Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497332 razy)

Offline SawiK

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #2745 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 08:57:35 »
Tymczasem jest topka sprzedażowa SG. Zgadnijcie jaka pozycja jest na miejscu nr 1 😊

Offline kv

« Odpowiedź #2746 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 08:58:12 »
Co do literówek i ich wyłapywania, pewnie trzeba to łączyć z teorią w jaki sposób człowiek czyta. Nie czytamy całych wyrazów (i w konsekwencji wszystkich liter) tylko część a resztę sobie "zgadujemy". Przypuszczam, że ilość znalezionych literówek zależy od stopnia skupienia podczas czytania...
Ja np. w wypowiedzi LukCooka przeczytałem "Hachette"  ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #2747 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 09:42:15 »
Zgaduję, że większość osób w Polsce do tej pory nie zauważyła literki 'n' w nazwisku aktora, który wciela się w najnowszego Batmana ;)

Offline xardas

« Odpowiedź #2748 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 09:46:30 »
Przecież w nazwisku Patison jest "n" :P

Offline marcinp

« Odpowiedź #2749 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 17:23:55 »
Kojarzy ktoś czy na Komiksowej Warszawie były większe ranty niż 30%, albo może ktoś pamięta jak było na łodzi kiedyś???
nie wiem czy brać teraz czy czekać na Łódź

Offline michał81

« Odpowiedź #2750 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 17:27:13 »
Kojarzy ktoś czy na Komiksowej Warszawie były większe ranty niż 30%, albo może ktoś pamięta jak było na łodzi kiedyś???
nie wiem czy brać teraz czy czekać na Łódź
Jeśli pytasz o Spectacular Spider-mana to był on za 160 zł, więc rabat na niego wynosił 30% tak jak w księgarniach.
Innych tytułów nie sprawdzałem.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Wrzesień 2021, 17:32:30 wysłana przez michał81 »

Offline marcinp

« Odpowiedź #2751 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 17:35:13 »
Jeśli pytasz o Spectacular Spider-mana to był on za 160 zł, więc rabat na niego wynosił 30% tak jak w księgarniach.
Innych tytułów nie sprawdzałem.
Bardziej mi chodziło o rabaty na większe zakupy, Mucha ma zawsze 30% ale przy pewnej kwocie ma wieksze rabaty

Offline kenji

« Odpowiedź #2752 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:00:13 »
Tak. W Łodzi co roku na stoisku Muchy są tytuły które możesz zakupić z 40 % rabatem. Ale z reguły są to starsze wydania.

Offline Motyl

« Odpowiedź #2753 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:12:23 »
W Warszawie było 30% na wszystkie tytuły Muchy, w Łodzi będzie pewnie podobnie.

Tak. W Łodzi co roku na stoisku Muchy są tytuły które możesz zakupić z 40 % rabatem. Ale z reguły są to starsze wydania.

W 2018 i 2019 roku 40% było na zakup wszystkiego, jeśli się przekroczyło odpowiedni próg kwotowy zakupu ustalony na stoisku, przy trochę mniejszym progu było 35%. W pudełku obok wejścia do stoiska była oferta wyprzedażowa, tam z reguły były komiksy z 40% i 50% rabatem, a czasem nawet odrobinę większym na bardzo już stare tytuły. Jeśli dobrze pamiętam można było kupić oba tomy Opowieści wojenny za stówę albo dwa pozostałe tomy New Avengers za grosze. Byli klienci, którzy wybierali egzemplarze bez najmniejszej skazy i zazwyczaj ich zamówienia były bardzo duże i łapały się na rabat 40%   

Offline 79ers

« Odpowiedź #2754 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:32:56 »
Spectacular chwilowo wyprzedany, czy już tylko za 500+ wkrótce na alledrogo?

Offline Motyl

« Odpowiedź #2755 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:38:21 »
Spectacular chwilowo wyprzedany, czy już tylko za 500+ wkrótce na alledrogo?

Cały czas dostępny jest w sklepie Gildii i Muchy. Gildia wyprzedała kolejną partię i czas oczekiwania wynosi 3-4 dni. Nakład raczej nie skończy się za tydzień, ale też nie grozi mu już sprzedaż latami, bo schodzi bardzo dobrze.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2756 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:43:44 »
To w takim razie może są szanse lekkie cofnięcie się Muchy w numeracji i Śmierć Jean De Wolff.
Chociaż to są numery SSM 134-136 i łączy się to z serią Peter Parker Spider-Man, zatem nie wiem, czy Mucha da radę i/lub będzie chciała. No i ciekawe czy Spider-Man zacznie jej przynosić większe czy mniejsze zyski niż ich serie z X-Men? Ja tam kupuję i to i to, ale są też wybredni. Szkoda, że taki Spider-Man z continuuity nie wyszedł już wcześniej i że musieliśmy najpierw dostać Reign czy zdublowanego Niebieskiego.

Offline Motyl

« Odpowiedź #2757 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:50:20 »
Bazyl, dla Ciebie wszystko, mówisz i masz ;) Może uda się wcisnąć jakąś prywatną kolekcję Pająka dla Ciebie. Jak będziesz w Kozim Grodzie, to się odezwij, pójdziemy obgadać sprawę przy pizzy i coli, a może przy okazji zrobi się jakiś minikonwent komiksowy w CK :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #2758 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 19:57:35 »
Ten papier powoli zaczyna być "przesadzony" już w Animal Manie przebija na białych i jasnych kolorach, zaraz będzie można dwie strony na raz czytać jak w większości tych omnibusów Marvelowych z Turcji.

Ale to by było świetne rozwiązanie. Jaka oszczędność czasu. Dwa razy więcej komiksów można przeczytać :) Może nawet poznikałyby kupki wstydu :)

Offline xanar

« Odpowiedź #2759 dnia: Pn, 13 Wrzesień 2021, 20:19:55 »
Bazyl, dla Ciebie wszystko, mówisz i masz ;) Może uda się wcisnąć jakąś prywatną kolekcję Pająka dla Ciebie. Jak będziesz w Kozim Grodzie, to się odezwij, pójdziemy obgadać sprawę przy pizzy i coli, a może przy okazji zrobi się jakiś minikonwent komiksowy w CK :)
Zatrudnicie go jako dyrektora kreatywnego, takie wam wydania potworzy, że wszystko z miejsca się sprzeda.
Twój komiks jest lepszy niż mój