Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #4875 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 10:40:08 »
@Dracos

Mi tam wystarczy jak po EoW pójdą dalej w Hickmana i wydzadzą np. Manhattan Projects :) bo tam rysunki są obłędne, historia zapowida się bardzo ciekawie (cały czas walczę ze sobą, żeby nie przeczytać ze skanlacji :) ).
Choć jakimś minusem pewnie dla wydawcy pozostaje to, że z tego co kojarzę, Hickman urwał ją szybciej niż było to planowane i ciekawe czy jest jakiś w miarę logiczny koniec.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #4876 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 11:26:43 »
Jest jeszcze Decorum od Hickmana. Z chęcią bym przeczytał w jednym tomie. Więc oby EoW dobrze się sprzedało, naganiaj dalej ;)

Offline Motyl

« Odpowiedź #4877 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 11:39:31 »
Cytat: Rodrigues

Ale czego to dowodzi to już nie wiem...  ???

Niczego. Spider-Man Blue to u mnie top topów, a Sale to mistrz. Mam ten komiks w czterech różnych wydaniach i z każdego cieszę się tak samo :)

Natomiast co do zapowiedzi, bo padają pytania, to będą w przyszłym tygodniu, trwają prace nad nimi. Nie nastawiałbym się jednak na niespodzianki, bo wszystko było już kiedyś zapowiedziane w jakiejś formie, a także zostały tytuły z 2022 r.

Offline donT

« Odpowiedź #4878 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 11:53:52 »
Jest jeszcze Decorum od Hickmana. Z chęcią bym przeczytał w jednym tomie. Więc oby EoW dobrze się sprzedało, naganiaj dalej ;)

Decorum to wg mnie jedno z najwiekszych rozczarowan 2022. Zaczyna sie bardzo intrygujaco i jak to u Hickmana - mozna sie troszke pogubic, nie do konca wiadomo o co w tym wszystkim chodzi, jest budowanie swiata, sporo watkow, sa infografiki, schematy itd. Jednakze, z czasem malo co z tego wynika, a sama opowiesc kuleje i doczytawszy do konca ma sie wrazenie, ze komus w pewnym momencie juz sie nie chcialo.  Ewidentnie zabraklo 1 lub 2 spinajacych wszystko rozdzialow. Strona graficzna to inna bajka - jest mega dobrze, autor zongluje stylami i robi to na 100%. Tylko dlatego Decorum zostaje w mojej kolekcji. Do poogladania.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline michał81

« Odpowiedź #4879 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 19:22:24 »
Zapowiedzi z portugalskiego oddziału Muchy, teraz tylko pytanie czy Meadowlark też trafi do nas

CHU (zbiorczy 1-10)
BRZRKR (zbiorczy 1-12)

Online parsom

« Odpowiedź #4880 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:17:02 »
O, może się doczekam kontynuacji "Przeklętego"...

Offline eferce

« Odpowiedź #4881 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:50:14 »
Dobry timing  ;D wlasnie mialem brac druga część Goddamned po angielsku.  A tu prosze... bym teraz k... nie mial ręki

Offline Leyek

« Odpowiedź #4882 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:56:24 »
Ten komiks od Rama V i Andrade może być ciekawy. Pytanie tylko czy nie wydają go dlatego, że Andrade jest Portugalczykiem.

« Ostatnia zmiana: Pn, 16 Styczeń 2023, 20:58:10 wysłana przez Leyek »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #4883 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 21:30:13 »
O, może się doczekam kontynuacji "Przeklętego"...
Mucha informowała jakiś czas temu na facebooku (31 grudnia, było o tą pozycje zapytanie w komentarzach) , że ten tytuł na pewno u nas wyda.

Offline Konrad

« Odpowiedź #4884 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 21:31:18 »
@Leyek
The Many Deaths of Laila Starr to już nasza Mucha zapowiadała w sierpniu. A żeby kupić do niego prawa to musiała nawet przelicytować ofertę NSC. Natomiast sam komiks zebrał wysokie oceny, nominacje do Eisnerów też z niczego się nie wzięły

@eferce
O zamiarze wydania 2 tomu Goddamned wiemy też od sierpnia, więc było wiadomo, że trafi do nas prędzej czy później

A w zapowiedziach Gfloy brakło mi jakiejś niespodzianki. Mógłby wreszcie ktoś zapowiedzieć np. Undiscovered Country, Stray Dogs albo Clementine
« Ostatnia zmiana: Pn, 16 Styczeń 2023, 21:32:49 wysłana przez Konrad »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #4885 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 22:23:28 »
Zapowiedzi z portugalskiego oddziału Muchy, teraz tylko pytanie czy Meadowlark też trafi do nas

CHU (zbiorczy 1-10)
BRZRKR (zbiorczy 1-12)

Mam nadzieję, że to nie wszystko bo z tych to akurat niczego nie chcę :(
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Frank_C

« Odpowiedź #4886 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 11:42:12 »
Czekam na tego Spider-Mana Śmierć Jean DeWulff.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4887 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 11:46:38 »
Czekam na tego Spider-Mana Śmierć Jean DeWulff.
Ja również ale dodatkowo cały czas czekam na informację o nowych superbohaterskich komiksach wydanych w tym roku.

Offline michał81

« Odpowiedź #4888 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 11:49:48 »
Mam nadzieję, że to nie wszystko bo z tych to akurat niczego nie chcę :(
Na pewno nie wszystko.

Na styczeń przecież już jest Na wschód od zachodu tom 2.

Dodatkowo jest zapowiedziany Spectacular Spider-Mana Śmierć Jean DeWulff.

Pewnie będzie w tym roku jeszcze X-Statix tom 2.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #4889 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 13:02:32 »
Ta krwista seria od Marvela w ogóle mnie nie zachwyciła. Zainteresowałem się tylko Wolverine'm i nawet planowałem się go pozbyć.
Ale byłoby fajnie otrzymać od Muchy jakiś run w kilku tomach. Pamiętam X-Static, ale chodzi mi po głowie coś z głównego Marvela, jak jeszcze do niedawna Jessica Jones, X-men: AoA czy nawet X-force, na które jeszcze się nie zdecydowałem.
Może jest jakaś szansa na serie, które Egmont pominął i raczej już nie zdecyduje się wydać: Daredevil Zdarskyego albo Punisher z rysunkami Kudrańskiego.