Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497572 razy)

Offline misiokles

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7200 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 10:35:26 »
Wygląda na to, że już nie gniewamy się na Muchę (bo dobra promocja) za jej pokaźne błędy edytorski i kupujeny kota w worku choć wcześniej deklarowaliśmy że nic już więcej przed premierą.

Offline donT

« Odpowiedź #7201 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 10:49:14 »
Jak dla mnie wszystkie wymienione tu tytuly Brubakera sa przynamniej dobre. Klasyczne tomy (1-6) Criminal to creme de la creme, ale przy szpiegowskim akcyjniaku - Velvet rowniez bawilem sie bardzo dobrze. Najmniej podeszly mi Fatale i Kill or be Killed, ale nie nazwalbym tych serii popluczynami. Nudnymi tez nie.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Murazor

« Odpowiedź #7202 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 10:53:18 »
Wygląda na to, że już nie gniewamy się na Muchę (bo dobra promocja) za jej pokaźne błędy edytorski i kupujeny kota w worku choć wcześniej deklarowaliśmy że nic już więcej przed premierą.
Zawsze mozna zwrocic, a cena okazyjna, niespotykana na premierowe pozycje, wiec moze sprzedaz siadla (po krytyce), a moze wycenili za wysoko, a wydrukowali taniej i moga sie "szarpnac" na promocje?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #7203 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 10:58:55 »
Zawsze mozna zwrocic, a cena okazyjna, niespotykana na premierowe pozycje, wiec moze sprzedaz siadla (po krytyce), a moze wycenili za wysoko, a wydrukowali taniej i moga sie "szarpnac" na promocje?

Bez przesady, przy 40% rabatu to nadal nieco więcej (lub tyle samo) zarabiają jak gdy ich nowości gildia sprzedaje z 30% rabatem.

IMO sprzedaż siadła, ale nie po krytyce, tylko z uwagi na ceny.

Offline Xmen

« Odpowiedź #7204 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 13:09:31 »
promocja może i dobra, ale cena nawet po dużym rabacie wyższa od konkurencji.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online amsterdream

« Odpowiedź #7205 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 13:24:04 »
IMO sprzedaż siadła, ale nie po krytyce, tylko z uwagi na ceny.

Ja kiedyś byłem ich regularnym czytelnikiem, co miesiąc brałem z połowę tego co wydawali a obecnie, pomijając Legendy X-Men: Jim Lee, to ostatni komiks od nich kupiłem w grudniu... 2022 roku  ::) ::) ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Sędzia

« Odpowiedź #7206 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 13:29:11 »
Ja kiedyś byłem ich regularnym czytelnikiem, co miesiąc brałem z połowę tego co wydawali a obecnie, pomijając Legendy X-Men: Jim Lee, to ostatni komiks od nich kupiłem w grudniu... 2022 roku  ::) ::) ::)

Legendy X-Men wyszły w grudniu 2023, inna sprawa że od tego czasu wydali tylko 6 komiksów, w tym dwa dodruki.

Offline Murazor

« Odpowiedź #7207 dnia: Wt, 21 Maj 2024, 22:54:40 »
Wiadomo jaki papier ma byc w Zblakanych Kulach? Standardowo kreda?

Offline Reverith

« Odpowiedź #7208 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 10:28:45 »
Wiadomo jaki papier ma byc w Zblakanych Kulach? Standardowo kreda?

Z zapowiedzi na Paradoksie wynika, że będzie offset.

Offline Konrad

« Odpowiedź #7209 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 10:37:36 »
No to znamy już ceny majowych premier:

Marvels. Wydanie jubileuszowe - 249zł
    Scenariusz: Kurt Busiek
    Rysunki: Alex Ross
    Tłumaczenie: Maciej Nowak-Kreyer, Tomasz Sidorkiewicz, Jakub Jankowski
    Wydawnictwo: Mucha Comics
    Liczba stron: 506
    Format: 180 mm x 275 mm
    Oprawa: twarda
    Papier: kreda
    Druk: kolor
    Druk i oprawa: Edica
    ISBN: 978-83-67571-33-3
    Cena okładkowa: 249,00 zł
    Premiera: 31 maja 2024 roku

JEST CO ŚWIĘTOWAĆ! MINĘŁO JUŻ PONAD ĆWIERĆ WIEKU OD POWSTANIA TEGO KOMIKSOWEGO ARCYDZIEŁA!

W 1994 roku Marvels wprawił czytelników w zachwyt świeżym spojrzeniem na bohaterów Uniwersum Marvela. Nadawcami listu miłosnego zaadresowanego do Domu Pomysłów byli Kurt Busiek, utalentowany scenarzysta z encyklopedyczną wiedzą na temat komiksów superbohaterskich, i Alex Ross, młody artysta, któremu zapisano karierę supergwiazdy w branży. Czytając dziś przejmujący scenariusz Busieka i podziwiając wyrafinowane malarskie plansze Rossa, nadal mamy wrażenie, że zagłębiamy się w opowieść pełną cudów. Zupełnie jak w dniu, w którym mieliśmy z nią do czynienia po raz pierwszy.

W obiektywie fotoreportera Phila Sheldona możemy podziwiać erę Cudownych – od chwili, kiedy oczom całego świata objawił się Ludzka Pochodnia, przez potyczkę Fantastycznej Czwórki z Galactusem, aż po śmierć pierwszej miłości Spider-Mana, Gwen Stacy. Z kolei w długo wyczekiwanym nowym epizodzie Marvels Busiek i Ross zaznajamiają Phila Sheldona z całkiem nowymi i zupełnie odmienionymi X-Men!

Przełomowa seria wraz z nowym epilogiem po raz pierwszy zostały zebrane razem i uzupełnione obszernymi adnotacjami pochodzącymi od autorów! Wśród dodatków znajdziecie między innymi galerię wariantów okładek z okazji dwudziestej piątej rocznicy wydania Marvels, którą stworzyli Ross i inni czołowi komiksowi rysownicy! Oraz dużo, dużo więcej cudów!

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach serii: MARVELS ANNOTATED (2019) #1–4 oraz MARVELS EPILOGUE (2019) #1.

Zbłąkane kule tom 1: Naiwność nihilizmu - 179zł
    Scenariusz i rysunki: David Lapham
    Tłumaczenie: Robert Lipski
    Wydawnictwo: Mucha Comics
    Liczba stron: 456
    Format: 180 mm x 275 mm
    Oprawa: twarda
    Papier: offset
    Druk: czarno-biały
    ISBN: 978-83-67571-35-7
    Wydanie pierwsze
    Cena okładkowa: 179,00 zł
    Premiera: 31 maja 2024 roku

ZBŁĄKANE KULE. NAIWNOŚĆ NIHILIZMU to pierwszy tom niezależnej czarnobiałej amerykańskiej serii komiksowej, wydawanej od 1995 do 2020 roku, którą stworzył, napisał i narysował laureat nagrody Eisnera – David Lapham.

Fabuła obejmuje okres od połowy lat siedemdziesiątych do połowy lat dziewięćdziesiątych XX wieku i przedstawia pogmatwane, często tragiczne losy dużej obsady bohaterów wmieszanych w przestępczy światek, takich jak niewinna dziewczynka, będąca świadkiem brutalnego podwójnego morderstwa, podrzędni gangsterzy, którzy zaczynają rozumieć, co jest naprawdę ważne w życiu, w najgorszym możliwym momencie, oraz grupka przyjaciół uciekająca przez konsekwencjami złych wyborów do sennego amerykańskiego miasteczka. Bo to nie jest tylko opowieść o zbrodniach – to opowieść o chwilach, które mogą zdefiniować lub zniszczyć życie... jak zabłąkane kule, których nigdy się nie spodziewamy.

ZBŁĄKANE KULE. NAIWNOŚĆ NIHILIZMU zawiera zeszyty STRAY BULLETS #1–14.

Offline Brzon

« Odpowiedź #7210 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 11:31:26 »
Jest to dla mnie duże rozczarowanie, że po raz pierwszy od bardzo dawna wydawnictwa Mucha Comics nie będzie na Komiksowej Warszawie. Dla mnie to była zawsze dobra okazja aby kupić zaległe tytuły, plus przedpremierowe nowości, w dobrej cenie :'(
To dziwne, że jedno z ważniejszych wydawnictw na rynku odpuszcza promocję swoich tytułów, szczegolnie dla nowych czytelników, których na takich imprezach jest masa.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #7211 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 12:19:24 »
Jest to dla mnie duże rozczarowanie, że po raz pierwszy od bardzo dawna wydawnictwa Mucha Comics nie będzie na Komiksowej Warszawie. Dla mnie to była zawsze dobra okazja aby kupić zaległe tytuły, plus przedpremierowe nowości, w dobrej cenie :'(
To dziwne, że jedno z ważniejszych wydawnictw na rynku odpuszcza promocję swoich tytułów, szczegolnie dla nowych czytelników, których na takich imprezach jest masa.
zapowiedzieli promocję -40% na wszystko (w tym na nowości) na stronie internetowej w dniach 24.05-04.06, żeby chociaż w taki sposób zrekompensować nieobecność na festiwalu

Offline studio_lain

« Odpowiedź #7212 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 12:47:27 »

nie wiem co kierowało Muchą, ale wiem co kierowało nami - wysokie ceny za stoisko...
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline xanar

« Odpowiedź #7213 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 12:55:02 »
Pewnie to samo.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online amsterdream

« Odpowiedź #7214 dnia: Cz, 23 Maj 2024, 15:41:01 »

Cięcie kosztów. Cena stanowiska jest w tym roku bardzo wysoka.
Czas nas zmienił, chłopaki...