Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496716 razy)

Offline Rotting Hood

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7035 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 13:36:55 »
Czy dobrze gdzieś wyczytałam, że materiału jest na 6 takich cegiełek?

Offline dreamer36

« Odpowiedź #7036 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 14:24:18 »
od siebie tylko dodam że lektura spoko (czytałem po angielsku pierwsze 10 zeszytów jakis czas temu) ale jak patrzę na cenę (2,5 stów na okładce... do czego to doszło, za tyle kupowałem omnibusy 4-5 lat temu) to poczekam sobie na jakąś super promkę albo z drugiej ręki

A teraz omnibusy po 500, 600, niektóre 700...  4-5 lat temu było 4-5 lat temu, teraz jest teraz. Jak ktoś 10 lat temu zarabiał 1500zł, a teraz zarabia 4500zł to znaczy że jest bogaty bo zarabia 3 x tyle?

AstroCity po rabatach - 175zł za 500 stron - płacz, że drogo
Ziarno szaleństwa - 130zł za za 200stron - super bierzemy

Owszem - uważam, że takie zawyżanie okładkowej, żeby potem zrobić rabat to jest ogólnie porażka, ale taka jest tradycja. Wiem, że komiksy SLain są w większym formacie. Wiem, że Mucha ostatnio miała wtopy. Ale wydaje mi się, że to już powoli zakrawa o takie polaczkowe zacietrzewienie "dla zasady"...

Ja zamówiłem - jestem mega ciekawy tej pozycji. Jeżeli będą wtopy (chociaż może po ostatnich Mucha się bardziej przyłoży) to się zastanowię co dalej. Narazie jestem mega podjarany i cieszę się, że Mucha wydaje bardzo dobre pozycji (Na wschód od zachodu to jest dla mnie ogólnie najlepsze, co przeczytałem w tym roku).

Offline xanar

« Odpowiedź #7037 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 14:54:24 »
$ prawie tyle samo kosztuje, to polskie wydanie są coraz droższe.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Xmen

« Odpowiedź #7038 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 14:59:57 »
Mucha to właśnie takie typowe polaczkowe Janusze biznesu. Wydajemy drogo, bo przecie drogie wszystko je. Przecie można przeczytać, trochu się odkleiło, Marian nie przypilnował, po weselu siostry był, zmarłemu się nie zdarzy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #7039 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 15:14:12 »
A teraz omnibusy po 500, 600, niektóre 700...  4-5 lat temu było 4-5 lat temu, teraz jest teraz. Jak ktoś 10 lat temu zarabiał 1500zł, a teraz zarabia 4500zł to znaczy że jest bogaty bo zarabia 3 x tyle?

Ziarno szaleństwa - 130zł za za 200stron  - super bierzemy

Owszem - uważam, że takie zawyżanie okładkowej, żeby potem zrobić rabat to jest ogólnie porażka, ale taka jest tradycja. Wiem, że komiksy SLain są w większym formacie. Wiem, że Mucha ostatnio miała wtopy. Ale wydaje mi się, że to już powoli zakrawa o takie polaczkowe zacietrzewienie "dla zasady"...

Ja zamówiłem - jestem mega ciekawy tej pozycji. Jeżeli będą wtopy (chociaż może po ostatnich Mucha się bardziej przyłoży) to się zastanowię co dalej. Narazie jestem mega podjarany i cieszę się, że Mucha wydaje bardzo dobre pozycji (Na wschód od zachodu to jest dla mnie ogólnie najlepsze, co przeczytałem w tym roku).

175 zl za 500 stron to nie jest drogo, niestety koszta druku są tu zabójcze, a Mucha nie ma wielotysięcznych nakładów

natomiast co Ziarna to pownienes zrobic tak - 130 zl za 400 str (pole zadruku) - i to wciaz nie jest drogo
albo inaczej - jest - ale nie da sie taniej przy niskich nakladach - a takie ma wiekszosc polskich wydawcow
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Online eyesore

« Odpowiedź #7040 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 15:50:26 »

Ziarno szaleństwa - 130zł za za 200stron - super bierzemy

To było trochę z przymrużeniem oka, wiem że to co było 4-5 lat temu to nie jest teraz. O nic się nie rzucam, po prostu dla mnie jest to wysoka cena.
Zresztą wszystkie ceny ostatnio to przesada, w koszyku Gildii mam ponad 3 tys i tak zastanawiam w którym momencie te ceny będą już absurdalnie wysokie.

Offline xanar

« Odpowiedź #7041 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 16:09:17 »
A teraz omnibusy po 500, 600, niektóre 700...  4-5 lat temu było 4-5 lat temu, teraz jest teraz. Jak ktoś 10 lat temu

Skąd wy to bierzecie, znalazłem jakieś zamówienie z 2019 kwiecień z MVM
omnibus $125 - wtedy 312,50 teraz 287,50
epic collection - wtedy $40 - 100,00 teraz $45 - 103,50

Offline Takesh

« Odpowiedź #7042 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 16:26:28 »
W preorderze Ghost Rider 2099 jest za 230 PLN. Inne np. Uncanny X-Men 2 i X-Tinction Agenda mieszczą się w 300. To w kwestii obecnych cen. No i są grubsze.

Astro City to bardzo dobra seria i warto ją znać. Ja ucieszyłem się bardzo na jej wydanie w Polsce. Natomiast dziś poczekam na opinie o wydaniu Muszki. Sorry, ale mam w oryginale i nie mam zamiaru płacić tyle pieniędzy, jeśli wydanie będzie skopane. Kupowanie na premierę u nich skończyłem. Ale jeśli wszystko będzie ok, to wyląduje i u mnie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #7043 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 17:58:06 »
Troche zaufania do wydawcy roku...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #7044 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 18:10:26 »
;D ;D ;D ;D ;D

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #7045 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 21:37:58 »

Czy wydawca roku zapowiedział juz poprawiony drugi tom X-Statix?

Offline xanar

« Odpowiedź #7046 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 22:11:02 »
Zapomnij.

Offline Takesh

« Odpowiedź #7047 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 08:54:55 »
I Na Wschód od Zachodu 3....

Offline LukCook

« Odpowiedź #7048 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 09:03:23 »
I Na Wschód od Zachodu 3....

Dokładnie. XS2 to mogli się tłumaczyć gapiostwem ale Na Wschód od Zachodu 3 to niewybaczalny błąd. Dopuszczenie tak skopanego tomu do sprzedaży to naplucie na klientów.

Offline Death

« Odpowiedź #7049 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 09:23:36 »
Bo u nas nie ma żadnych ustalonych standardów. To wszystko wzięło się chyba z tego, że kiedyś faktycznie cieszyłeś się, że ktokolwiek coś ci wydał. Ale te czasy już minęły, teraz jest realna konkurencja, ale część środowiska nadal tego nie rozumie. Nadal jak pojawia się (sensowna) krytyka jakiegoś wydawnictwa, to pojawia się odpowiedź, że to klient jest be, małe wydawnictwo, nie kąpią się w szampanie, mam horom curke.
Oczywiście nadal nie kupiłem trzeciego tomu Na wschód od zachodu i teraz nie wiem co zrobić. Chciałbym przeczytać całą serię (mam tomy 1 i 2), ale musiałbym kupić skopaną 3. Teoretycznie czytało się te przesunięte plansze w Orbicie w młodości i przecież da się to czytać, ale kupując wsparłbym partactwo i nic by się nie zmieniło. Jak kupujesz buty Adidasa i cię wkurzą, to kupisz sobie Nike i nic się nie zmienia, ale jak chcesz przeczytać konkretny komiks, to jest on tylko w jednym miejscu.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2024, 09:25:28 wysłana przez Death »