Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1492334 razy)

Online xanar

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5520 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 09:05:16 »
Gdzie ty to widzisz, przejrzałem te komentarze i na ok. 100, jest jeden o tym forum i to jeszcze jakiś anonim napisał ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #5521 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 09:20:11 »
Nie wiem, czy stroisz teraz żarty, czy piszesz na poważnie. To, co proponujesz jest niewykonalne. A dlaczego? Wielokrotnie było o tym pisane na forum.
Rozumiem, że jest duża konkurencja i ciężko sprzedać towar. Jeżdżę na festiwale, rozmawiam ze znajomymi wydawcami i widzę, że coraz bardziej jeden drugiemu wilkiem, bo ktoś wyprzedał nakład, a drugi nie może. I tak wiem, że Egmont się rozpycha. I domyślam się, że jakby Mucha chciała wydać epiki X-men to by pewnie sam się na to rzucił i obchodzicie to ja możecie. Ja to rozumiem.

A dwa, bo widzę, że michał81 reaguje emocjonalnie i wypluwa wszędzie komentarze, że czemu nie epiki, to raczej trudno jest wydać coś, co wydawane jest tylko w innej formule. Materiału publikowanego w kolekcji Milestone nie da się zdublować.
Naprawdę tak dużo wyplułem tych komentarzy? Dałem jeden komentarz na facebooku. I zwróciłem uwagę, że post był mało precyzyjne. I zwróć uwagę, że miałem rację. Czytałeś komentarze pod postem fb? Ludzie sami przerzucali się co tak naprawdę zapowiadacie epik/omnibus. Edytowaliście post super, ale dopiero jak wyszło, że daliście z nim ciała, a wystarczyło od razu napisać to co teraz.

Tu napisałem 5 komentarzy, bo "dowcipnisiu" jakbyś się nie domyślił, co miałem na myśli pisząc o KLASYCZNYCH X-MEN, więc doprecyzowałem. Emocjonalnie to jednak ty reagujesz na każdy możliwy komentarz krytyki, co pokazałeś w przypadku krytyki jaka spadła na wydanie Spectacular Spider-man.

Możliwe, ale Epiki byłyby nieosiągalne kwotowo dla innego czytelnika niż kolekcjonera, nastolatek komiksu za dwie stówy nie kupi.
Oczywiście kiedy jest wam wygodnie. Bo taki zapowiedziany GR to na kieszeń nastolatka nie będzie, przecież można było to wydać bardziej przystępnie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Kwiecień 2023, 10:52:30 wysłana przez michał81 »

Offline Toranga

« Odpowiedź #5522 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 09:29:05 »

Oczywiście kiedy jest wam wygodnie. Bo taki zapowiedziany GH to na kieszeń nastolatka nie będzie, przecież można było to wydać bardziej przystępnie.

Bo GH to nie jest komiks dla nastolatków. Stare dziady to kupią. Takie jak ja. 😄

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5523 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 10:48:23 »
Zakładam, że Epiki wyprułyby flaki tym śmiesznym punktom zwrotnym, które są formatem godnym kolekcji Hachette.

Bo od pierwszego numeru było to reklamowane jako KOLEKCJA Kamieni Milowych X-Men. Nawet temat na forum tak nazwałem, tylko mi moderator go zmodyfikował.

Jeśli wydanie Muchy tego Jima Lee będzie się działo przed i po wydaniu Pieśni Egzekutora, to ja to biorę od razu z pocałowaniem ręki. Jak Venoma i oba tomy Wolverine. Ten jeden raz dobrze bedzie, że Mucha nie może powtórzyć po Egmoncie.

Tylko taka zapowiedź na rok/półtora naprzód to słaba jest. Co ja mam robić do tego czasu. Wolałbym już na teraz dostać tego GR i Spectacular Spider-Man tom 2. Też bym brał. Ceny cenami - zawsze można ponarzekać. Ale te przerwy między wydaniami kolejnych Marveli są najbardziej dobijające.

@DOWN
GHost rider. Legitny skrót.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Kwiecień 2023, 10:58:08 wysłana przez Bazyliszek »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5524 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 10:51:52 »
Co to jest GH?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #5525 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 10:52:55 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline michał81

« Odpowiedź #5526 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 10:52:59 »
Co to jest GH?
To jest literówka. Chodziło o GR.

Offline michał81

« Odpowiedź #5527 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:05:04 »
Jeśli wydanie Muchy tego Jima Lee będzie się działo przed i po wydaniu Pieśni Egzekutora, to ja to biorę od razu z pocałowaniem ręki.
Zapowiedziane historie dzieją się przed Pieśnią Egzekutora.

I aż dziwne, że nie piszesz kolejny raz o "dublach" oraz o "żerowaniu na nostalgii" jak to masz w zwyczaju w takich przypadkach, bo to wszystko wyszło w TM-Semic.

Offline Toranga

« Odpowiedź #5528 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:21:32 »
Spectacular Spider-Man tom 2 ???
Co to w ogóle za pomysł??? Chyba, że będzie zbierać zeszyty poprzedzające to, co Mucha już wydała.
Brałbym. Ale nie wierzę, że coś takiego wydadzą.

Offline michał81

« Odpowiedź #5529 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:32:33 »
Spectacular Spider-Man tom 2 ???
Chodzi o Spider-Man: The Death of Jean DeWolff. Nigdzie do tej pory nie padała nazwa Spectacular Spider-Man tom 2, to jest złote słowotwórstwo Bazyla.

Offline Toranga

« Odpowiedź #5530 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:43:12 »
Chodzi o Spider-Man: The Death of Jean DeWolff. Nigdzie do tej pory nie padała nazwa Spectacular Spider-Man tom 2, to jest złote słowotwórstwo Bazyla.

A no tak. To dziękuję, postoję. Mam to w oryginalnym wydaniu i wystarczy. Nie będę się jeszcze krzywdzić tym po polsku. Ale to co jest dalej (a jest tego 40 zeszytów do runu DeMatteisa) to brałbym z przyjemnością, ale wątpliwe, bo od numeru 151 brakuje materiału źródłowego (brak zbiorczych w US).

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #5531 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:44:39 »
Zapowiedziane historie dzieją się przed Pieśnią Egzekutora.

I aż dziwne, że nie piszesz kolejny raz o "dublach" oraz o "żerowaniu na nostalgii" jak to masz w zwyczaju w takich przypadkach, bo to wszystko wyszło w TM-Semic.
To już zostało ustalone. Skoro ON tego nie ma w wydaniu TM-Semic czy każdym innym to wtedy nie jest to dubel. Dublem jest gdy ON to posiada. W sumie 1/4 wydania Muchy do będzie dubel po kolekcji Carrefour będzie narzekanie Bazyla, że Mucha powinna wydać to bez tych trzech zeszytów?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #5532 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:44:44 »
Kurczę, straszny jest ten jad xD
Jak nie pasuje to nie kupujcie tylko sięgnijcie po oryginał.
Ja nie mam zdania - muszę sobie zrobić research aby połapać się jakie wydarzenia przedstawi ten zbiór oraz jak należy go umiejscowić fabularnie między tym wszystkim co już wydał Egmont.
TMsemicowe zeszyty mnie nie interesują, bo ich nie czytałem i nie zbierałem.
No i pytanie co dalej - czekam na jakąś serię Marvelową od Muchy, która będzie podzielona na kilka tomów i niekoniecznie chodzi mi u o X-Statix, raczej jakiegoś godnego następce AoA.
Tylko tak jak pisał Bazyl, strasznie mocno się to rozciągnęło w czasie.
Ale nie będę hejtować, bo drugie rozwleczenie w czasie to już moja własna zasługa - mogłem ten tom 4. przeczytać od razu po zakupie, a nie kilka miesięcy później.

No i też inny temat - dla Motyla zawsze plus. Nie musi tu wchodzić i dzielić się informacjami, odpowiadać na pytania itd. Czasem się zdarzy, że jedno albo drugie pytanie zostanie przez Niego przemilczane, ale no nie jest adwokatem ani sekretarzem wydawnictwa, odpowiada z własnej woli.
Od Egmontu ani Hachette jeszcze nikt się nie pofatygował, aby coś napisać (bo to, że czytają to oczywiste).

Tak w ogóle to zaciekawiliście mnie tym 27 tomem epika SM: Clone Saga.
Mam 5 tomów The Complete Clone Saga, wcześniej przymierzałem się do dwóch Omnibusów, a teraz wydali to w jednym zbiorze? Da się w ogóle to czytać? Bo rozumiem, że będą tam same Amazingi, bez innych serii wydawanych w tamtym czasie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:46:17 wysłana przez HugoL3 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #5533 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:51:54 »
@UP
Jak napisał HugoL - jak wyjdzie, to porównam zawartość z tym co mam. Mówisz, że 3 zeszyty z tego wyszły u Carrefoura? Hmmm - to rzeczywiście Mucha może je pominąć i dać następne, skoro jeszcze tyle czasu do premiery. Dobry pomysł. Za łebka nie kupowałem X-Men TM Semic, tylko ten najrzadszy rocznik Spider-Mana z 1998. :) Zatem to i Milestones planuję kupić jak wyjdą.

Corona z wcześniejszych zeszytów Spectacular Spider-Mana wyszła w TM Semic, czyli jest co skanować. ;) Każdy premierowy materiał wezmę od Muchy, tylko przydałaby się data premiery. Na polską Śmierć Jean De Wolf długo już czekamy.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #5534 dnia: Wt, 11 Kwiecień 2023, 11:52:49 »
Mówisz, że 3 zeszyty z tego wyszły u Carrefoura? Hmmm - to rzeczywiście Mucha może je pominąć i dać następne, skoro jeszcze tyle czasu do premiery. Dobry pomysł.

XD