Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497419 razy)

Moreroms i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3225 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 18:25:17 »
Coś mało Marvela w tych zapowiedziach na 2022 :-P Na razie to chyba tylko drugi tom Wolverine'a się szykuje, X-Statix (jeszcze chyba nie było), no i ostatni tom Ery Apocalypse'a. Czekam na coś z Pająkiem :)
"jeszcze chyba nie było" no co ty, serio? Pewien jesteś? Może zostało skrycie opublikowane kiedy w najlepsze zaczytywałeś się w Spider-Manie DeMatteisa i Buscemy albo cuś?Wybacz mi , proszę, tę złośliwość, ale użyte przez ciebie sformułowanie mnie  kompletnie "zastrzeliło" ;-)

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #3226 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 18:44:08 »
"jeszcze chyba nie było" no co ty, serio? Pewien jesteś? Może zostało skrycie opublikowane kiedy w najlepsze zaczytywałeś się w Spider-Manie DeMatteisa i Buscemy albo cuś?Wybacz mi , proszę, tę złośliwość, ale użyte przez ciebie sformułowanie mnie  kompletnie "zastrzeliło" ;-)

No chodziło o to, że w zapowiedziach jeszcze tego "X-Statix" nie było :-P

Offline cinemaman

« Odpowiedź #3227 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 18:44:41 »
ciekawe czy Reckless wydadzą zbiorczo?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #3228 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 22:32:35 »
ciekawe czy Reckless wydadzą zbiorczo?

Znaczy 3w1? Nie sądzę, pójdzie jak w usa 3 cienkie na twardo

Online Konrad

« Odpowiedź #3229 dnia: Śr, 17 Listopad 2021, 23:14:42 »
Reckless 3w1 na pewno nie. Przecież to nie jest zakończona seria, już w kwietniu wychodzi 4 tom.
Autorzy planują co najmniej 8 odsłon, a skoro w okolicach premiery 1 tomu od Muchy w USA będzie już 4 to niegłupim pomysłem byłoby wydanie 2w1 (jak Criminal), żeby podgonić oryginał, który ma do tej pory bardzo wysokie tempo ukazywania się co 6 miesięcy.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3230 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 11:43:28 »
Czy jest jakiś racjonalny powód, że w ostatnim tomie Gideon Falls strony ze scenariuszem nie są przetłumaczone? Gdybym chciał komiks po angielsku to bym kupił wydanie ze Stanów. Już gdzieś zresztą widziałem ostatnio taki zabieg, chyba u Egmontu, skąd w ogóle pomysł, że to jest dobre rozwiązanie?

Online Konrad

« Odpowiedź #3231 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 12:50:31 »
Kolejna zapowiedź na 2022r. to Primordial, czyli 6 zeszytowa miniseria od duetu Jeff Lemire i Andrea Sorrentino
https://imagecomics.com/comics/series/primordial

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3232 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 13:05:44 »
Po tym roku i zapowiedziach na przyszły trochę rewiduję swoje przekonanie, że Mandioca jest bez wątpienia moim ulubionym wydawnictwem, jest moc.

Online Konrad

« Odpowiedź #3233 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 17:28:46 »
Jest i przewidywany przeze mnie Sentient Jeffa Lemira

Ktoś w komentarzach na FB zapytał Muchę czy oprócz Sary mają na celowniku też inne komiksy z wydawnictwa TKO Studios i dostał odpowiedź twierdzącą.
Jako, że ten wydawca nie ma zbyt wielu pozycji w swoim portfolio to jestem pewien w 99%, że Mucha zapowie Sentient ze scenariuszem naszego kochanego Jeffa Lemira
https://tkopresents.com/sentient
https://www.goodreads.com/book/show/48734095-sentient

Online amsterdream

« Odpowiedź #3234 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 17:41:13 »
Co oni mają za obsesję z tym Lemire?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #3235 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 17:46:11 »
Co oni mają za obsesję z tym Lemire?
Po prostu dobrze się sprzedaje. Bo nie tylko Mucha wydaje jego komiksy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #3236 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 18:08:23 »
Widzę, że "swoimi" zapowiedziami Motyl z ekipą czeka do samego końca ;)

Kolejna "zapowiedź" od Motyla :)

Wcześniej X-Men Legacy (Legion) i dodruk Marvels. Zobaczymy w styczniu ile się sprawdzi ;)

Offline xardas

« Odpowiedź #3237 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 19:00:55 »
To nie były zapowiedzi przecież. On sobie tylko zmieniał avatary... ::)

Offline Leyek

« Odpowiedź #3238 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 21:30:05 »
@up kolego nabrałeś się na bajeczkę Motyla, przecież nie mógł oficjalnie potwierdzić :)  A wcześniejsze avatary z m.in. X-Statix też były zupełnie "przypadkowe" :)

A dla "marudzących" (to już chyba z nadmiaru dobra na naszym rynku) na Lemire'a tak tylko wrzucę:

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #3239 dnia: Cz, 18 Listopad 2021, 22:22:13 »
Miniseria Venom: Lethal Protector będzie zebrana - z masą innych venomowych komiksów - w Venom Epic Collection: Lethal Protector, które wyjdzie w USA już w grudniu, także dla mnie osobiście trochę słaby wybór. Ale jako całość, to te zapowiedzi są naprawdę fajne.