Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1498506 razy)

Offline celtic

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7785 dnia: So, 26 Październik 2024, 20:52:51 »
I kolejna dobra zapowiedź. Image wydaje compedium East of West, czyli całość w jednym tomie z małą ceną.

https://www.cbr.com/east-of-west-compendium-announced-jonathan-hickman/

Oryginalny Rok trzeci można kupić na Atomie

https://www.atomcomics.pl/pl/p/EAST-OF-WEST-THE-APOCALYPSE-YEAR-THREE-HC-NEW-PTG/152256

A co z X-Static? Ja już od lat mam całość, ale może Mucha da jakieś ogłoszenie?

Jakby nie było, to strasznie się ucieszyłem na Astro City. Szkoda tylko, że wydają to nie po kolei, ale tak jest to zebrane w oryginale, więc nie marudzę. Na szczęście mam zeszyty. Ale wydanie od Muszki bym kupił, ale jak wyjdzie całość i żaden tom nie będzie miał wpadek.
O dzięki, teraz juz wiem skąd znam rysunki z Absolute Batman #1
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline michał81

« Odpowiedź #7786 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 06:01:31 »
Mucha właśnie potwierdziła
Mucha powinna wydać ten komiks w dwóch wariantach okładkowych. Jednym standardowym a drugim z Venomem. Ten drugi to wyprzedałby się im od razu.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7787 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 08:14:46 »
Nostalgia nostalgią, ale jak dla mnie akurat w tym przypadku za duża część historii znajduje się w wydaniach Semica, by pokusić się o zakup. Poprzedniego Ridera wziąłem, gdyż nowy kontent w stosunku do wydanego lata temu Mega Marvela był wystarczająco przekonujący. Tutaj - jasne, objętościowo będzie więcej niż w Semicach, ale w większości o fillery niż core historii. Jest za dużo dobrych premierowych komiksów, by palić kasę i dublować półki. Niemniej dla osób, które nie doświadczyły Semica, komplecistów, bądź potrzebujących lepszego wydania - fajna sprawa.

Offline Genzo

« Odpowiedź #7788 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 09:34:22 »
Echh ta Mucha. Nie mogła zapowiedzieć tego wcześniej?? Jak wychodził Age of Apocalypse to z góry było wiadomo, że wyjdzie 4 tomy. Wydałem kasę na ten 50 numer Spider-Mana i jeszcze 15 zł na Mega Marvela
15zl to nie pieniądze, sprzedaj to i kup wydanie od muchy, albo nie kupuj bo to przecież w większości duble.
Swoją drogą trochę dziwne posunięcie Muchy, że nie polecieli z kontynuacją tej serii z dymiącą czachą, którą zaczęli, bo to co zapowiedzieli jest niestety mocno średnie/przeciętne

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #7789 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 14:21:10 »
Tyle że ta seria też była przeciętna. Ot, marvelowski standard tamtych czasów (co mi akurat odpowiada). Stąd ten argument jest chybiony, a zarzut ewidentnie z sufitu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #7790 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 16:10:13 »
OK, już załatwiłem. Na swoim profilu FB Mucha mi odpisała, że dorzucą więcej zeszytów Ghost Ridera, żeby ten album nie był takim więcej niż w połowie półdublem. :)  ;D :D :P

Taaa - tylko potem niech nie narzekają na nas, że im komiksy zalegają w magazynie. Ja ich kulturalnie poprosiłem żeby poprawili swoje wydanie sporo czasu przed jego wydrukowaniem.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Październik 2024, 17:21:26 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #7791 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 16:29:03 »
Ta odpowiedź wygląda jak sarkazm z ich strony. Jeśli nawet coś dodadzą aby była ciągłość to cena skoczy sporo do góry. Już lepszą opcją było stworzenie oddzielnie 2 tomu z zawartością jak wspominałem powyżej, a Ghost Rider/Blaze: Spirits of Vengeance wydanie oddzielnie jak w oryginale. Całego runu Mackiego i tak nie wydadzą.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7792 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 16:48:03 »
Ta odpowiedź wygląda jak sarkazm z ich strony. Jeśli nawet coś dodadzą aby była ciągłość to cena skoczy sporo do góry. Już lepszą opcją było stworzenie oddzielnie 2 tomu z zawartością jak wspominałem powyżej, a Ghost Rider/Blaze: Spirits of Vengeance wydanie oddzielnie jak w oryginale. Całego runu Mackiego i tak nie wydadzą.
Normalnie nazwanie kogoś królewiczem też bym odczytał jako ironię, ale tutaj może po prostu odnieśli się do nicku. Stawiam tak pół na pół.

Na moje pytanie o zeszyty pomiędzy dali lajka. Myślę, że je wydadzą w tej czy innej formie.

Offline 79ers

« Odpowiedź #7793 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 16:53:48 »
15zl to nie pieniądze, sprzedaj to i kup wydanie od muchy...
Za 15 to nie kupi nawet okładki.

Offline Genzo

« Odpowiedź #7794 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 18:12:46 »
Tyle że ta seria też była przeciętna. Ot, marvelowski standard tamtych czasów (co mi akurat odpowiada). Stąd ten argument jest chybiony, a zarzut ewidentnie z sufitu.
Imo pierwsze 25 numerów jest bardzo fajne(może dlatego że rysował mój ulubieniec Tex) dużo lepsze niż  Rise of the Midnight Sons, a o Spirits  of Vengeance to już nie warto nawet mówić, bo to po prostu zwykły chłam jest

Offline 79ers

« Odpowiedź #7795 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 19:45:41 »
Ale wydanie w całości by się przydało. Kupiłbym podobnie jak kolejnego Spectaculara.

Offline bababatman

« Odpowiedź #7796 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 12:23:53 »
Dzisiaj odebrałem paczkę z X-Statix. Nie zgadzam się z Wami i uważam, że Mucha postąpiła właściwie. Otrzymujemy "zepsute" rozkładówki z drugiego tomu. Jest to poprzedzone wstępem, w którym możemy przeczytać:

"A skoro mowa o padaniu jak muchy, nasza redakcja poniosła w drugim tomie porażkę na własnym polu, mylnie dzieląc trzy rozkładówki, które prezentujemy w całej swojej okazałości na kolejnych stronach..."

Wydawnictwo przyznało się do błedu i dodało rozkładówki, o które było tyle szumu. Uważam, że dodanie 6 kart komiksu luzem byłoby gorszym rozwiązaniem. Zaznaczę, że to moja prywatna opinia. Nie mam problemu zarówno z samym wydawnictwem, jak i wydaniem drugiego (i trzeciego) tomu. Błędy się zdarzają. Oby to była lekcja na przyszłość i podobne błędy już się nie powtórzyły. Ze wszystkich komiksów Muchy jestem bardzo zadowolony i nigdy nie narzekałem na jakość (ok, te scany w Spectacularze to porażka, ale to nie do końca wina wydawnictwa).

Już nie mogę doczekać się lektury X-Statix! Wierzę, że czeka mnie fajna przygoda :)

Offline rapr

« Odpowiedź #7797 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 17:42:36 »
Odebrałem dziś paczkę z Newburn Zdarskyego. Mała cegiełka wygląda bardzo zachęcająco.
Przy okazji mam pytanie - czy Mucha zapowiadała Sex Criminals? Coś mi gdzieś świta tylko zastanawiam się, czy nie angielska wersja

Offline michał81

« Odpowiedź #7798 dnia: Śr, 30 Październik 2024, 18:17:30 »
Żaden wydawca do tej pory nie zapowiedział wydania Sex Criminals.

Offline Konrad

« Odpowiedź #7799 dnia: So, 16 Listopad 2024, 09:31:09 »
Za niecałe dwa tygodnie Mucha wypuszcza BRZRKR.
Wydanie na podstawie tego Deluxa, czyli cała 12 zeszytowa główna seria:
https://www.amazon.com/BRZRKR-Deluxe-dlx-Keanu-Reeves/dp/B0CVFTYLXH/

Może w przyszłości wydadzą też Bloodlines, które ma w tej chwili 2 tomy po 112 stron
https://www.amazon.com/BRZRKR-Bloodlines-Keanu-Reeves/dp/160886149X
https://www.amazon.com/BRZRKR-Bloodlines-Vol-Keanu-Reeves/dp/1637969570

Bzzz, bzzz 🪰 📖⚡️!
Już 26 listopada hollywoodzka gwiazda i scenarzysta KEANU REEVES zabierze was w krwawą podróż przez tysiąclecia, podróż odbijającą echem motywy z jego najlepszych filmów: Matrix i Johna Wicka.
BRZRKR
WIECZNA WOJNA. NIEZŁOMNY ŻOŁNIERZ.
Nazywają go po prostu B. Jest przeklętym półbogiem, którego życiem od urodzenia rządzi przemoc. Po tysiącach lat tułaczki po świecie B. wierzy, że w końcu odnalazł jego miejsce – pracuje dla rządu Stanów Zjednoczonych, uczestnicząc w najniebezpieczniejszych misjach. W zamian Wuj Sam obiecuje, że pomoże mu poznać prawdę o swoim długim, przesiąkniętym krwią życiu... i dowiedzieć się, jak je zakończyć. Niestety, B. nie wie, że starożytne i nikczemne siły obrały go sobie na cel, pragnąc dosłownie wyrwać z niego tajemnicę nieśmiertelności.
BRZRKR to wielki komiksowy debiut Keanu Reevesa, aktora światowej sławy i bohatera takich filmów jak MATRIX czy JOHN WICK. Współpracując ze scenarzystą wizjonerem Mattem Kindtem, autorem z listy bestsellerów „New York Timesa” (X-O Manowar) oraz z Ronem Garneyem (Wolverine, Kapitan Ameryka), mistrzem kinetycznych kadrów, Keanu przelał na papier wizję człowieka przesiąkniętego krwią, a jednak poszukującego odkupienia i spokoju, wizję, która odzwierciedlała chaos ludzkiej kondycji. Czy jesteś gotowy dołączyć do niego w jego podróży?
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie jako BRZRKR DELUXE EDITION (zeszyty BRZRKR #1–12 plus materiały dodatkowe, m. in. komentarz Keanu Reevesa do zeszytu pierwszego).
Scenariusz: Keanu Reeves + Matt Kindt
Rysunki: Ron Garney
Tłumaczenie: Marek Starosta
Liczba stron: 424
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor / BZG
ISBN 978-83-67571-44-9
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 229,00zł
Premiera: 26 listopada 2024 roku