Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497403 razy)

Moreroms i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7935 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 18:02:30 »
Weź mi zacytują jakąś dyskusje, którą z nim ostatnio przeprowadziłem  ::)

Czyli jeden tytuł jest porównywalny, jeden tańszy a reszta droższa  ;D

I weź mi zacytuj gdzie ja napisałem, że WSZYTSKIE komiksy od Muchy są dużo droższe niż oryginały  ::)
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Kwiecień 2025, 18:04:35 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #7936 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 19:24:18 »
Czyli jeden tytuł jest porównywalny, jeden tańszy a reszta droższa  ;D
Jest trochę więcej tytułów niż te dwie wymienione serie, ale widzę ze nie chce ci się sprawdzać zanim coś napiszesz tak jak to robi bazyl. 

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7937 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 19:24:29 »
Mimo, że Mucha jest droższa i tak kupuję jej interesujące pozycje, bo nie ma innej polskiej alternatywy. Liczyłem w czerwcu na kolejnego Spectaculara albo Asgardian Wars które zapowiedzieli, bo to bym kupił od razu. Jeśli trzeba będzie czekać jeszcze dłużej na te tytuły to niefajnie.

IMHO Mucha się zapycha tymi słabymi Black, white and blood, zamiast wydawać tytuły z continuuity Marvela.

Offline michał81

« Odpowiedź #7938 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 19:47:19 »
IMHO Mucha się zapycha tymi słabymi Black, white and blood, zamiast wydawać tytuły z continuuity Marvela.
Jak dobrze kojarzę to edycje Black White i Krew dobrze im się sprzedają co nawet szefowa Meyer potwierdzała. Czy są słabymi w takiej sytuacji? Raczej jest to kwestia dyskusyjna. I może najpierw przeczytaj zanim stwierdzisz, że nie są kanoniczne, bo SĄ, te krótkie historie są osadzone w określonych momentach czasu każdego bohatera (jedynie Carnage mam jakieś elseworldowe historie).

Offline xanar

« Odpowiedź #7939 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 20:14:21 »
Jest trochę więcej tytułów niż te dwie wymienione serie, ale widzę ze nie chce ci się sprawdzać zanim coś napiszesz tak jak to robi bazyl. 
Ty to chyba jakiś ograniczony jesteś, wyraźnie napisałem na przykład
Już pomijać te błędy, aktualnie wychodzi dużo drożej niż po amerykańsku np. takie X-Static tu wychodzi prawie 500 a jak zrobią rerpint to będzie to można kupić pewnie za lekko powyżej 300 w jakimś preorderze.
Widzisz różnice między na przykład a wszystkie, czy u ciebie leży czytanie ze zrozumieniem ::)

No i czekam cały czas na te cytaty odnośnie konwersacji z Bazylem  ::)

Offline celtic

« Odpowiedź #7940 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 20:14:33 »
Zastanawiające jest to że takie hity jak np. Uncanny X-force przez 8 lat nie został wyprzedany, Jessica Jones podobnie, Chew podobnie, można by wymieniać dalej. Fajne serie za przystępne pieniądze. Może dlatego zmienili formę na drogie grubasy?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline xanar

« Odpowiedź #7941 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 20:17:01 »
Może dali większy nakład, albo X-Force to nie X-men i się tak nie sprzedaje.

Jessici pierwszy to chyba się wyprzedał.

Offline 79ers

« Odpowiedź #7942 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 20:51:06 »
Jones to niby superhero, ale jednak egzotyka. Chew i Saga - nie mam pojęcia czym się tam zachwycać. X-Force to X, dlatego kupiłem i nawet przeczytałem. Spectaculara i Dannego Ketcha brałem zaraz po ukazaniu.
Mucha ma bardzo dużo dobrych tytułów w swoim katalogu, ale zaporowe ceny zmuszają do selekcji. Wrzucanie pomiędzy grubasy Black White Bloodów i Brubakera delikatnie podbija moje statystyki związane z tym wydawnictwem i lubię to. "Epiki" X-men  i Spectaculary wezmę od ręki, a po konsultacji forumowej także Reckless.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7943 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 21:13:50 »
Jones to niby superhero, ale jednak egzotyka. Chew i Saga - nie mam pojęcia czym się tam zachwycać. X-Force to X, dlatego kupiłem i nawet przeczytałem. Spectaculara i Dannego Ketcha brałem zaraz po ukazaniu.
Mucha ma bardzo dużo dobrych tytułów w swoim katalogu, ale zaporowe ceny zmuszają do selekcji. Wrzucanie pomiędzy grubasy Black White Bloodów i Brubakera delikatnie podbija moje statystyki związane z tym wydawnictwem i lubię to. "Epiki" X-men  i Spectaculary wezmę od ręki, a po konsultacji forumowej także Reckless.
A czytałeś Chew albo Sagę?

Offline misiokles

« Odpowiedź #7944 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 21:20:24 »

Mucha ma bardzo dużo dobrych tytułów w swoim katalogu, ale zaporowe ceny zmuszają do selekcji.

Dlatego czytelnicy w trybie selekcji wybierają "piosenki, które dobrze znają". Czyli albo nostalgię, albo cokolwiek spod znaku Marvela.

Offline michał81

« Odpowiedź #7945 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 21:30:53 »
No i czekam cały czas na te cytaty odnośnie konwersacji z Bazylem  ::)
A to już zapomniałeś jak przyleciałeś do wątku DD aby go cytować nie tak dawno?

Offline xanar

« Odpowiedź #7946 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 21:47:01 »
Ty naprawdę masz coś nie tak z głową, cytować kogoś to chyba co innego niż gadanie z kimś, widzisz różnice  ::) czy tak średnio.  ::)

Postaram się ci to wytłumaczyć na przykładzie, możesz cytować człowieka, który np. umarł ze 100 lat, ale z nim nie nie pogadasz bo człowiek nie żyje  ::)

No to czekam na te moje rozmowy z Bazylem.  ::)

Offline Reverith

« Odpowiedź #7947 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 22:00:23 »
Micha odeszła od tradycji zapowiadania komiksu 1 kwietnia.

Przeoczyłeś informację na ich profilu czy celowo wprowadzasz innych w błąd. Mucha udzieliła odpowiedzi na podobne pytanie.

Mucha Comics dajecie jakąś fajną zapowiedź na 1 kwietnia? Czy już skończyliście z tą piękną tradycją? 😀
2 dni
Odpowiedz
Wyślij wiadomość
Ukryj

Autor
Mucha Comics
Z tradycją nie skończyliśmy, ale nie mamy takiej zapowiedzi na dziś, bo większość nadchodzących tytułów jest znana.

A w kwestii cen Muchy to są jeszcze do przełknięcia na poziomie innych wydawców, a już na pewno lepsze niż stustronicowe tytuły od Screamu za 100 zł albo amerykany w miękkiej okładce od Nagle za jakieś kosmiczne pieniądze. 128 stron na miękko za 85 zł to rozbój w biały dzień. Cena dodrukowanego Donżona, który jest komiksem niewymagającym redakcji, tłumaczenia czy składu to też śmiech na sali. Nawet jeśli nie jest to koprodukcja z Francuzami, to tylko pokazuje, jak mały jest rynek w Polsce i chore ceny wszystkiego. Wolę jednak za takiego muchowego grubasa, który ma 500 stron dać po rabacie 150-160 zł niż podobną cenę za europejski komiks o znacznie mniejszej ilości stron.

Offline Komediant

« Odpowiedź #7948 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 00:25:37 »
(...) Cena dodrukowanego Donżona, który jest komiksem niewymagającym redakcji, tłumaczenia czy składu to też śmiech na sali. Nawet jeśli nie jest to koprodukcja z Francuzami, to tylko pokazuje, jak mały jest rynek w Polsce i chore ceny wszystkiego.

No te 240 za 256 stron A4 dodruku trzeciego tomu to faktycznie zgroza, nie wiem skąd Timof bierze te ceny. Pierwszy integral to najpierw 140, dodruk z '22 już 200, a najnowszy - 250. Grubo.

Offline Lobo

« Odpowiedź #7949 dnia: Pt, 04 Kwiecień 2025, 07:19:20 »
I jeszcze po taniemu z obwolutą
Bo pisali kiedyś że bez obwoluty wyjdzie drożej