Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496588 razy)

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #6060 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 11:57:27 »
Mi się wydaje, że Aaron chce być OK wobec Latoura i chce przeczekać. Przeklęty też wrócił po długiej przerwie, choć, tam jest to rozwiązane inaczej, bo każda historia to oddzielna mini seria. W Bękartach jest niestety inaczej. Zawsze tez może przenieść serię do innego wydawcy.

Offline Interloper

« Odpowiedź #6061 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 16:20:08 »
Ale Latour ma połowę praw autorskich do Bękartów południa, więc nawet jeśli by Jason Aaron chciał ruszyć z serią w innym wydawnictwie (po co?), to nie ma co liczyć na innego rysownika.

Offline Motyl

« Odpowiedź #6062 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 12:05:40 »
Dziś już 18 wrzesnia, a zapowiedzi Ghost Ridera jeszcze nie ma.

Przeciek ;) 2.10 z druku, 6.10 w sklepach. Może w gildii będzie chwilę wcześniej.

Offline michał81

« Odpowiedź #6063 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 12:09:51 »
Przeciek ;) 2.10 z druku, 6.10 w sklepach. Może w gildii będzie chwilę wcześniej.
Czyli premiera na MFKIG :)

Online eyesore

« Odpowiedź #6064 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 13:43:46 »
250 zł, dość sporo ale chyba powoli już normą stają się takie ceny  :(

Offline michał81

« Odpowiedź #6065 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 13:57:21 »
Bzzz, bzzz 🪰💀🔥!
Już 6 października czytelnicy, którzy dosłownie palą się do czytania o klasycznych przygodach płonącej czachy, będą mogli w końcu ochłonąć!
GHOST RIDER: DANNY KETCH
W 1990 roku nastała nowa era dla Ducha Zemsty, gdy kolejnym Ghost Riderem został Danny Ketch! W obliczu rodzinnej tragedii antybohater musi zmierzyć się ze złoczyńcami pokroju Blackouta, Deathwatcha, Flag-Smashera, Zodiaka czy władcy piekieł – Mephisto. Na drodze ognistego jeźdźca stają również zwykli gangsterzy, podwładni Kingpina i w końcu były nosiciel Ducha Zemsty – Johnny Blaze – który liczy na porachunki z demonem Zarathosem i nieważne, kto stanie mu na drodze! Pierwsze przygody Danny’ego uświetniły również gościnne występy Punishera, X-Factor, Doktora Strange’a oraz Spider-Mana. Czy jesteście gotowi na ostrą przejażdżkę z Ghost Riderem w jednym z najbardziej odjazdowych i najlepiej wyglądających komiksów lat dziewięćdziesiątych autorstwa piekielnie utalentowanych Howarda Mackie i Marka Texeiry?
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach serii: Ghost Rider (1990) #1–20 oraz Dr. Strange, Sorcerer Supreme (1988) #28.
Scenariusz: Howard Mackie
Ilustracje: Javier Saltares, Mark Texeira
Tłumaczenie: Robert Lipski
Liczba stron: 524
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN 978-83-67571-19-7
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 249 zł

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #6066 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 16:08:48 »
Dobra, kupię sobie na MFKiG i tak zbierałem sobie kasę na przejeb....e na komiksy

Offline kostuch

« Odpowiedź #6067 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 16:09:45 »
250 zł, dość sporo ale chyba powoli już normą stają się takie ceny  :(
Dość sporo? Równo rok temu za 220 kupowałem Straznikow w powiekszonym rozmiarze i wtedy traktowalem to w kategorii lekkiej odklejki. A dzis za 250 masz np do wyboru ww pozycje albo np goty Baldurs Gate 3 ktore zapewnia 100 godzin rozrywki na najwyzszym poziomie. Imo idzie to w zlym kierunku.
PS. BG3 jeszcze nie kupilem bo wszystko wydaje na komiksy ;p

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6068 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 16:31:17 »
Strasznie dużo. A przecież już narzekaliśmy na grubego Spectaculara, który miał 229.99 zł okładkowej ceny. Mój portfel to na pewno zaboli. Trochę będzie leżał w tym magazynie. Jak Ród M. :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Wrzesień 2023, 16:34:47 wysłana przez Bazyliszek »

Offline donT

« Odpowiedź #6069 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 16:34:18 »
Ja tez niestety raczej odpuszcze. Chcialem tego Ghost Ridera przytulic, ale bardziej na fali nostalgii, niz dlatego ze to jest must have (choc znane wszystkim 5 zeszytow z MM sa bardzo ok). Zaluje, ale za takie pieniadze, przy obecnym urodzaju z latwoscia kupie sobie 2 inne tytuly. Moim zdaniem Mucha niepotrzebnie wydaje to w jednym tomie, bo - od razu uprzedzam - zdaje sobie sprawe, ze tak finalnie wychodzi taniej, ale jednorazowo wybulic 2 stowki na jeden komiks boli. Dwa, ze taki grubas, w standardzie BZG bedzie trzeszczec i bankowo odchodzic od grzbietu. Podzielenie tego na dwa eleganckie albumy po 10 zeszytow nie wyrzadziloby zadnej polce krzywdy, a i byloby wygodniejsze w czytaniu. 
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #6070 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 17:18:53 »
Kupić kupię na pewno, ale poczekam na jakieś promki.

Dwa, ze taki grubas, w standardzie BZG bedzie trzeszczec i bankowo odchodzic od grzbietu.

Jest małe światełko w tunelu - Śmierć Jean DeWolff była wydrukowana w Edice.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Motyl

« Odpowiedź #6071 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 18:44:08 »
Strasznie dużo. A przecież już narzekaliśmy na grubego Spectaculara, który miał 229.99 zł okładkowej ceny. Mój portfel to na pewno zaboli. Trochę będzie leżał w tym magazynie. Jak Ród M. :)

GR różni od SSM 60 stron i dwa lata różnicy w terminie publikacji, więc podwyżka jest o jedyne 20 zł okładkowo, po rabacie 30% będzie 174 zł, a jak ktoś łapie większe rabaty pewnie kupi w okolicy 160 kilku złotych. Ponad połowa ceny komiksu to upust dla sklepów i opłaty licencyjne. To jest ten urok rynku, że gdyby nie było rabatu, cena byłaby niższa i danina dla licencjodawcy również.

Moim zdaniem Mucha niepotrzebnie wydaje to w jednym tomie

Taki był pierwotny zamysł, wydać jak classic w 2 tomach, ale okazało się, że nie wszystko jest zależne od wydawcy.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #6072 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 19:52:46 »
Nie wiem, czy podzielenie tego na 2 tomy wyszłoby taniej. Śmierć JdW kosztowała 60 zł za 6 zeszytów w tomie. Przy 10 zeszytach na część cena byłaby chyba wyższa i w sumie wyszłoby najwyżej to samo.

Cena będzie wysoka, ale i tak kupię. Byle szybko trafiło do Taniej Książki i byle oni też mieli te 30% rabatu od okładkowej ceny. Bo niestety z ostatnim Pająkiem i Venomem od Muchy tak nie było. A poprzedniego Spectaculara DeMatteisa rzeczywiście kupiłem za jakieś 140 zł.

PS. Motyl, ale skany/matryce tym razem będą dobrej jakości, co nie? ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #6073 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 20:22:32 »
Mam nadzieję że tym razem korekta nie spała podczas sprawdzania, bo wolałbym aby nie było powtórki ze Spectacular  Spider-Mana.

Offline Itachi

« Odpowiedź #6074 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 20:36:00 »
Mam takie małe spostrzeżenie.

Komiksy były, są i będą drogim hobby. Komiks za 60 zł, można przeczytać do kawki w 20 minut. Jak Conana z Mandioki. Natomiast zawsze będę to powtarzał, zamiast zakupu 10 pozycji w miesiącu, warto wybrać 3-4 i postawić na jakość, a nie ilość. Jak widzę zakupy użytkownika @Kondrad to aktualnie zastanawiam się na co to komu, a kiedyś pewnie zazdrościłbym jak cholera :) Ludziska, zadajcie sobie pytanie czy faktycznie odczuwacie przyjemność z czytania przeciętnych pozycji? Jasne, przed lekturą nigdy nie wiesz, czy jakaś pozycja zaskoczy, czy też nie, ale drobny research ogranicza pole do pomyłki do pewnie kilkunastu procent. W ciągu ostatniego roku zawiodłem się może 2-3 razy. Nie da się tego uniknąć, ale ze swojego postanowienia jestem turbo zadowolony, czuję że wreszcie moja pasja odnalazła idealny balans :)

Dzielenie tego tomu na dwa, moim zdaniem byłoby nietrafionym rozwiązaniem. Wolę kupić coś raz drożej, ale na grubaska z którym będę mógł spędzić więcej wieczorów. Plusów jest więcej. Miejsce na półce. Cena. Możliwość poznania dłuższego wyrywku niż kilka zeszytów na krzyż. Oby tylko jakość poszła w parze z nominałem i będzie dobrze :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?