Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8760 dnia: So, 04 Październik 2025, 10:04:01 »
  Siedem tomów, jak będą z tym tak "lecieć" jak z Astro City, to jeszcze kilka razy może przyjść kupować nowy globus.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #8761 dnia: So, 04 Październik 2025, 10:08:42 »
Nie moja bajka ale od Muchy to i tak wszystkiego odechciewa mi się kupować przez ten ich powolny cykl wydawniczy (jeden tom rocznie). Powinni zmienić nazwę na Ślimak Comics.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline burberry

« Odpowiedź #8762 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:07:39 »
Pytanie do osób, które to czytały - to naprawdę taki świetny komiks? Tytuł obija mi się o uszy od lat. Ale kiedyś też słyszałem zachwyty nad np. Authority, i było to jakoś w podobnym czasie. :P

Offline eyesore

« Odpowiedź #8763 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:18:45 »
Pytanie do osób, które to czytały - to naprawdę taki świetny komiks? Tytuł obija mi się o uszy od lat. Ale kiedyś też słyszałem zachwyty nad np. Authority, i było to jakoś w podobnym czasie. :P
Mi się podobał, trochę dekonstrukcja mitu sh, trochę typowe sh, bardziej jak The Boys tylko mniej brutalne, choć czasami też zdarzają się jakieś typowe bzdury sh
Spoiler: PokażUkryj
 kiedy główny bohater zostaje jakimś tam kosmicznym obrońcą, na początku ten motyw jest straszne z dupy

ogólnie ja odpuszczam bo raz że czytałem a dwa że jak wydaje to Mucha to ostatni tom będzie w okolicach 2030 roku, wtedy ponownie zastanowię się nad tym  ;)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8764 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:21:15 »
Moim zdaniem rewelacja. Czekałem na ten komiks na polskim rynku. Ale teraz już wiem , żeby kupić w oryginale:)

« Odpowiedź #8765 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:30:17 »
Mi się podobał, trochę dekonstrukcja mitu sh, trochę typowe sh, bardziej jak The Boys tylko mniej brutalne, choć czasami też zdarzają się jakieś typowe bzdury sh
Spoiler: PokażUkryj
 kiedy główny bohater zostaje jakimś tam kosmicznym obrońcą, na początku ten motyw jest straszne z dupy

ogólnie ja odpuszczam bo raz że czytałem a dwa że jak wydaje to Mucha to ostatni tom będzie w okolicach 2030 roku, wtedy ponownie zastanowię się nad tym  ;)

Authority jest zajebiaszcze, ale to nie dekonstrukcja a raczej pastisz. Zgrywa z komiksów, którymi teraz namiętnie raczy czytelników Studio Lain.
  Powers nie czytałem, serial widziałem  przypominał dosyć popularne wtedy podejście do superbohaterszczyzny a la Mark Millar. Wezmę na 100%, przecież to Bendis ze swoich najlepszych czasów Daredevila i Alias, chwilę przed New Avengers i Ultimate Spider-Manem a Bendis ze swoich najlepszych czasów to mistrz.

Offline komiks

« Odpowiedź #8766 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:38:54 »
Gadające głowy z i dymkoza, uff nie dla mnie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #8767 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:42:27 »
Siedem tomów, to nie może się udać.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #8768 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:05:42 »
Szybko poszło, już mnie kochana Christine, która właściwe jest tym wydawnictwem, zbanowała, a chciałem tylko pomóc. 🤔

Offline xanar

« Odpowiedź #8769 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:18:13 »
Co gorsza, nie mają poczucia humoru :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Popiel

« Odpowiedź #8770 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:23:49 »

Naprawdę taki świetny. Wyobraź sobie maga realistyczny serial policyjny ("The Shield", "The Wire", "Glina" itp.) osadzony w świecie, w którym superbohaterowie mają status gwiazd pop. I czasem równie jak gwiazdy wiele brudu za uszami.

Skojarzenia z "Gotham Central" na miejscu, z tym że "Powers" to nie jest żadne konkretne uniwersum.

Rysunki Oeminga przypominają nieodżałowanego Darwyna Cooka, a Bendis wówczas był mistrzem dialogów, więc nie słuchaj pitolenia Żwirka o dymkozie - przez tę historię się płynie.

Mam nadzieję, że wydanie PL będzie zawierało wszystkie dodatki - kolorowanki, rebusy, artykuły prasowe czy wspaniałe listy Bendisa, w których obraża czytelników:)

Offline Leyek

« Odpowiedź #8771 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:27:58 »
Szybko poszło, już mnie kochana Christine, która właściwe jest tym wydawnictwem, zbanowała, a chciałem tylko pomóc. 🤔

To pewnie Pan Motyl, na forum nie miał merytorycznych argumentów na ich partactwa, to sobie z lubością odbija na Facebooku waląc bany.

Ktoś jeszcze jest na tej chwalebnej liście? :)

EDIT. @michał81, Raveonettes witamy ;)
« Ostatnia zmiana: So, 04 Październik 2025, 14:47:35 wysłana przez Leyek »

Offline Death

« Odpowiedź #8772 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:30:13 »
Jeśli Powers jest jak Gotham Central, to jestem bardzo chętny.
Jeszcze Queen&Country poproszę.

Offline michał81

« Odpowiedź #8773 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:35:59 »
Ktoś jeszcze jest na tej chwalebnej liście? :)
zgłaszam się

Offline komiks

« Odpowiedź #8774 dnia: So, 04 Październik 2025, 14:41:56 »
Rysunki Oeminga przypominają nieodżałowanego Darwyna Cooka, a Bendis wówczas był mistrzem dialogów, więc nie słuchaj pitolenia Żwirka o dymkozie - przez tę historię się płynie.

Próbka z vol 1
Opracowali autorski system dymkozy 😂

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness