Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495326 razy)

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #1635 dnia: So, 20 Marzec 2021, 17:09:07 »
Ścieżka Taurusa? Z zapowiedzi na pierwsze półrocze mam chyba osiem pozycji na liście zakupowej. Od Taurusa nie kupiłem tyle od jakichś 3 lat, zresztą nawet nie wiem czy chociaż tyle Taurus wydał przez ten czas.

Offline Voitas

« Odpowiedź #1636 dnia: So, 20 Marzec 2021, 18:58:58 »
Fajnie, że zapowiedzieli dużo tytułów. Ale mamy prawie koniec marca, a ile z tego wyszło?

« Odpowiedź #1637 dnia: So, 20 Marzec 2021, 19:10:47 »
 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, Muchę kupuje raczej dłużej po premierze jak osiąga ponad 30% upustu. Nie zapominajmy, że rynek nie działa normalnie obecnie więc nie ma co się wzniecać.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1638 dnia: So, 20 Marzec 2021, 19:21:52 »
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, Muchę kupuje raczej dłużej po premierze jak osiąga ponad 30% upustu. Nie zapominajmy, że rynek nie działa normalnie obecnie więc nie ma co się wzniecać.

Ale od jakiegoś czasu na Gildii jest właśnie na odwrót - 30% upustu jest na nowości, który po miesiącu czy dwóch od premiery spada do 10-20%. Chyba, że kupujesz gdzieś indziej - ale to wówczas podziel się wiedzą, bo 30% na Muchę to tylko na Gildii widziałem :)

« Odpowiedź #1639 dnia: So, 20 Marzec 2021, 19:34:13 »
   Gildia ma jakoś 3-4 razy do roku 35% na Muchę a nawet 40% w przypadku słabiej sprzedających się tytułów, ale to tylko na starsze niż pół roku komiksy, załóż subskrypcję to będziesz wiedział kiedy. Z jakiegoś sklepu na allegro brałem X-Meny z rabatem 32%.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1640 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 12:40:54 »
bzzz...
ZAPOWIADAMY! 7 kwietnia 2021 do sprzedaży trafi czwarty (podwójny!) tom Criminal. Nie jest to jedyna zapowiedź na kwiecień, więc wpadnijcie tu za kilka godzin ;) Więcej informacji o albumie poniżej ;)

Criminal – Zły czas, złe miejsce/Parszywy weekend
Scenariusz: Ed Brubaker
Ilustracje: Sean Phillips
Kolory: Val Staples

Tłumaczenie: Paulina Braiter
Wydawnictwo: Mucha Comics
Liczba stron: 176
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor

ISBN  978-83-66589-34-6
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 79,00 zł
Premiera: 7 kwietnia 2021

Criminal to jeden z najbardziej cenionych komiksów kryminalnych dwudziestego pierwszego wieku, zdobywca sześciu nagród Eisnera i dwóch nagród Harveya, w tym dla najlepszego scenarzysty i najlepszej nowej serii. Prawdziwy tryumf niezawodnego duetu twórców – Eda Brubakera i Seana Phillipsa – w których imponującym dorobku znajdują się także takie tytuły jak The Fade Out (Zaćmienie), Fatale, Incognito i Pulp.
Zły czas, złe miejsce to fragment niełatwej historii rodziny Lawless przedstawionej w dwóch odsłonach, które spajają bohaterowie tanich, komiksowych zeszytów. Gdy w latach siedemdziesiątych Teeg trafia za kratki, za jego głowę zostaje wyznaczona nagroda. Robi więc wszystko, co w jego mocy, aby przeżyć i wrócić do swojego syna Tracy’ego w samą porę na jego dwunaste urodziny... które zamierza świętować, przemierzając samotne autostrady Ameryki z misją śmierci.

Tymczasem Parszywy weekend to opowieść o zbrodni w świecie komiksowych twórców – ponieważ komiksy nie tylko łamią serca, czasami potrafią też zabić! Hal Crane rysuje komiksy od kilkudziesięciu lat, więc wie o tym lepiej niż ktokolwiek inny. Uwięziony na konwencie komiksowym i oczekujący na nagrodę za całokształt twórczości, Hal zabiera czytelnika – i byłego asystenta – w mroczną podróż przez tajną historię medium, które od początku istnienia przyciągało drobnych złodziejaszków, oszustów i zdesperowanych marzycieli.

„Dzieła Brubakera i Phillipsa zawsze wyprzedzały swoje czasy o jakieś osiem lat”.
– Brian K. Vaughan
„Brubaker i Phillips wyznaczają najwyższy standard kryminalnych serii komiksowych”.
– Warren Ellis
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w Criminal vol. 7: Wrong Time, Wrong Place oraz Criminal: Bad Weekend HC (Criminal #2–3).

Offline KubciO

« Odpowiedź #1641 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 17:08:18 »
bzzz...
Zgodnie z obietnicą zapowiadamy drugi album, który będzie miał premierę 7 kwietnia 2021, czyli trzeci tom Stumptown (poniżej więcej informacji o tym komiksie)!
Na początku miesiąca ukażą się 2 albumy, ale nie będą one jedynymi kwietniowymi nowościami. MOONSHADOW i NEW X-MEN tom 4, również zadebiutują w kwietniu! Dokładną datę premiery podamy, jak tylko będziemy ją znali. 🙂

Stumptown - tom 3
Scenariusz: Greg Rucka
Rysunki: Justin Greenwood
Tłumaczenie: Arek Wróblewski
Wydawnictwo: Mucha Comics
Liczba stron: 144
Format: 168x257 mm
Oprawa: twarda
Papier: offset
Druk: kolor
ISBN 978-83-66589-32-2
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 65,00 zł
Premiera: 7 kwietnia 2021

Bliski przyjaciel Dex i Ansela zostaje brutalnie pobity po meczu piłki nożnej i zapada w śpiączkę. Aby uniknąć rękoczynów między sportowymi chuliganami, ale także dać upust własnej wściekłości, Dex zobowiązuje się złapać napastnika. Popada jednocześnie w konflikt z miejscową policją, która nie spieszy się z rozwiązaniem tej sprawy. Na szczęście tym razem z pomocą spieszy jej inna prywatna detektyw i jednocześnie największa konkurentka Dex...
Scenarzysta Greg Rucka (Gotham Central, Queen & Country) powraca stylem narracji do klasycznych opowieści z gatunku noir, których bohaterami są nie tylko prywatni detektywi, ale także miasta, w których rozwiązują sprawy. Tym razem osią narracji stają się silna postać kobieca oraz ekscentryczne i ponure ulice Portland w stanie Oregon, często zwanego „Stumptown” (miasto pniaków).
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie jako powieść graficzna STUMPTOWN – THE CASE OF THE KING OF CLUBS.
« Ostatnia zmiana: Wt, 23 Marzec 2021, 17:10:11 wysłana przez KubciO »

Online marcinp

« Odpowiedź #1642 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 17:22:34 »
Liczyłem że Mucha w Marcu wyda te cztery pozycje. Ich plany na pierwsze półrocze to raczej plany na ten rok  :'(

Offline michał81

« Odpowiedź #1643 dnia: Wt, 23 Marzec 2021, 17:40:29 »
Raczej na 3 kwartały.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1644 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 14:40:45 »
Muszka dziś coś zapowie czy koniec tradycji?

Online misiokles

« Odpowiedź #1645 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 19:49:06 »
Zapowiedziała!

Offline parsom

« Odpowiedź #1646 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 19:49:27 »
O kurde, o kurde, o kurde! Mucha wrzuciła na FB okładkę "Monsters" Windsor-Smitha!
Ech, nie zdążyłem...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1647 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 19:50:42 »
Heh, też właśnie miałem wrzucać :)

Offline Marticos22

« Odpowiedź #1648 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 20:10:15 »
To już ostatni tom Criminal?

Offline dziku77

« Odpowiedź #1649 dnia: Cz, 01 Kwiecień 2021, 20:12:58 »
,,Barry Windsor-Smith od ponad trzech dekad pracuje nad  Potworami . Prawie dwadzieścia lat temu przeczytałem niedokończoną wersję i byłem zszokowany i zdumiony siłą i delikatnością opowiadania historii, uczciwością relacji rodzinnych, uczuciem że to zostało stworzone przez kogoś, kto chce ujawnić zbyt wiele i wniknąć zbyt głęboko, aby opowiedzieć historię, którą musiał opowiedzieć. To, że zostało ukończone i że zostanie ujawnione światu, jest czymś naprawdę ekscytującym dla każdego z nas, dbają o komiksy, historie lub miejsce, w którym spotykają się sztuka i wyobraźnia ”.
- Neil Gaiman