Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499937 razy)

Offline Koalar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7455 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:13:11 »
Żadne z tych uszkodzeń nie przeszkadza mi w czytaniu.

Tak samo nowy porysowany samochód dobrze jeździ, a popryskany z boku farbą telewizor dobrze odbiera. Ale za takie rzeczy się nie płaci tyle samo, co za egzemplarze bez zarzutu. Ktoś zamawia nowy towar, to powinien przyjść nowy, bo taki zamówił. Jak mu nie robi stan, to kupi taniej w outlecie. A jak przychodzi podniszczony towar, to musi się bujać z reklamacją. Traci czas i pieniądze. Ktoś pisze, żeby ostrzec innych i żeby może sklep się ogarnął. Jak akceptujesz zniszczony towar, to Twoja sprawa. Będziesz chciał odsprzedać komiks (nie spodoba Ci się, skończy się miejsce), to mniej za niego dostaniesz, będziesz w plecy. Ktoś inny nie chce być w plecy, bo wydaje pieniądze, które raczej nie spadają mu z nieba.

Przy okazji napiszę, że jak komuś nie przeszkadzają uszkodzenia, to może napisać do sklepu, że chce rekompensatę za podniszczone komiksy. Sklep może się zgodzić, bo to ma dla niego parę plusów (nie płaci za zwrotną wysyłkę od klienta i za ponowne wysłanie komiksów do klienta, nie ma problemu z podniszczonymi komiksami). U mnie działało w Tantisie i tradum_pl na Allegro (ale to w zasadzie też Tantis). Z innymi sklepami nie próbowałem, bo ostatnio nic podniszczonego nie przychodziło, a kiedyś przymykałem na to oko.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Leyek

« Odpowiedź #7456 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:16:24 »
Robie to regularnie na lubimyczytać.pl

Hahaha no argument nie do podważenia.

- Chłopaki, ale ch*jowe to forum, żadnych recenzji, opinii, tylko marudzenie.
- To może byś wrzucił też jakieś swoje przemyślenia.
- No przecież wrzucam, ale nie na forum (a na forum sobie marudzę).

Offline xanar

« Odpowiedź #7457 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:28:04 »
Mało który komiks nie jest krzywo klejony. To jest numer popisowy partaczy z polskich drukarni.
Mi się rzadko zdarza (może dlatego, że po polsku coraz mniej kupuje), ja to bym tego nie reklamował tego obicia jakby to było w miarę prosto wklejone, ale tutaj praktycznie ta okładka wystaje tyle co strony.

I jeszcze taka uwaga dla tych dwóch osób, nie wiem jak wy czytacie te posty, ale tu większość była o tym, że Mucha dobrze pakuje, także nie wiem gdzie macie problem, może faktycznie pracujecie w tym wydawnictwie.
Jakby było rewelacyjnie spakowane to też wrzuciłbym zdjęcia i napisał, że dobrze spakowali no, ale tak nie było.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Leyek

« Odpowiedź #7458 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:31:48 »
Jakby było rewelacyjnie spakowane to też wrzuciłbym zdjęcia i napisał, że dobrze spakowali no, ale tak nie było.

Heh tak, tak już to widzę ;) Dobre rzeczy dotyczące pakowania wrzuca się rzadziej ;) Sam kiedyś zrobiłem fotkę jak to rewelacyjnie (na serio) mi omnibusa spakowało Multiversum, ale już wrzuć mi się jej ostatecznie nie chciało :)

Offline Czeczot

« Odpowiedź #7459 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:35:52 »
- Chłopaki, ale ch*jowe to forum, żadnych recenzji, opinii, tylko marudzenie.
- To może byś wrzucił też jakieś swoje przemyślenia.
- No przecież wrzucam, ale nie na forum (a na forum sobie marudzę).

Nie napisałem że ch** forum, naucz się czytać ze zrozumieniem.
I nie marudzę tylko sugerowałem zmianę kierunku dyskusji. NIe zrozumiałeś nie pomogę.

Offline xanar

« Odpowiedź #7460 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:37:34 »
Heh tak, tak już to widzę ;) Dobre rzeczy dotyczące pakowania wrzuca się rzadziej ;) Sam kiedyś zrobiłem fotkę jak to rewelacyjnie (na serio) mi omnibusa spakowało Multiversum, ale już wrzuć mi się jej ostatecznie nie chciało :)

No nie, różnica jest taka, ze w Azyloversum to wiadomo jak pakują a tutaj to była wielka niewiadoma, zresztą większość osób napisała, że dobrze im spakowali, także było więcej poczytywanych niż negatywnych opinii.
A zdjęcia to nawet się nie chce ludziom wrzucać jak mają co źle zrobione.

Nie napisałem że ch** forum, naucz się czytać ze zrozumieniem.
I nie marudzę tylko sugerowałem zmianę kierunku dyskusji. NIe zrozumiałeś nie pomogę.
No to super, kiedy sam skorzystasz z własnej sugestii ?
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:39:14 wysłana przez xanar »

Offline Leyek

« Odpowiedź #7461 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:47:36 »
Nie napisałem że ch** forum, naucz się czytać ze zrozumieniem.

Rozumiem, że to pochwały:

Mnie zawsze zastanawia dlaczego na różnych forach 90% komentarzy to jest o tym co jest źle. Czy nikt nie potrafi już napisać czegoś ciekawego, merytorycznie, jakaś recenzja? 

:)
A co do mojej wypowiedzi to przeczytaj sobie jeszcze definicję takiego środka jak "hiperbola", to coś chociaż pozytywnego wyniesiesz z tej wymiany zdań :)

Dobra @Motyl już więcej z Tobą nie dyskutuję, Ty zawsze wszystko wiesz najlepiej.
Jeszcze z tydzień i będziesz mógł wrócić na swoje właściwe konto. A może i wcześniej, bo już dyskusja nt. pakowania przykryła ch*jowiznę z EoW3.

Offline Lobo

« Odpowiedź #7462 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:51:29 »
A może coś o samych komiksach z najnowszej promocji żeby zamknąć już ten nudny wątek? Opinie, polecajki. Mnie przede wszystkim interesują wrażenia po lekturze Astro City i Zbłąkane kule.

Offline Czeczot

« Odpowiedź #7463 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:55:35 »

No to super, kiedy sam skorzystasz z własnej sugestii ?

Myślałem że jeszcze coś napiszesz o ilości kupowanych komiksów. To jednak ważne mieć w życiu jakiś sukces.

Offline Leyek

« Odpowiedź #7464 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 12:57:56 »
A może coś o samych komiksach z najnowszej promocji żeby zamknąć już ten nudny wątek? Opinie, polecajki. Mnie przede wszystkim interesują wrażenia po lekturze Astro City i Zbłąkane kule.

Polecam Czarną magię, choć bardziej, żeby przeczytać, a niekoniecznie kupować.
Fajny klimat, świetnie się czyta, o dziwo podpasowały mi tez rysunki (choć nie przepadam za takimi malowanymi ala Alex Ross). Problemem i to duży jest to, że te 11 zeszytów co dostaliśmy to taki dłuższy prolog. A autorzy stworzyli jeszcze 5 czy 6 zeszytów i seria leży rozgrzebana od paru lat. Niby są jakieś zwiastuny, że niedługo coś wyjdzie, ale nie wiadomo. Dziwie się, że w tej sytuacji została ta pozycja wydana, bo samodzielnie się niestety nie broni. Wydanie tak jak były pierwsze zapowiedzi 4 czy 5 lat temu bym zrozumiał.

Offline bababatman

« Odpowiedź #7465 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:11:35 »
Fakt, trochę nieprzyjemnie zrobiło się w tym wątku. Ja odebrałem elegancko zapakowaną paczuszkę. Komiksy w stanie idealnym.

Aktualnie czytam (a w zasadzie delektuję się) Marvels. Dzieło to miałem okazję poznać dobrych kilka lat temu. W tym wydaniu lwią część zajmują dodatki, które uważam za fantastyczne. Czytam rozdział, następnie przeskakuję do miejsca, gdzie autorzy opisują każdy kadr! Czy wiecie, że w komiksie cameo zalicza Clark Kent, Lois Lane, a nawet członkowie zespołu The Beatles?! WOW! Poznawanie tych wszystkich smaczków dostarcza mi niesamowitej frajdy.

O rysunkach nie ma sensu się rozpisywać. Są po prostu genialne. Jestem fanem Alexa Rossa. Jego prace w Kingdom Come, Justice, Shazam!, a także okładki do Astro City i Hulka uważam za istne dzieła sztuki. Wydanie zasługuje na medal :)

Offline michał81

« Odpowiedź #7466 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:12:09 »
Czy nikt nie potrafi już napisać czegoś ciekawego, merytorycznie, jakaś recenzja? 
Bo recenzje to się pisze na blogach, żeby wyszarpywać darmowe egzemplarze od wydawców. ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #7467 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:19:22 »
Myślałem że jeszcze coś napiszesz o ilości kupowanych komiksów. To jednak ważne mieć w życiu jakiś sukces.
To nie ja zaczęłam dyskusje o ilości kupowanych komiksów  ::)

Zacytuje siebie, dokładanie to tak ten post wyglądał, a że wy (w dwóch) macie z tym jakieś problem to ja na to już nic nie poradzę.
A mnie tak to spakowali:

Drogie sklepy ! Jak dajecie jedną warstwę folii bąbelkowej w moim przypadku 3/4 bo na spód już nie starczyło :)
to dajcie sobie spokój, szkoda waszych pieniędzy, bo to i tak nic nie daje.

No naprawdę iście kontrowersyjny post  ;D

Offline Czeczot

« Odpowiedź #7468 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:30:32 »
Ktoś coś może napisać o Astro City? Warto i dlaczego?

Offline xanar

« Odpowiedź #7469 dnia: Pt, 07 Czerwiec 2024, 13:37:04 »
Wpisz Astro City tam na górze w szukaj, już parę osób o tym napisało.