Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495831 razy)

Offline xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7080 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 12:06:54 »
To wcale nie jest zasada, że jak więcej wydaje, to powinno być więcej narzekań, jeśli i tam też są błędy. Dla mnie to generalizowanie. Ostatnimi czasy z Muchy uczyniono sobie worek treningowy - nie mówię, że bez powodu, bo też mam X-Statix 2 i też mam 3 tom Na wschód od Zachodu. Ale teraz ludzie są tak przewrażliwieni, że wszystko tu wrzucają od najmniejszej znalezionej popierdółki. A na Egmoncie nie ma nic, a błędy są - przykładowo ten przytoczony przeze mnie poniżej.
Egmont też miał "problem" z rozkładówką w Ultimate x-men a wcześniej Civil War w pierwszym wydaniu i też o tym było pisane.
Ja to nie wiem jak to jest, że będą wydawnictwem ileś tam lat na rynku nie da się opanować literówek.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #7081 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 12:14:22 »
Egmont też miał "problem" z rozkładówką w Ultimate x-men
A to akurat jest winna Marvela, a Egmont to powielił.

Offline xanar

« Odpowiedź #7082 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 12:19:28 »
W Ultimate collection czy jak to się tam nazywało też tak było ? W omnibusie jest dobrze.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7083 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 12:31:16 »
Warpath masz złe wrażenie, każdy wydawca jak coś spieprzy jest komentowany na forum, Egmont też nie jest wyjątkiem i też się mu dostaje.

I ludzie nie są przewrażliwieni, tylko jak mają wydać 200 zł na książkę to wolą dopytać x razy.

Może mam mylne wrażenie, ale to nie pierwszy raz jak znajduję błędy w Egmoncie, ale nigdy nie widziałem korespondującego komentarza na ich wątku. Zwrócę większą uwagę na przyszłość. I tak jak napisałem wyżej - wcale nie bronię Muchy, bo wszyscy wiemy jakie były problemy. Pełna zgoda - klient na prawo oczekiwać odpowiedniej jakości kupowanego produktu, szczególnie gdy nie kosztuje mało.

Offline xanar

« Odpowiedź #7084 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 13:09:33 »
No to jak masz błąd w Egmoncie to robisz zdjęcie tego błędu i wstawiasz do tematu z Egmontem.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7085 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 13:28:36 »
Nie szukam instrukcji obsługi forum, dzielę się spostrzeżeniem na bazie obserwacji. Szczerze, mi się nie chce bawić w fotki i wrzucanie błędów, wolę doczytać komiks. Ale jak inni wrzucają na Muchę, to niech się nie ograniczają do jednego wydawnictwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #7086 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 13:37:26 »
No to nie wiem, wymyślasz sobie te błędy, nikt inny ich nie widzi tylko ty, ale nie chce ich wrzucić bo ci się nie chce  ;D

Offline Warpath

« Odpowiedź #7087 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 13:59:14 »
Uwielbiam jak ludzie przemawiają w imieniu innych ludzi, typu "nikt inny nie widzi". To, że nie wrzuca, nie znaczy, że nie widzi.

Offline xanar

« Odpowiedź #7088 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:07:07 »
No człowieku piszesz, że inni ludzie nie widzą błędów w Egmontach, tobie się nie chce zdjęć w rzucić i przesz żeby inni to robili, czy ty poważny jesteś.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7089 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:15:39 »
Przecież nie ma nakazu wrzucania. Zauważam jedynie pewną (nie)prawidłowość w traktowaniu błędów jednego wydawnictwa nad drugim. I tak, piszę to jak najbardziej poważnie. Człowieku.

Offline xanar

« Odpowiedź #7090 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:19:24 »
Jeżeli nikt nie pisze o błędach, to należałoby założyć, że nie ma żadnych błędów, jeżeli tylko ty je widzisz i nie chcesz ich pokazać, no to sorry, ale sobie coś wymyśliłeś.

Offline Warpath

« Odpowiedź #7091 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:22:42 »
No to teraz porozmawiajmy kto tu jest niepoważny. To, że nikt nie pisze / mówi o czymś, to znaczy, że tego nie ma? Nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale to nie działa w żadnym obszarze znanej mi rzeczywistości. Chcesz mi powiedzieć, że jak 100 osób jedzie codziennie tą samą ulicą i wciąż napotyka tą samą dziurę w nawierzchni, to dopóki ktoś nie zacznie o niej mówić to jej nie ma? Dziury są tylko na ulicach, o których się mówi, że tam jest dziura, na żadnych innych. No bardzo logiczne.

Offline xanar

« Odpowiedź #7092 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:43:47 »
Czyli wg ciebie ludzie widzą tylko błędy Muchy a Egmontu nie widzą  ::) ;D
I ci co widzą błędy Muchy mogą wrzucić zdjęcie a ci od Egmontu nie mogą bo im się nie chce  ::) ;D

Offline Warpath

« Odpowiedź #7093 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:46:17 »
Podsumowując całą powyższą dyskusję, jeśli umknął Ci kontekst - według mnie ludzie bardziej ochoczo i regularnie komentują błędy Muchy niż Egmontu.

I jeśli tak zinterpretowałeś moją powyższą wypowiedź - to myślę że nie ma co kontynuować rozmowy, bo ewidentnie jest problem z czytaniem ze zrozumieniem.
« Ostatnia zmiana: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:49:42 wysłana przez Warpath »

Offline xanar

« Odpowiedź #7094 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 14:49:26 »
Tak, uwzięli się wszyscy na tą biedną Muchę.