Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1493407 razy)

Offline AntekSocjalny

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6645 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 15:34:21 »
Ić stont i nie psuj tematu

Offline SawiK

« Odpowiedź #6646 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 16:23:21 »
X-Men Jima Lee już zakupione, czy się wyrobią z wysyłką czy nie...do przeżycia. Fantastycznie wyglądają strony przykładowe. Już nie mogę się doczekać gdy odbiorę paczkę. Będzie co podziwiać i można zestawić z wydaniami zeszytowymi od TM-SEMIC.

Offline komiks

« Odpowiedź #6647 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 16:51:37 »
Legendy X-men: Jim Lee, interesuje mnie ta pozycja ze względu na rysunek Jima Lee. Jak myślicie, czy materiały źródłowe w wydaniu Muchy będą wysokiej jakości? Format komiksu jest standardowy, a kolory na przykładowych planszach wyglądają na przejaskrawione. Obawiam się powtórki z komiksu Spider-Man Marvel Classic od Egmontu, gdzie się zawiodłem, bo materiał źródłowy w mojej opinii był słaby, co niestety zdarza się w tych współczesnych wznowieniach.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline michał81

« Odpowiedź #6648 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 18:03:47 »
Format komiksu jest standardowy, a kolory na przykładowych planszach wyglądają na przejaskrawione. Obawiam się powtórki z komiksu Spider-Man Marvel Classic od Egmontu, gdzie się zawiodłem, bo materiał źródłowy w mojej opinii był słaby, co niestety zdarza się w tych współczesnych wznowieniach.
Standardowy na Muchę, czyli jest powiększony. To będzie rozmiarowo wydanie większe od wydania Egmontu i nie wiemy jaki będzie komplet materiału jakościowo, bo dostaliśmy tylko kilka stron. W Erze Apocalypse'a też były strony które jakościowo odstawały od reszty. Mucha nie ma wpływu na materiał jaki dostanie od licencjodawcy.
« Ostatnia zmiana: So, 09 Grudzień 2023, 18:06:51 wysłana przez michał81 »

Offline Takesh

« Odpowiedź #6649 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 18:41:25 »
Na przykładowych planszach podwójne strony są osobno. Czy to jakiś znak...?

Offline michał81

« Odpowiedź #6650 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 20:54:52 »
Oj Mucha będzie miała problem z tym tomem X-men skoro musi umieszczać oficjalny post na facebooku, że ten tom to są inne komiksy niż to co wydał Egmont, gdzie od zapowiedzi musiała w komentarzach też ciągle tłumaczyć to samo pytającym. Osoba nie ogarniająca tych komiksów jak zobaczy to w sklepie to pewnie nie kupi mając już to co wydał Egmont bo pomyśli to samo. Współczuje.

Zresztą sam tytuł Legendy X-men Jim Lee wprowadza trochę w błąd osoby, które tego nie ogarniają. Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby użycie tytułu X-Men: Mutant Genesis 2.0, które dość często pojawia się w zagranicznych wydaniach (tak wiem, tam inaczej jest rozłożony materiał).
« Ostatnia zmiana: So, 09 Grudzień 2023, 21:15:32 wysłana przez michał81 »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #6651 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 21:21:18 »
Ale głównym magnesem dla tego komiksu jest Jim Lee.

Jak go usuniesz z okładki to stracisz część potencjalnych klientów.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline michał81

« Odpowiedź #6652 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 21:30:52 »
Ale głównym magnesem dla tego komiksu jest Jim Lee.
Można było zrobić X-Men: Mutant Genesis 2.0 Jim Lee ;)

Dobra złamałem się i kupiłem.  ;D Czekam na zapowiedź Bishop Crossing do kompletu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6653 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 22:14:27 »
Byle dobrze wydrukowali, byle było mniej literówek i będzie super. Im więcej Mucha będzie wydawać continuity Marvela, tym bardziej ja będę zadowolony i będę to kupował.

Tak jak w przypadku Spider-Mana i Punishera. Jak będę miał trochę więcej kasy, to przysiądę i dokupię te TM Semici, które zawierają zeszyty nie zawarte w tych nowych wydaniach na twardo.

Offline Crono

« Odpowiedź #6654 dnia: So, 09 Grudzień 2023, 23:50:34 »
Bazyl, nie pokazuj tej kolekcji Hachette... Serce mi się kraja na samą myśl, że zamiast tej kolekcji mamy te żółte potworki od Egmontu, które będzie z 6 lat wydawał (a tam jest raptem 12 czy 13 tomów).
Jim Lee oczywiście już zamówiony🙂

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6655 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 07:34:18 »
To samo jest ze Spider-Manem, to samo jest z Ultimate, z Supermanem Crono. Zamiast spójnej, taniej i sprawnie wydanej treści dostaliśmy rozwleczone i drogie serie. Mi też jest pszykro z tego powodu.

Offline michał81

« Odpowiedź #6656 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 08:12:15 »
To samo jest ze Spider-Manem, to samo jest z Ultimate, z Supermanem Crono. Zamiast spójnej, taniej i sprawnie wydanej treści dostaliśmy rozwleczone i drogie serie. Mi też jest pszykro z tego powodu.
Jakie rozwleczone? Przecież to kolekcje ciągną się latami, tam pomiędzy tomami z jedną historia potrafią być 2 lata przerwy w wydaniu (Punisher Ennnisa, żebyś nie musiał szukać). Przecież tego Spider-man w Marvel Orgins patrząc ile już wychodzi kolekcja można było wydać szybciej, a tak dopiero jesteśmy na początku drugiego epika. I nie wiem jak ty to kalkulujesz, ale mi wychodzi, że te epiki byłby tańsze niż sumarycznie tomy w kolekcji (i nie zasłaniaj się ceną okładkową bo i tak sam kupujesz w promocjach komiksy Egmontu). Ale zamiast myśleć logicznie to będziesz pisał kolejny raz jakieś brednie. Co do kolekcji X-men to twoje Hachette je nie wydało, więc może przestań spamować ją z każdym razem jak jakiś inny wydawca zajmie się komiksami z tej serii.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6657 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 08:39:41 »
@UP
A kto to tutaj przyszedł...

Wydanie 3 tomów FF zajmuje Egmontowi 3 lata. LL ciągnie się od 2015 i dalej nie ma wszystkich tomów głównej serii. W Kolekcji znamy listę tytułów i wiemy, że w 4 lata dostaniemy 100 tomów. Sam spamujesz, za każdym razem mówiąc że wydanie Egmontu jest lepsze. A wcale nie jest. Oczywiście widać, że Kolekcji X-Men, Spider-Man czy Ultimate nie ma na naszym rynku. Są za to ich odpowiedniki(IMO gorsze) i to jest zdumiewający przypadek, że akurat te serie są publikowane przez Egmont. Tak - Epic Spider-Man 1 gdyby kosztował 200 zł okładkowe, byłby tańszy niż jego części wydane w MO.

Offline nayroth

« Odpowiedź #6658 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 12:10:43 »
Tylu tłumaczy, a zero osób od korekty czy redakcji? Żeby nie było czasem powtórki z innych ich komiksów.
Jakość korekty/redakcji można m/w ocenić po przykładowych planszach.
np.: rozstrzelenie tekstu w dymkach, literówki czy 90-sowy klimat przekładu ("Ready to rock and roll, Cyke" jako "Jesteśmy gotowi, Scott").

Offline michał81

« Odpowiedź #6659 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 12:18:27 »
@UP
A kto to tutaj przyszedł...
Bazylu ja tu byłem cały czasto ciebie wywiało na miesiąc recydywisto forumowy.