Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494576 razy)

stab i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline Raveonettes

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7005 dnia: So, 30 Marzec 2024, 15:16:54 »
Czarna Magia była kiedyś w kręgu moich zainteresowań ale po tylu latach mój entuzjazm do tego tytułu już opadł. Poczekam , co powiedzą Beta Testerzy z Komikspeca. Jeżeli pod względem edytorskim będzie wszystko w porządku to pomyślę nad zakupem.
Ja nie polecam. Miałem wydanie Deluxe, przeczytałem i pozbyłem się  bez żalu. Niższe stany średnie Rucki, nijak mające się do jego najlepszych tytułów jak Lazarus czy Gotham Central. To raz. A dwa jak już wspominałem  komiks nie jest dokończony, i mimo że pierwszy tom zamyka część wątków to kończy się on jednak dużym cliffhangerem. Pytanie więc, czy takie coś Ci odpowiada. Mi niestety nie, za wiele razy serie Image były porzucone przez twórców lub same wydawnictwo. Dla przykładu, Copperhead, Southern Bastards, Morning Glories, Bitch Planet czy The Fix (tego mi najbardziej żal).

Offline carnivale

« Odpowiedź #7006 dnia: So, 30 Marzec 2024, 18:25:52 »
Jakimś cudem przegapiłem Twój wcześniejszy post. No jeżeli  nie ma kontynuacji i nie wiadomo kiedy będzie to sprawa się sama rozwiązała . Dzięki .

Offline Interloper

« Odpowiedź #7007 dnia: So, 30 Marzec 2024, 18:49:28 »
The Fix (tego mi najbardziej żal)
To wszystko przez hejt, jaki wylał się na Nicka Spencera. Pytałem kiedyś na twitterze Steve'a Liebera czy można spodziewać się kontynuacji. Odpowiedź to "Raczej nie".

A Nick Spencer jest zarąbistym autorem! Nie rozumiem tego hejtu. Hydra Cap wcale nie był takim głupim pomysłem, tym bardziej, że wszystko zostało wyjaśnione. Jego run w Kapitanie Ameryce (zarówno Sam Wilson jak i Steve Rogers) bardzo mi się podobał.
Potem Amazing Spider-Man też hejcony. Nick Spencer koncertowo rozprawił się w nim z kulą u nogi jaką był One More Day i inne takie wymysły. Ale nie, jak hejcimy, to hejcimy, prawda?

Przez to Nick Spencer właściwie nie pisze już komiksów. Nie wiem tak na dobrą sprawę, co teraz porabia. Konto na Twitterze zablokował sobie, jest na Instagramie, ale tego to z kolei ja nie mam tam konta.

Tak jak mówisz, szkoda The Fix oraz Morning Glories. Co prawda Morning Glories ma znacznie więcej numerów wydanych, ale też nie jest to seria z definitywnym końcem.

Offline carnivale

« Odpowiedź #7009 dnia: So, 30 Marzec 2024, 22:57:51 »
No ok, jest dodatkowy TP ale to niewiele zmienia. Seria jest niezakończona i od 3 lat jest cisza w temacie co nie wróży nic dobrego. Trzeba by podpytać Motyla jak Mucha chce to ogarnąć. Teraz jadą z podwójnym wydaniem a następnie wydadzą ten pojedynczy TP czy będą czekać na kolejny aby połączyć je razem ?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7010 dnia: So, 30 Marzec 2024, 23:27:36 »
No ok, jest dodatkowy TP ale to niewiele zmienia. Seria jest niezakończona i od 3 lat jest cisza w temacie co nie wróży nic dobrego. Trzeba by podpytać Motyla jak Mucha chce to ogarnąć. Teraz jadą z podwójnym wydaniem a następnie wydadzą ten pojedynczy TP czy będą czekać na kolejny aby połączyć je razem ?
Na drugi tom Deluxe Edition zbierający kolejne TPB serii,  Mucha może tak naprawdę czekać w nieskończoność. O ile wogóle Rucka wróci do tego tytułu, to trzeba mieć na uwadze, kiedy to wyjdzie. Dla przykładu, napisanie i narysowanie ostatnich 7 dostępnych zeszytów Lazarusa zajęło mu i Larkowi ponad trzy lata.

Offline Death

« Odpowiedź #7011 dnia: So, 30 Marzec 2024, 23:32:42 »
Jednak ta wolność twórców w tworzeniu autorskich komiksów w Image nie zawsze jest dobra. Jak nie stoi się z batem (czyli terminami) nad niektórymi artystami, to dupy do roboty nie ruszą. :)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7012 dnia: So, 30 Marzec 2024, 23:54:11 »
Jednak ta wolność twórców w tworzeniu autorskich komiksów w Image nie zawsze jest dobra. Jak nie stoi się z batem (czyli terminami) nad niektórymi artystami, to dupy do roboty nie ruszą. :)
To fakt. Kiedyś byłem zakochany w tym wydawnictwie i czytałem większosc ich tytułów na bieżąco. Teraz już te przerwy zaczęły i mnie jednak męczyć. Wielomiesięczne lub nawet wieloletnie obsuwy takich tytułów jak Lazarus czy Saga (ta znów po krótkotrwałym zrywie wpadła w niebyt) mocno zniechęcają.

Offline michał81

« Odpowiedź #7013 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 00:57:17 »
Nie zawsze tak jest. Bękarty z Południa są w zawieszeniu z całkiem innego powodu.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7014 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 08:22:22 »
Jaki format i ile tomów będzie miała ta nasza edycja Astro City?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #7015 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 12:01:11 »
Jaki format i ile tomów będzie miała ta nasza edycja Astro City?
6 tomów, co do formatu nie jestem pewien, ale zakładam że będzie taki jak w przypadku East of West.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7016 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 12:16:39 »
No to nieźle. 6 lat wydawania, 6 x 249zł... ja chyba odpadam.
« Ostatnia zmiana: Nd, 31 Marzec 2024, 12:18:16 wysłana przez amsterdream »

Online xanar

« Odpowiedź #7017 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 13:40:36 »
Skąd pomysł, że drugi tom będzie w tej samej cenie co pierwszy  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #7018 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 14:14:12 »
Ponieważ wszystkie mają podobną ilość stron? Chociaż jak oni to będą wydawać w swoim typowym tempie (czyli jeden tom na rok), to ostatnie mogą już do trzech-czterech stówek dochodzić.

Online xanar

« Odpowiedź #7019 dnia: Nd, 31 Marzec 2024, 14:49:15 »
No spoko, tylko za rok ta sama ilość stron może inaczej kosztować i za kolejny itd.
Twój komiks jest lepszy niż mój