Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492512 razy)

Belkov i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5715 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 23:57:35 »
Bzzz, bzzz 🪰📖😲!
Dziękujemy za gorące komentarze do naszych zapowiedzi, a skoro tak bardzo się one podobają, to uchylimy rąbka tajemnicy odnośnie  kolejnego tytułu 🙂 A szykujemy coś dla wielbicieli kryminałów. Cieszący się uznaniem krytyków „Stray Bullets” autorstwa Davida Laphama (nagrody Eisnera w 1996 i 1997 roku). Planujemy wydać pierwszy tom w twardej oprawie, na papierze offsetowym (jak „Potwory”), a w środku znajdziecie zeszyty #1-14 serii. To jak, czekacie?

Offline Toranga

« Odpowiedź #5716 dnia: Wt, 02 Maj 2023, 23:58:06 »
Xanar dobrze kombinuje :) Abyście się nie nudzili w komentarzach, pozwolę sobie skierować waszą uwagę na najbliższą zapowiedź Muchy na FB. Jedziemy dalej z hitami :)

No, no. Rzeczywiście grubo! Szacuneczek.

Offline Kandor

« Odpowiedź #5717 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 00:04:47 »
Xanar dobrze kombinuje :) Abyście się nie nudzili w komentarzach, pozwolę sobie skierować waszą uwagę na najbliższą zapowiedź Muchy na FB. Jedziemy dalej z hitami :)To
"To jak, czekacie?" zabrzmiało prawie jak "To jak, towarzysze, pomożecie?" ;-) Tylko zapewne odzew tym razem w 100 procentach będzie autentyczny :-) Co do mutantów: Motyl, tajny wywiadowca z asteroidy M. :-)

Offline Death

« Odpowiedź #5718 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 08:08:45 »
Super! Bo od 25 lat ciągle gdzieś widziałem opinie, że Stray Bullets takie dobre, że ojaaa. No to się przekonamy. :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5719 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 09:26:57 »
Zobaczyłem pierwsze słowo i już myślałem, że o Stray Toasters chodzi ;) Ale w sumie Mucha tak ostatnio ciśnie z konkretnymi zapowiedziami, że może i to się uda kiedyś.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #5720 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:03:51 »
Bzzz, bzzz 🪰📖😲!
Dziękujemy za gorące komentarze do naszych zapowiedzi, a skoro tak bardzo się one podobają, to uchylimy rąbka tajemnicy odnośnie  kolejnego tytułu 🙂 A szykujemy coś dla wielbicieli kryminałów. Cieszący się uznaniem krytyków „Stray Bullets” autorstwa Davida Laphama (nagrody Eisnera w 1996 i 1997 roku). Planujemy wydać pierwszy tom w twardej oprawie, na papierze offsetowym (jak „Potwory”), a w środku znajdziecie zeszyty #1-14 serii. To jak, czekacie?

Stray Bullets ? ;)

Coś tak przeczuwałem :) Mega info :)

Online adamarluk

« Odpowiedź #5721 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:06:57 »
W końcu i to jest konkret.
Gdybym procentowo porównał ilości kupionych komiksów do oferty Muchy i Egmontu (nawet wyłączając komiksy dziecięce/młodzieżowe) to Mucha bije Egmont na głowę.

Offline Voitas

« Odpowiedź #5722 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:13:47 »
Akurat jak zamówiłem Uber Alles Edition...

Offline Motyl

« Odpowiedź #5723 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:16:48 »

Dlatego zawsze powtarzam, nie ma się co spieszyć i warto czekać na edycje od polskich wydawców. Na FB też ktoś napisał, że ma na półce, ale nie czytał jeszcze. Po co kupować dla nieczytania :) Warto poczekać, aż się u nas pojawi ;)

Offline Voitas

« Odpowiedź #5724 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:18:14 »
Ale ja kupiłem, bo chcę przeczytać a akurat była świetna cena w Atomie.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5725 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:20:35 »
Trochę więcej wiary w rodzimych wydawców ;)

Offline martinus100

« Odpowiedź #5726 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:26:01 »
1200 stron. Nie boisz się że się rozleci po pierwszym przeczytaniu ?

Offline Toranga

« Odpowiedź #5727 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:28:41 »
Dlatego zawsze powtarzam, nie ma się co spieszyć i warto czekać na edycje od polskich wydawców. Na FB też ktoś napisał, że ma na półce, ale nie czytał jeszcze. Po co kupować dla nieczytania :) Warto poczekać, aż się u nas pojawi ;)

To nie ja pisałem na FB, ale też mam Uber Alles i jeszcze nie czytałem. 😅
Coraz częściej tak się zdarza, że ten czy inny polski wydawca ogłasza albo już wydaje coś co mam na półce w oryginale nieprzeczytane.
No cóż. Ale to nie znaczy że mam nie kupować wydań amerykańskich. Po pierwsze nie wiadomo co i kiedy u nas będzie wydane, a po drugie polskie wydanie jie musi być lepsze. Po trzecie jak mam po amerykańsku nie znaczy, że nie kupię po polsku.
Np gdyby ktoś wydał X-Factor Davida (ten pierwszy) to bym kupił, chociaż mam w Omni,  w epikach i w zeszytach 😝

Offline Voitas

« Odpowiedź #5728 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:32:39 »
1200 stron. Nie boisz się że się rozleci po pierwszym przeczytaniu ?
Przeczytałem Walking Dead w tych tomach po 1000 stron i było ok. Zakładam, że tutaj wydane to będzie podobnie. A jak się rozpadnie, a komiks będzie zacny, to wezmę wydanie od Muchy

Offline Motyl

« Odpowiedź #5729 dnia: Śr, 03 Maj 2023, 12:42:21 »
No cóż. Ale to nie znaczy że mam nie kupować wydań amerykańskich. Po pierwsze nie wiadomo co i kiedy u nas będzie wydane, a po drugie polskie wydanie jie musi być lepsze. Po trzecie jak mam po amerykańsku nie znaczy, że nie kupię po polsku.

Oczywiście, w pełni rozumiem. Niegdyś miałem podobne podejście, ale odkąd doświadczamy wysypu różnych tytułów u nas, plus po dramatycznym skurczeniu się przestrzeni podtrzymującej woluminy w powietrzu ;) to już czekam na polskie wydania, jak znajdę jeszcze odrobinę wolnego miejsca na półce. A jak coś nie wyjdzie, to może kiedyś przy okazji. A co do SB to trochę trwało, zanim udało się dostać tytuł, być może poprzedni nieistniejący już wydawca figurował przy tym tytule jako zainteresowany :)

Np gdyby ktoś wydał X-Factor Davida (ten pierwszy) to bym kupił, chociaż mam w Omni,  w epikach i w zeszytach 😝

To nie byłoby łatwe, pod drodze jest Pieśń, a urwać tak na 89 zeszycie to też nie fajnie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Maj 2023, 12:53:40 wysłana przez Motyl »