Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7425 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 12:26:23 »
Zacząłem czytać "Kule" (na razie - czad, i zapowiada się jeszcze lepiej). I takie pytanie, bo od razu chcę więcej - ktoś wie jak Mucha zamierza to wydać? I kiedy? O ile dobrze liczę, to chyba zajęłoby trzy tomy. A co z seriami pobocznymi?
I w sumie - skoro w jednym tomie wydali dwa zbiorcze amerykańskie - mogli dać podwójny tytuł.

Offline Voitas

« Odpowiedź #7426 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 12:35:46 »
Ja właśnie skończyłem czytać Kule w formie omnibusa Uber Alles Edition. Bardzo dobra lektura. Momentami ciężko było się oderwać, bo chciało się wiedzieć co będzie dalej.

Online Lobo

« Odpowiedź #7427 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 13:02:48 »
No właśnie ja skończyłem czytać Kule i jak początkowo był czad i wow w najlepszym kryminalnym klimacie, tak na koniec znużyła mnie ta lektura i jakby trochę w obyczajowke przeszła. Mam mieszane odczucia

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #7428 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 13:12:31 »
3 tomy Muchy odpowiadałyby tylko pierwszej serii + miniserii Killers. Potem mamy jeszcze 42 zeszyty Stray Bullets: Sunshine & Roses i zapowiedziane Stray Bullets: Virginia i kolejne miniserie.

Offline xanar

« Odpowiedź #7429 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 13:47:35 »
A mnie tak to spakowali:

Drogie sklepy ! Jak dajecie jedną warstwę folii bąbelkowej w moim przypadku 3/4 bo na spód już nie starczyło :)
to dajcie sobie spokój, szkoda waszych pieniędzy, bo to i tak nic nie daje.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alienus66

« Odpowiedź #7430 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 13:54:54 »
Kiedyś miałem taką sytacje że pewny sklep nie będe pisał jaki powkładał do kartonu folie bąbelkowe wypełniacze podkładki cuda na patyku a nic nie dali po bokach... i jeden róg był wytarty a przez to uszkodzone rogi komiksów. ...Pakować to też trzeba umieć
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:18:03 wysłana przez Alienus66 »

Offline Sędzia

« Odpowiedź #7431 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:10:15 »
A mnie tak to spakowali:

Drogie sklepy ! Jak dajecie jedną warstwę folii bąbelkowej w moim przypadku 3/4 bo na spód już nie starczyło :)
to dajcie sobie spokój, szkoda waszych pieniędzy, bo to i tak nic nie daje.

To i tak nie najgorzej spakowane, przecież tam cała dodatkowa warstwa tektury jest po bokach. Z mojego doświadczenia wynika, że gdyby to było wysyłane do paczkomatu, to przy takim pakowaniu nie byłoby żadnych uszkodzeń, natomiast jak doręcza kurier bezpośrednio, to często są.

Offline xanar

« Odpowiedź #7432 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:22:04 »
Jak nie najgorzej jak i tak obite, tak kurierzy co jeżdżą do paczkomatów to mają inne samochody i pochodzą z innej planety.
Często są bo tak pakują, co z tego że są tektury jak to lata w środku.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #7433 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:31:04 »
Jak nie najgorzej jak i tak obite, tak kurierzy co jeżdżą do paczkomatów to mają inne samochody i pochodzą z innej planety.
Często są bo tak pakują, co z tego że są tektury jak to lata w środku.

No nie najgorzej, bo widziałem gorsze pakowania. A że ubite pomimo tego, to inna kwestia, tylko wnioskowanie wyłącznie na podstawie skutku wydaje się chybione.

A co do różnicy kurier/paczkomat - nie wiem z czego to wynika. Miałem paczki z gildii wysyłane w tym samym czasie, dowożone przez tego samego kuriera, i do paczkomatu przychodziły nieuszkodzone, a do domu przychodziły uszkodzone. Może to wynika z tego, że paczkomaty mają monitoring i widać w jakim stanie kurier paczkę wkłada do paczkomatu?

Offline xanar

« Odpowiedź #7434 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:36:19 »
U mnie inny kurier wozi do paczkomatów a inny pod adresy, taką informację dostałem od kuriera Inposta co mi paczki przywozi.

Offline starcek

« Odpowiedź #7435 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 14:41:48 »
Paczki przeznaczone do paczkomatu ładowane są do ogromnych worków, więc to loteria czy trafią na dno, czy na górę lub bok i tym samym zmieni się możliwość zadania strat tekturze.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Xmen

« Odpowiedź #7436 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 15:04:16 »
Nic nie zmienia faktu, że jak robią promocje, pewnie zaplanowaną znacznie wcześniej mogliby się postarać. Ich podejście do klientów jest już powszechnie znane, ale nie widać żeby im to przeszkadzało i chcieliby zmienić się na lepsze.
edit żeby nie było, ze sklepu egmontu każde moje zamówienie miało zero zabezpieczenia i zawsze komiksy docierały uszkodzone.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #7437 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 17:34:15 »
I odebrałem paczkę i..... Marvels ma uszkodzony cały dolny grzbiet, eeee..... i teraz problem robi się z reklamacją, bo rozumiem, że mogę to zrobić tylko kurierem?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #7438 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 17:40:09 »
Możesz nadać w paczkomacie kuriera. Odbierają paczkę i kurier dostarcza pod wskazany adres.

Offline LukCook

« Odpowiedź #7439 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 18:00:15 »
Mucha nie przyjmuje inpostu, reklamowałem i chcieli wysyłkę pocztą.

Jeżeli jesteś z Warszawy to możesz umówić się i podjechać na magazyn albo podrzucą Ci tomy do domu. Ja miałem uszkodzone 3 komiksy i dzisiaj Pan z magazynu, przywiózł nowe i zabrał uszkodzone.
« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Czerwiec 2024, 18:16:38 wysłana przez LukCook »