materiały to on miał.
Teoria: „wszystko było już napisane w temacie. Łatwo można wyszukać”.
Ten sam teoretyk w rzeczywistości: „ktoś tam, gdzieś tam, coś tam pisał”.  ;)

Zgaduję, że skoro Marvel to amerykańska firma, więc użycie materiałów osoby, bądź firmy 'trzeciej' musiałoby zostać obwarowane setkami klauzul prawniczych, że nikomu nie chciało się przez to przechodzić.
Widzisz, jedynie zagadywałeś. Xanar napisał, że jednak wzięli od osoby „trzeciej”.

Offline xanar

« Odpowiedź #3606 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 11:08:38 »
Jan nie jestem od bronienia czy chwalenia wydawnictwa, pisze jak wydają tych Astonishing to nawet zdjęcia wstawiałem jak to ładnie wygląda w porównaniu z oryginałem.
Moonshadow miał "bardzo dobrą" czcionkę

Tak, chwal ich i poklepuj po główce, wtedy na pewno będą to lepiej wydawać  ::)

Człowieku, poszukaj sobie, będziesz wiedział, mnie to aż tak nie interesuje, to wy drugi raz piszecie to samo.
Tak, łatwo można wyszukać, tam na górze jest takie "okno" niestety wiele osób ma z tym problemy.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #3607 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 11:33:50 »
Amsterdam - może po prostu napisz do Muchy i zapytaj o to, co Cię interesuje.

Offline andy13

« Odpowiedź #3608 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 11:35:47 »
Tak, chwal ich i poklepuj po główce, wtedy na pewno będą to lepiej wydawać  ::)
Nie pisałem o chwaleniu, tylko o bronieniu. Tak bardzo tego nie chcesz robić, a cały czas próbujesz zdusić tę rozmowa argumentami, że coś tam już było o tym.

Człowieku, poszukaj sobie, będziesz wiedział, mnie to aż tak nie interesuje, to wy drugi raz piszecie to samo.
Tak bardzo Cię to nie interesuję, że jesteś jedną z aktywniejszych osób w tym temacie. Jak Cię nie interesuje, to nie zaśmiecaj, może ktoś inny odpowie na to, co napisał Amsterdam. Człowieku..

Offline xanar

« Odpowiedź #3609 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 11:53:38 »
Czego ja mam tu bronić, pochwałę za dobre chęci, co to jest przedszkole.
Nie coś tam już było, tylko było to wszystko o czym piszecie po premierze, wtedy jeszcze Motyl odpowiadał, dziwne żeby drugi raz na to somo odpisywał ::)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3610 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 12:04:10 »
Ja zainicjowałem powtórkę z tego tematu, bo nie rozumiem jak to możliwe, skoro te komiksy są dostępne w oryginale i dostęp do dobrej jakości skanów nie powinien być problemem.
Ponowiłem, ponieważ moim zdaniem odpowiedź nie była wyczerpująca.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #3611 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 12:12:25 »
Ale to kto ma ci wyczerpująco odpowiedzieć na ten temat?

Offline Midar

« Odpowiedź #3612 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 12:27:49 »
Przecież temat był tak „przewałkowany” w tym wątku (łącznie z wypowiedziami Motyla), że rozgrzebywanie sprawy na nowo, to dla mnie czysty trolling lub nadmiar czasu u niektórych.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #3613 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 13:38:19 »
Ale to kto ma ci wyczerpująco odpowiedzieć na ten temat?

Guru Kevin Feige :)

Offline Konrad

« Odpowiedź #3614 dnia: So, 12 Luty 2022, 12:39:47 »
Comer/Beber, czyli JEDZENIE / PICIE już za nieco ponad tydzień w sklepach, wydane na offsecie
https://www.goodreads.com/book/show/43393638-comer-beber

Bzzz, bzzz 🪰!
Już 22 lutego Mucha zaprasza wszystkich na niemałą ucztę, a zwłaszcza katowiczan, ponieważ ich miasto jest jednym z miejsc, w którym rozgrywa się akcja naszego nowego albumu. Smacznego!
JEDZENIE / PICIE
Berlin, 1940 rok. Trwa druga wojna światowa. Franz Majowski w sejfie w swojej restauracji trzyma butelkę szampana. W latach osiemdziesiątych XX wieku Lloyd Jenkins przemierza amerykańską prowincję w poszukiwaniu tarty jabłkowej.
Jedna opowieść jest prawdziwa, druga wymyślona. Obie powstały na zamówienie pisma „Granta”. W niniejszym wydaniu tworzą opowieść w dwóch rozdziałach, którą łączy wymiar uniwersalny oraz osobisty, a także posmak wspomnienia.
Duet Filipe Melo i Juan Cavia (Wampiry, As Aventuras de Dog Mendonça e Pizza Boy, Balada para Sophie) ponownie zaskakuje, badając w Jedzeniu / Piciu nowe przestrzenie narracyjne.
„Świat Jedzenia / Picia zostaje zaatakowany przez to, co zwyczajne i doczesne w naszej codzienności. Jednak w zmaganiach z nią niezmiennie ostatnią redutą pozostaje człowieczeństwo i godność w nawet najbardziej niesprzyjających okolicznościach. Ich źródłem może być zarówno dewastujący epizod wielkiej historii światowej, jak i mały, osobisty dramat.
Gonçalo Frota — Público
„Bardzo prawdopodobne, że Filipe Melo i Juan Cavia tworzą najbardziej utalentowany i produktywny duet we współczesnym komiksie portugalskim”.
José Mário Silva — Expresso
Tłlumaczenie: Jakub Jankowski
Wydawnictwo: Mucha Comics
Liczba stron: 72
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: offset
Druk: kolor
ISBN 978-83-66589-65-0
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 55,00 zł
Premiera: 22 lutego 2022