Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492336 razy)

Offline Pinto

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5595 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:37:03 »
Przecież te 24 strony to 4 strony na tom, czyli pewnie dwie pierwsze kartki ze stronami tytułowymi i stopkami wydawniczymi :)

Offline Midar

« Odpowiedź #5596 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:42:12 »
Przecież te 24 strony to 4 strony na tom, czyli pewnie dwie pierwsze kartki ze stronami tytułowymi i stopkami wydawniczymi :)
Możliwe, ale chodziło mi o to, że w omnibusie nie ma nic więcej, a liczyłem na dodatkowe materiały względem wydania podzielonego.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5597 dnia: Pn, 24 Kwiecień 2023, 17:54:18 »
Omnibus jest wydaniem 1:1 do wersji sześciotomowej, mniejsza liczba stron wynika z tego, o czym napisał Pinto, czyli wyleciały strony takie jak właśnie stopki czy strony zbędne przy łączeniu tomów. W Omnibusie nie ma nic więcej, bo Mucha zadbała, aby więcej było w szóstym tomie. Pierwotnie szósty tom nie zawierał dodatku pochodzącego z Gideon Falls Deluxe Edition Book One. Ale że przed oddaniem szóstki do druku udało się go pozyskać, to został od razu dołączony do wieńczącego cykl tomu.

Dodatkowo, wydanie Muchy jest bogatsze niż wydanie Image podzielone na dwa tomy.

Gideon Falls Deluxe Edition Book One ma 432 strony, a Gideon Falls Deluxe Edition Book Two 336 stron, co łącznie daje 768 stron. Polski Gideon Falls Omnibus ma 792 strony. Więc nie wiem, jakie więcej dodatki chciałbyś mieć w naszym wydaniu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Kwiecień 2023, 18:11:36 wysłana przez Motyl »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5598 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 16:09:04 »
Bzzz, bzzz 🪰📖🎼!
Piękno, pasja, miłość i rywalizacja. Przejmująca, pełna wzlotów i upadków kronika życia. Najdojrzalsze i najbardziej wymagające dzieło duetu Filipe Melo i Juan Cavia w sprzedaży już 5 maja!
BALLADA DLA SOPHIE
Życie uznanego pianisty Juliena Dubois splata się z historią dwudziestowiecznej Europy. Ten rozgoryczony mizantrop emeryturę spędza w starej posiadłości w towarzystwie kota i zajmującej się domem Marguerite. Pewnego dnia wizytę składa mu młoda dziennikarka, która zachęca go do opowiedzenia prawdziwej historii jego życia. Wśród ścian domu wypełnionego papierosowym dymem i dawnymi wspomnieniami rozbrzmiewa spowiedź z życia naznaczonego rywalizacją, niespełnioną miłością i żalem.
Ballada dla Sophie to olśniewająca powieść grafi czna autorstwa jednego z najbardziej uznanych duetów komiksowych w Portugalii.
„Ballada dla Sophie to najambitniejszy i najpiękniejszy komiks duetu złożonego z portugalskiego scenarzysty i argentyńskiego rysownika. To opowieść o pianiście, który walczy z najgorszym wrogiem – z samym sobą”. - Gonçalo Frota – „Ípsilon – Público”
Autorzy: Filipe Melo i Juan Cavia
Tłumaczenie: Jakub Jankowski
Liczba stron: 320
Format: 180 mm x 275 mm
Oprawa: twarda
Papier: offset
Druk: kolor
ISBN 978-83-67571-11-1
Wydanie pierwsze
Cena okładkowa: 149,00 zł
Premiera: 5 maja 2023 roku

Offline donT

« Odpowiedź #5599 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 16:14:34 »
Swietny komiks, zdecydowanie warto.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Konrad

« Odpowiedź #5600 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 17:09:46 »
Super, że wreszcie wychodzi, już od dawna nie mogłem się doczekać, żeby sprawdzić czy te wszystkie zachwyty nie były przesadzone. I brawa dla Muchy za bardzo przyzwoitą cenę, myślałem że będzie drożej.
Przy okazji wrzucę okładkę:

Offline Dracos

« Odpowiedź #5601 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 17:19:20 »
To ja jeszcze wrzucę stronę z początkowymi planszami. Zapowiada się znakomicie. https://www.bdgest.com/preview-3128-BD-ballade-pour-sophie-recit-complet.html

Offline donT

« Odpowiedź #5602 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 17:33:32 »
Calkiem niedawno pisalem o Balladzie. Mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie jak podlinkuje swoj wpis  ;)

https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/jakie-komiksy-wlasnie-czytacie/msg220226/#msg220226
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5603 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 18:02:28 »
Czy to taki komiks historyczny dziejacy sie na przestrzeni ilus tam lat?

Offline Motyl

« Odpowiedź #5604 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 18:21:01 »
Historyczny w znaczeniu taki jak komiksy IPNu? Zdecydowanie nie. Podstarzałego już pianistę odwiedza młoda dziennikarka w celu przeprowadzenia wywiadu. Mistrz niechętnie ich udziela, ale postanawia zrobić wyjątek. Krótka rozmowa przeradza się w opowieść życia Juliena, od początków poprzez wszystkie blaski i cienie jego kariery. Istotne w jego gawędzie jest tło historyczne, ale zasygnalizowane w dość naturalny sposób. Ciekawym zabiegiem jest to, jak opowieść rezonuje z głównymi postaciami komiksu. Włącznie z kotem :) Więcej nie napiszę, aby nie zdradzać zbyt wiele.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5605 dnia: Wt, 25 Kwiecień 2023, 22:13:18 »
W sensie ze osadzony w czasach historycznych jednak postac zmyslona.

Niewim czy dobrze to wyraziłem, nie jak ipn gdzie mamy prawdziwe biografie, z prawdziwymi wydarzeniami.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5606 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 19:12:54 »
Czy cos mi sie snilo czy Mucha zapowiadala Eeast of West?

Offline PabloWu

« Odpowiedź #5607 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 19:15:43 »
Czy cos mi sie snilo czy Mucha zapowiadala Eeast of West?

Śniło Ci się że śnisz. Dwa tomy już dostępne  :).

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5608 dnia: Śr, 26 Kwiecień 2023, 20:43:47 »
A to rzeczywiście nastąpiła u mnie jakas incepcja🤔

Offline vision2001

« Odpowiedź #5609 dnia: Cz, 27 Kwiecień 2023, 22:58:56 »
Miło nam poinformować, że do sprzedaży trafił dodruk pierwszego tomu bestsellerowej serii Eda Brubakera i Seana Phillipsa. Komiks ze standardowym rabatem 30% znajdziecie między innymi w sklepie Gildii (https://www.gildia.pl/.../398790-criminal-1-tchorz-lawless). Zapraszamy na zakupy, a także do kompletowania kolejnych tomów serii, które również powoli zbliżają się do wyczerpania nakładu.

No i wygląda na to, że wielkość literek na grzbiecie będzie "zgodna" z pozostałymi tomami.