Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1498865 razy)

Offline laf

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3585 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 13:26:05 »
A na czym ma polegać wyczerpanie tematu?
Kiedy czerpak się przedziurawi  ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #3586 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 14:07:34 »
Był, ale może nie został wyczerpany.
Ten materiał wydany na „papierze toaletowym” wygląda lepiej niż na superwypasionej kredzie. I to jest „papier toaletowy” z USA, a nie polski. Dziwne, że parę osób na „wschodzie” Europy ma do tego dostęp, a tak duże wydawnictwo już nie.
Dlatego się dziwię droższemu wydaniu, które - poza tym, że zajmuje więcej miejsca - nic nie wnosi.
No był wydany 30 lat temu, dlaczego nikt tego aktualnie nie wydał, bo może nie ma w wersji elektronicznej.

W Ameryce taki Marvel to zewnętrzne firmy, które zajmują się poprawianiem/upgradowaniem tych plansz, jak na przykład ostatnio z omnibusami FF, bo znalazły się jakieś lepsze materiały.

Ale przecież nie musisz tego kupować, nikt cię do tego nie zmusza, nie dość, że drogie to jeszcze 30 lat temu lepiej wydali niektóre rzeczy  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline andy13

« Odpowiedź #3587 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 14:42:32 »
No był wydany 30 lat temu, dlaczego nikt tego aktualnie nie wydał, bo może nie ma w wersji elektronicznej.

W Ameryce taki Marvel to zewnętrzne firmy, które zajmują się poprawianiem/upgradowaniem tych plansz, jak na przykład ostatnio z omnibusami FF, bo znalazły się jakieś lepsze materiały.

Czyli to nie tylko jedna duża firma, tylko więcej, nie potrafi ogarnąć materiałów, które ma sporo osób na „wschodzie” Europy?

Ale przecież nie musisz tego kupować, nikt cię do tego nie zmusza, nie dość, że drogie to jeszcze 30 lat temu lepiej wydali niektóre rzeczy  :)
Nie kupiłem. I właśnie piszę dlaczego, po to jest forum.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3588 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 14:50:25 »
Na forum pisze się raczej o kupionych komiksach.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3589 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:00:09 »

No ale skoro poszło info, że jakość przedrukowanych komiksów jest słaba, to po co to kupować? Żeby się wkurzyć? Zwłaszcza, gdy chodzi o osobę, która ma te komiksy w oryginale w lepszej jakości.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3590 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:12:29 »
Przecież ten temat z tym słabymi zeszytami był już tu przerabiany.
To, że są te materiały wydane na "papierze toaletowym" 30 lat temu jakimś kraju na "wschodzie" Europy to nie znaczy, że są dostępne aktualnie u wydawcy. Nie ma tych zeszytów na Marvel Unlimited i jakoś Marvel też tych wznowień nie wydaje, także może się "zgubiły".

Ale jakim znowu papierze toaletowym? Przecież to nie są wydania TM-Semic tylko oryginały wydane na całkiem niezłym papierze z doskonałą jakością druku. Nawet dzisiaj idzie je stosunkowo tanio kupić w stanie mint a potem można zeskanować.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3591 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:23:06 »
No ale skoro poszło info, że jakość przedrukowanych komiksów jest słaba, to po co to kupować? Żeby się wkurzyć? Zwłaszcza, gdy chodzi o osobę, która ma te komiksy w oryginale w lepszej jakości.

To można wtedy napisać o zagraniczym wydaniu, w lepszej jakości, które się zakupiło.

Offline andy13

« Odpowiedź #3592 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:28:23 »
Jeśli piszesz o fabule, to tak. Jeśli piszesz o sposobie wydania, jakości, cenie, dostępności, itd. to nie.
Pewnie nigdy nie skomentowałeś komiksu, którego nie masz?
I usuńmy wszystkie posty dot. zapowiedzi, przecież nikt ich nie kupił jeszcze.
Koniec OT.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #3593 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:33:40 »
Ciekawe, czyli nie można krytykować Egmontu za Czarodzieje i ich dzieje, bo nikt go jeszcze nie kupił.
Znowu wątek muchy zamienia się w komedię.

Offline xanar

« Odpowiedź #3594 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:34:31 »
Czyli to nie tylko jedna duża firma, tylko więcej, nie potrafi ogarnąć materiałów, które ma sporo osób na „wschodzie” Europy?
Nie wiem, to musisz pytać w tych dużych firmach.

Tu taki jeden jest co cały czas pisze o komiksach, których nie czytał.

Ale jakim znowu papierze toaletowym? Przecież to nie są wydania TM-Semic tylko oryginały wydane na całkiem niezłym papierze z doskonałą jakością druku. Nawet dzisiaj idzie je stosunkowo tanio kupić w stanie mint a potem można zeskanować.
Ja o wydaniu Semicowym pisałem, te amerykańskie może są lepsze, nie wiem nie posiadam.

Jeszcze raz, już było na ten temat o tym wszystkim tu napisane, po premierze, wystarczy użyć opcji szukaj, chyba, że to jest jakaś nowa moda i będziemy co parę miesięcy jak Mucha wydała słabo Spidera.

Offline misiokles

« Odpowiedź #3595 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:36:59 »

Zgaduję, że skoro Marvel to amerykańska firma, więc użycie materiałów osoby, bądź firmy 'trzeciej' musiałoby zostać obwarowane setkami klauzul prawniczych, że nikomu nie chciało się przez to przechodzić.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3596 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:38:49 »
Przeczytałem wszystko, nawet gdzieś zostawiłem namiary gdzie tego szukać, ale uważam, że temat nie został wyczerpany ani dobrze wyjaśniony, no bo sorry to wygląda jak fuszerka. Może w czasach bez internetu takie coś by uszło, ale dzisiaj?

Sam komiks oczywiście jest super, też nie jestem fanem tego, że ma większy gabaryt bo tylko mi to psuje porządek na półkach, ale niech będzie, że dodaje to ekskluzywności.

Offline andy13

« Odpowiedź #3597 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:39:50 »
Ciekawe, czyli nie można krytykować Egmontu za Czarodzieje i ich dzieje, bo nikt go jeszcze nie kupił.
Bo to jedyny metoda na zejście z tematu ceny i jakości.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3598 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 15:59:46 »
A miałeś go w rękach, by krytykować wydanie? Zresztą już było coś sprostowane na temat tego wydania.

Offline xanar

« Odpowiedź #3599 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 16:32:36 »
Przeczytałem wszystko, nawet gdzieś zostawiłem namiary gdzie tego szukać, ale uważam, że temat nie został wyczerpany ani dobrze wyjaśniony, no bo sorry to wygląda jak fuszerka. Może w czasach bez internetu takie coś by uszło, ale dzisiaj?

Sam komiks oczywiście jest super, też nie jestem fanem tego, że ma większy gabaryt bo tylko mi to psuje porządek na półkach, ale niech będzie, że dodaje to ekskluzywności.

No bo słabo to wygląda, Mucha też nie pochwaliła się przed wydaniem, że musieli coś "poprawiać", ciekawe dlaczego ::) i w przykładowych sreenach wrzuconych na sklep, w jednym była literówka :P taka amatorka trochę.

W Astonishing X-men były blade kolory.
W Apocalypse jeden zeszyt z pikseloza i innymi kolorami, niż w omnibusie z 2016-tego

Także można powiedzieć, że prawie zawsze coś.

Był tu taki jeden koleś, który wrzucał takie newsy regularnie, ale stwierdził, że to nikogo nie obchodzi i się zawinął, za mało atencji dostawał :P
« Ostatnia zmiana: Cz, 10 Luty 2022, 16:36:41 wysłana przez xanar »