Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492689 razy)

Offline Alienus66

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8355 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 07:24:27 »
Coś czuje że nie bedzie dodruku albo kupisz tą wersje albo żadnej po tej krzywej akcji bo teraz będzie im zalegać spora część nakładu. I coś czuje że to może byc gwóźdź do trumny też do kolejnego tomu z tej serii. Po opadnięciu emocji któremu sam się poddałem teraz nie wiem czy zwracać czy też nie tą wersje co zrobicie?

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8356 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 07:47:47 »
Oddaję bez zastanowienia. Nie chcę mieć tego bubla na półce.
Jakbym nie oddał to daję przyzwolenie na kolejne robienie wałków i aprobatę takim zagrywkom.
Nie będzie kolejnych wydań? Są inne wydawnictwa i są wersje oryginalne.

Offline Pestak

« Odpowiedź #8357 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 08:13:10 »
Bez przesady. Z tą filozofią to też powinieneś zrezygnować z innych wydawnictw bo praktycznie każdy coś kiedyś spierdzielił nie wyłączając Egmontu.

Za 4 nieistotne strony hejtujecie te Muchę a nikt nie pochwali że np. do takiego Spectacular Spiderman Tombstone dali kilka dodatkowych stron z Web of Spiderman pokazujące pierwsze pojawienie się Tombstona a nie musieli.

Offline Reverith

« Odpowiedź #8358 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 08:23:20 »
No i spoko, dali możliwość darmowego zwrotu produktu do wydawcy.
Tylko dlaczego wyłączyli komentarze pod tym postem? 🤷‍♂️

Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to być wiedział:
Jednocześnie podjęliśmy decyzję o usunięciu oryginalnego wpisu na temat powyższego komiksu ze względu na niezwykle wulgarny język w komentarzach i groźby pod adresem wydawcy. Rozumiemy frustrację czytelników i dokładamy wszelkich starań, aby sprostać ich obecnym oczekiwaniom. To również ważna lekcja dla nas, ale nie tolerujemy tego typu zachowania.

Ilość wyzwisk była porażająca, nawet jeśli chodzi o błąd sporej wagi, to z tych komentarzy wylewało się chamstwo i hejt. Brak kultury całkowity. Nie dziwię się im, że to zrobili, bo byłaby powtórka.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #8359 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 08:28:02 »
Odjebali maniane no ale było przegięcie pałki z komentarzami tym bardziej że inne wydawnictwa też święte nie są

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8360 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 08:33:44 »
No ja pierdziele. Pokrzywdzeni i urażeni.
A won mi z rynku z takim traktowaniem klienta.
Usunęli bo nie chcieli aby smród się za nimi ciągnął.
Już jak widać pojawiają się obrońcy.
Obrona przez atak. Nowy etap opluwania klienta. Ach ten klient, po co w ogóle ma głos, po co tak krzyczy, jaki wulgarny. Miał tylko kupić.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8361 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 08:57:42 »
Odjebali maniane no ale było przegięcie pałki z komentarzami tym bardziej że inne wydawnictwa też święte nie są
Ja jebie, a kto doprowadził do tych komentarzy? Nie wiem jak Ty, ale sądzę, że osoby piszące po postem Muchy, nie przepadają jak ktoś ich po prostu oszukuje. Bo tak, to co zrobiło wydawnictwo, to oszustwo.

Offline Reverith

« Odpowiedź #8362 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:02:06 »
Bardzo się mylisz. Nawet największa wtopa nie usprawiedliwia takiego chamskiego zachowania. Dla mnie mimo braku szybkiej reakcji i dziwnego tłumaczenia zrobili to, co każdy sprzedawca by zrobił, zwrot towaru bez ograniczeń. Ton wypowiedzi komentujących był bardzo wulgarny, Tu na forum nie potraficie zachować nawet grama przyzwoitości tylko ciągle są wyzwiska, przekleństwa i pełen wachlarz niekulturalnych zachowań.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #8363 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:05:06 »
Bardzo się mylisz. Nawet największa wtopa nie usprawiedliwia takiego chamskiego zachowania. Dla mnie mimo braku szybkiej reakcji i dziwnego tłumaczenia zrobili to, co każdy sprzedawca by zrobił, zwrot towaru bez ograniczeń. Ton wypowiedzi komentujących był bardzo wulgarny, Tu na forum nie potraficie zachować nawet grama przyzwoitości tylko ciągle są wyzwiska, przekleństwa i pełen wachlarz niekulturalnych zachowań.
Hahahahahaah. Czas wzbudzić się że snu o idealnym świecie.

Offline komiks

« Odpowiedź #8364 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:07:28 »
Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to być wiedział:
Jednocześnie podjęliśmy decyzję o usunięciu oryginalnego wpisu na temat powyższego komiksu ze względu na niezwykle wulgarny język w komentarzach i groźby pod adresem wydawcy. Rozumiemy frustrację czytelników i dokładamy wszelkich starań, aby sprostać ich obecnym oczekiwaniom. To również ważna lekcja dla nas, ale nie tolerujemy tego typu zachowania.

Ilość wyzwisk była porażająca, nawet jeśli chodzi o błąd sporej wagi, to z tych komentarzy wylewało się chamstwo i hejt. Brak kultury całkowity. Nie dziwię się im, że to zrobili, bo byłaby powtórka.
Jakby Mucha nie edytowała co chwile swoich wpisów, to byś wiedział, że pierwsza wersja nie zawierała tego komentarza.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Reverith

« Odpowiedź #8365 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:20:20 »
Hahahahahaah. Czas wzbudzić się że snu o idealnym świecie.

Dobrze wiedzieć, że nie reprezentujesz sobą żadnych pozytywnych wartości. Złożyłam właśnie zamówienie w sklepie Muchy na Ghost Ridera i Spider-Mana, aby wesprzeć wydawnictwo, mają teraz paczkomat, więc mogę omijać pośredników.

Offline komiks

« Odpowiedź #8366 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:22:06 »
Ton wypowiedzi komentujących był bardzo wulgarny, Tu na forum nie potraficie zachować nawet grama przyzwoitości tylko ciągle są wyzwiska, przekleństwa i pełen wachlarz niekulturalnych zachowań.
Przeczytałem wszystkie komentarze pod tamtymi wiadomościami Muchy i kilka osób zwyzywało od ch.. ale to były incydentalne wpisy, większość po prostu wyrażała niezadowolenie. Teraz już niczego nie można udowodnić, bo dowody zostały usunięte.

Z kolei tutaj na forum jest o wiele kulturalniej, co już zostało zauważone przez innego użytkownika wcześniej. Więc nie manipuluj. Jeśli na forum widzisz wyzwiska i przekleństwa - wypowiedzi niezgodne z regulaminem - to zgłoś taki wpis przyciskiem "zgłoś do moderatora".

Dla mnie mimo braku szybkiej reakcji i dziwnego tłumaczenia zrobili to, co każdy sprzedawca by zrobił, zwrot towaru bez ograniczeń.
To akurat jest prawem konsumenta, co wyjaśnił jeden z użytkowników FB we wpisie, który Mucha usunęła.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline xanar

« Odpowiedź #8367 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:32:17 »
Dobrze wiedzieć, że nie reprezentujesz sobą żadnych pozytywnych wartości. Złożyłam właśnie zamówienie w sklepie Muchy na Ghost Ridera i Spider-Mana, aby wesprzeć wydawnictwo, mają teraz paczkomat, więc mogę omijać pośredników.
Możesz też weprzeć wydawnictwo kupując X-Statix z rozjechanymi rozkładówkami albo East of West z pikselami  ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline vision2001

« Odpowiedź #8368 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:39:56 »
Z kolei tutaj na forum jest o wiele kulturalniej, co już zostało zauważone przez innego użytkownika wcześniej. Więc nie manipuluj. Jeśli na forum widzisz wyzwiska i przekleństwa - wypowiedzi niezgodne z regulaminem - to zgłoś taki wpis przyciskiem "zgłoś do moderatora".
Co nie znaczy, że jednak rynsztoku tutaj nie ma i że rozmowy przebiegają na odpowiednim poziomie (gdzie słowo pisane można przed publikacją wykasować lub zmodyfikować).
Rzadko to robię, ale wczoraj zgłosiłem jeden z postów (jego część, która jest mało kulturalna) i albo mod śpi, albo uważa, że jednak pewne osobiste docinki, które są słabe i wg mnie powinny podlegać autocenzurze, są dla niego niezauważalne. A jak jeszcze dany post dostaje kciuka* (z osób z kręgu wzajemnej adoracji)! Ło panie! Cud miód!

*No, tłumaczę sobie, że może ten kciuk jednak dotyczył części merytorycznej wypowiedzi, a nie części, w której idą wycieczki osobiste, choć bym się nie zdziwił, gdyby jednak one merytoryki nie dotyczyły (te kciuki).

Offline Warpath

« Odpowiedź #8369 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 09:44:21 »
Po opadnięciu emocji któremu sam się poddałem teraz nie wiem czy zwracać czy też nie tą wersje co zrobicie?

Ja kupię, innej wersji po PL nie będzie i akcja bojkotu jest IMO kontrproduktywna. Może tylko spowodować, że po prostu nie będzie kontynuacji, albo będzie rzutowało jeszcze inaczej, in minus, na to co (a raczej co nie) pojawi się na rynku.

Sądzę, że wystarczająco Mucha została przeciągnięta pod kilem i nie spodziewam się, by podobna sytuacja miała miejsce w przyszłości. Bojkot nie spowoduje, że zrobią w tej materii coś więcej na przyszłość, raczej odwrotnie - będzie po prostu mniej, albumów.