Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492228 razy)

Kodo i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline Raveonettes

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5625 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 20:34:28 »
Nie wiem czy już gdzieś padło info, ale portal Paradoks podaje, że Mucha w maju wyda obok dodruku Criminal i Ballady dla Sophie , drugi tom Przeklętego Aarona.

Offline Konrad

« Odpowiedź #5626 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 20:51:37 »
@UP
Można od razu wrzucić szczegóły zapowiedzi:

Tytuł: Przeklęty tom 2: Oblubienice
    Scenariusz: Jason Aaron
    Rysunki: r.m.Guéra
    Kolory: Gulia Brusco
    Tłumaczenie: Tomasz Sidorkiewicz
    Wydawnictwo: Mucha Comics
    Liczba stron: 152
    Format: 180 mm x 275 mm
    Oprawa: twarda
    Papier: kredowy
    Druk: kolor
    ISBN 978-83-67571-14-2
    Wydanie pierwsze
    Cena okładkowa: 85 zł

Witajcie w świecie ukrytym wysoko na szczycie góry. Świecie pozbawionym mężczyzn. W tym nowym Edenie święte siostry z tajnego zakonu wychowują gromadkę osieroconych dziewcząt, aby mogły godnie przyjąć rolę błogosławionych Oblubienic Synów Bożych. Kiedy Sharri i Jael odkrywają, co naprawdę znaczy zostać Oblubienicą, uświadamiają sobie, że jest tylko jeden sposób na oswobodzenie się z więzów świętego małżeństwa: uciekać ile sił w nogach.

Wielokrotnie nagradzany scenarzysta JASON AARON oraz artysta r.m.GUÉRA powracają do surowego, brutalnego i PRZEKLĘTEGO świata w drugim rozdziale biblijnej epopei w konwencji noir.

Album zawiera materiały, które pierwotnie ukazały się w miniserii The Goddamned: The Virgin Brides #1–5.
https://paradoks.net.pl/read/44984-majowe-zapowiedzi-muchy-comics

Offline PabloWu

« Odpowiedź #5627 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 20:59:10 »
Tak się wtrącę kulturalnie i napiszę coś o komiksie już wydanym

Outcast. Tom 1

Komiks Roberta Kirkmana o bardzo ciężkiej i trudnej tematyce . Główny bohater po traumatycznych przejściach w stanie głębokiej depresji "widzący" więcej niż inni ludzie oraz działający specyficznie na opętanych i ksiądz egzorcysta grający w pokera na pieniądze żeby naprawić dach w parafii  to głowni bohaterowie tej opowieści.Podoba mi się ten powolny, małomiasteczkowy, duszny i tajemniczy klimat , intryga jak i dialogi są na bardzo wysokim poziomie  .
   Graficznie też jest w porządku, stylowo to taki trochę mniej szczegółowy i bardziej surowy Sean Philips ale rysunki pasują do klimatu historii, twarze niektórych opętanych taktycznie robią wrażenie i wywołują pewien lęk i niepokój.
 Okładki są klimatyczne i nie rozumiem ich braku między zeszytami , można było je chociaż zebrać zbiorczo na końcu albumu i za to duży minus dla wydawcy.
   Póki co jest dobrze,  serię mam skompletowaną także zobaczymy ( poza okładkami)  jak będzie dalej.

No i fajne są te rozkminy księdza przy kartach .
7+/10

Offline Itachi

« Odpowiedź #5628 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:01:05 »
Bzzz, bzzz !

Jako że nasi spece z Radomia się nieco ociągają (nadal nie mamy pełnej wiadomości z bardzo odległej galaktyki), otrzymaliśmy jednak kolejną wskazówkę. Kadr, który może rzuci nieco więcej światła na tę zagadkę :)

:)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5629 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:05:45 »
No i dobra, to "z jakiego komiksu jest ten kadr?" ;)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5630 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:06:32 »
Czyżby Brood Saga?

Offline Itachi

« Odpowiedź #5631 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:06:46 »
Na pewno X-Men. To Storm.

Czyżby Brood Saga?

Strzał celny.

« Ostatnia zmiana: So, 29 Kwiecień 2023, 21:10:29 wysłana przez Itachi »
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline vision2001

« Odpowiedź #5632 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:08:52 »
No i dobra, to "z jakiego komiksu jest ten kadr?" ;)
https://marvel.fandom.com/wiki/Epic_Collection:_X-Men_Vol_1_9

A kadr z Uncanny X-Men vol. 1 #159 ?

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5633 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:14:22 »

Strzał celny.

No i jaram się jestem ciekawy czy wejdą w iksowe epiki czy będą robić własne składaki i uzupełniać nimi dziury pomiędzy kolejnymi tomami milestonów

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5634 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:19:45 »

Strzał celny.

1 pkt - Itachi

Offline Motyl

« Odpowiedź #5635 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:21:09 »
A kadr z Uncanny X-Men vol. 1 #159 ?

Nie. X-Men Annual vol.1 #6, strona 8.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5636 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:22:28 »
No i jaram się jestem ciekawy czy wejdą w iksowe epiki czy będą robić własne składaki i uzupełniać nimi dziury pomiędzy kolejnymi tomami milestonów
Wydaje mi się, że ta druga opcja wchodzi tu w grę, jako że wcześniej Mucha zapowiedziała wydanie składaka X-men Jima Lee, którego zeszyty wchodzą także w skład X-men Epic Collection Mutant Genesis. Nie sądzę więc, aby wydawnictwo dublowało samo siebie.
« Ostatnia zmiana: So, 29 Kwiecień 2023, 21:27:12 wysłana przez Raveonettes »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5637 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:25:54 »
Jeśli faktycznie będą to ich własne składaki to wierzę, że Motyl dobrze to rozplanuje i większość będzie zadowolona

Offline bogi1

« Odpowiedź #5638 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:32:37 »
Mucha króle! Zaskakują w ostatnim czasie. Astro City, Ghost Rider, X-Men vol.2 a teraz to!!

Offline Motyl

« Odpowiedź #5639 dnia: So, 29 Kwiecień 2023, 21:37:19 »
Tu akurat nie ma co składać, tylko brać wszystko jak leci z dobrodziejstwem inwentarza. Na razie to odległa przyszłość. Chris bardzo prężnie udziela się na FB, wrzuca dużo fotek, wylewnie opowiada o konwentach, w których uczestniczył, więc może uda się od niego również wyciągnąć parę słów, jeśli będzie skory do wywiadu.