Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497394 razy)

Moreroms i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3000 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 17:30:26 »
Kilka postów temu były zdjęcia, nie przyklejonych Dwóch Braci. Podobno Mucha to super jakość… nie to co ten Egmont.

Offline xanar

« Odpowiedź #3001 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 17:52:58 »
Przecież to nie jest tylko kwestia książek od Muchy to się wszędzie zdarza, w tych "amerykańskich" też.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline LukCook

« Odpowiedź #3002 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 18:00:22 »
Jasne, że każdemu może się zdarzyć. Ale nie każdy tłumaczy wyższą cenę, lepszą jakością. Przynajmniej ja miałem takie wrażenie, podczas dyskusji o Spectacularze. Może droższy ale papier lepszy niż konkurencja i pożądane wydanie.

Offline xanar

« Odpowiedź #3003 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 18:11:47 »
Oczekujesz, że każda książka, która wychodzi z drukarni będzie bez wad, przecież to nierealne, a jak te ekskluzywne książki z Libertago wyglądają ?

Offline Xmen

« Odpowiedź #3004 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 18:41:03 »
No raczej odkleiło się i tyle.
Niestety niesmak pozostał, jeszcze zaraz dojdę do zeszytów w gorszej jakości no i nie wiem naprawdę za co tyle płacę. Cenę uważałem za zbyt wysoką od początku.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline LukCook

« Odpowiedź #3005 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 18:56:28 »
Oczekujesz, że każda książka, która wychodzi z drukarni będzie bez wad, przecież to nierealne, a jak te ekskluzywne książki z Libertago wyglądają ?

Oczekuję, że płacąc 160pln za tom, dostanę dobrą jakość a nie rozklejony tomy i zeszyty w słabej jakość. Idąc za Twoją poradą to klej do książek, rozwiąże wszystkie problemy.

Chodzi o to, że w ciągu kilku dni dwóch forumowiczów zgłosiło problemu z dwoma różnymi wydaniami od Muchy.

Offline xanar

« Odpowiedź #3006 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:04:35 »
Dla mnie to nie jest wada przez, którą książka się rozpadnie, bo to nie ma na to wpływu.

Pytanie, ile wcześniej nie zgłosiło na forum.

Nie bardzo wiem co ty chcesz udowodnić, taka wada zdarza się w każdej książce w każdej drukarni, maszyna dała mnie kleju i się gorzej trzyma.

Jak ktoś płaci 500 to czego ma oczekiwać ?

Offline LukCook

« Odpowiedź #3007 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:10:42 »
Równie dobrze, mogę zapytać dlaczego bezkrytycznie podchodzisz do zgłoszonych na forum problemów. Osobiście na setki komiksów, które kupiłem taka sytuacja mi się nie przytrafiła. Dlatego zastanawiam się nad częstotliwością zgłoszenia problemów z klejeniem u Muchy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3008 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:10:55 »
To jest wada. Czyli każda drukarnia wypuszcza buble.
Ja tam nic nie będę kleił, trzeba to odesłać.
Skąd mam wiedzieć czy po przeczytaniu 2, 3 razy okładka całkiem nie odpadnie? To też nie będzie wada?
Dokładnie, dodam że pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #3009 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:15:55 »

Tak, tego się właśnie powinno oczekiwać. Czytam właśnie piąty tom Invincible, nic się nie odkleja, nie ma rozmytych zeszytów, okładka nie odstaje na pół centymetra w stosunku do grzbietu i po 1/3 nie natknąłem się na żadną zjedzoną literę. To nie są żadne cuda, tylko standard wydawniczy, który każdy wydawca powinien utrzymywać. Jasne zawsze się może coś nie udać, ale...

Offline Xmen

« Odpowiedź #3010 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:27:34 »
Dokładnie tego oczekuję, za to płacę.
Przymykając oczy na takie rzeczy jakość będzie spadać jeszcze bardziej, no bo przecież nic się nie stało.

Offline xanar

« Odpowiedź #3011 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:32:38 »
Oczywiście, że macie prawo oczekiwać, tylko to nie jest ręczna robra i takie rzeczy się zdarzają.

Jak ktoś chce może reklamować. Na pisze jeszcze raz, taka wada jak jest na tych zdjęciach nie ma wpływu na to, że po dziesiątym czytaniu książka się rozpadnie, już pomijam fakt, że musi to jakąś dyktą odchylać żeby było widać, że się lekko odkleiło.

Wg mnie większą wadą są pozjadane litery, bo to dotyczy całego nakładu i ma wpływa na czytanie, niż odklejenie się ozdobnego kawałka materiału, który nie ma wpływy na rozpadniecie się książki i występuje zapewne w paru egzemplarzach na nakład.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3012 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:36:54 »
Czyli pozjadane litery, słaby druk, rozklejanie się...
Wady mniejsze i większe ale jednak wady.
Tak jak mówisz wady zawsze się zdarzają jednak nie można ich ignorować.

Offline xanar

« Odpowiedź #3013 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:44:24 »
  Tak, tego się właśnie powinno oczekiwać. Czytam właśnie piąty tom Invincible, nic się nie odkleja, nie ma rozmytych zeszytów, okładka nie odstaje na pół centymetra w stosunku do grzbietu i po 1/3 nie natknąłem się na żadną zjedzoną literę. To nie są żadne cuda, tylko standard wydawniczy, który każdy wydawca powinien utrzymywać. Jasne zawsze się może coś nie udać, ale...
Ten Invincible to chyba Edica drukuje, z tego co się tu naczytałem to najgorsza drukarnia, czy kurz/kropki na czarnych kolorach to wada, bo to chyba w prawie każdym egzemplarzu występuje od jakiś sześciu lat, nie reklamujesz tego ?

Offline Xmen

« Odpowiedź #3014 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 19:55:56 »
Ja np nie wiem czy białe kropki to wada ale w spectacular spider manie jest ich pełno