Autor Wątek: MFKiG 2019 - spotkanie z Tomaszem Kołodziejczakiem. Zapowiedzi na 2020r.  (Przeczytany 46665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: MFKiG 2019 - spotkanie z Tomaszem Kołodziejczakiem. Zapowiedzi na 2020r.
« Odpowiedź #195 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 20:09:35 »
To nie "niektórzy" mają problem, tylko jedna osoba, która problem ma z wieloma rzeczami.

Offline xanar

« Odpowiedź #196 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 20:14:16 »
lol porównujesz mega konferencję jednej z największych firm na świecie, na której zaprezentowana została jedna z najbardziej wyczekiwanych gier AAA i na której pojawił się topowy hollywoodzki aktor z pogadanką na jakimś festiwalu w zapyziałej Łodzi? Ręce opadają  ;D

No to mamy już jakiś punkt odniesienia  :) Jeżeli pokazują jakąś gierkę i jest aktor na scenie to można wyć i klaskać a jak są slajdy na rzutniku i siedzą jacyś ludzie z wydawnictwa to klaskanie jest niedopuszczane  ;D

Napisałbyś jakiś schemat zachowań event'owych aby jaśnie pan nie był zdegustowany  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Lukop

« Odpowiedź #197 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 20:30:33 »
Ja klaskałem tylko w momencie, gdy wspomniał o 2-3 tomach DC dziennie, ale nie miałem problemu z tym, że inni to robili częściej. Wręcz przeciwnie, ludzie często reagują tylko negatywnie, ale gdy coś ich cieszy, to pozostawia się to zazwyczaj bez reakcji. Miła odmiana.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #198 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 20:35:14 »
Z tego co mi mówili kumple, którzy bardziej w grach siedzą, to Redzi wcale aż tacy duzi jeszcze nie są. Robią genialne i wyczekiwane gry, ale rozmachem firmy to do takiego Ubisoftu i Rockstara jeszcze nie podskoczyli. To dopiero nastąpi. A spotkanie dotyczące Cyberpunka rozwaliło system na festiwalu. Większej kolejki to nawet Rosiński nie miał w czasach propsowania Thorgala. Byłem, widziałem i fajnie, że pojawił się Michał Żebrowski, bo to świetny aktor jest.

Konferencja była Microsoftu, a nie Redów. A ten jak najbardziej można nazwać jedną z największych firm ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #199 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 22:38:57 »
O właśnie - nikt nie powtórzył pytania z maja - co z prawami do Szninkla w normalnym a nie limitowanym wydaniu? Czy nic się nie da dogadać z właścicielami praw do publikacji?

Offline Kadet

« Odpowiedź #200 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 22:53:41 »
Nie chce mi się oglądać relacji, skoro mnie tam nie było (...)

??
 Zasadniczo w takim wypadku oglądanie relacji ma największy sens.

Jak możesz przeczytać w poprzednich postach, TK wypadł bardzo fajnie. Mówił nawet, jak współpracują z wydawnictwami kolekcyjnymi, żeby nie wchodzić sobie w paradę :)

Pytanie o Szninkla możesz zasugerować eridravenowi w wątku o wywiadzie.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #201 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 23:14:37 »
TK wypadł bardzo fajnie. Mówił nawet, jak współpracują z wydawnictwami kolekcyjnymi, żeby nie wchodzić sobie w paradę :)

Cały TK. Dwie ważne Kolekcje zostały urwane (wszystkie inne edycje poza polską dalej spokojnie są wydawane np w samej Wielkiej Brytanii, Niemczech, Francji, Rumunii) a on mówi, że nie wchodzi w paradę Kolekcjom. No rzeczywiście - teraz może spokojnie nie wchodzić. Bzdura kompletna wobec tego co się stało z kolekcyjnymi Tajnymi Wojnami i jakie rzeczy się działy przy Orginal Sin czy Śmierci Wolverine. Parę osób mi zarzucało, że się śmiałem podczas spotkania w maju. No właśnie dlatego się śmiałem, gdy słyszałem tego typu rzeczy. Wg mnie nie miały nic wspólnego z tym co Egmont w rzeczywistości robił.

Offline Kadet

« Odpowiedź #202 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 23:28:52 »
Sam posłuchaj.To chyba koło 51 minuty. I zauważ, że w zapowiedziach jakoś nie ma Spider-mana i Batmana też niewiele.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Nd, 29 Wrzesień 2019, 23:31:39 »
Ręce to opadają na Twój ciągły ból dupy. Nomen omen zadziwiająco częsty jak na zagorzałego przeciwnika tylnego wejścia. Poklaskali sobie, bo im się podoba, że ktoś to wyda. Ile to będziesz jeszcze przeżywał?

Dłuższą chwilę zajęło mi zrozumienie o co ci chodzi. W pierwszym momencie moja reakcja była w stylu "wtf, ja tam lubię tylne wejścia, skąd pomysł, że nie?". Dopiero po rzeczonej dłuższej chwili zrozumiałem, że tobie chodziło o pasywność. To w sumie dobrze o mnie świadczy, normalnemu facetowi coś takiego w pierwszej chwili nie przyszłoby do głowy :)

Jedni klaszczą po wylądowaniu, inni po przerzuceniu slajdu. Po prostu lubimy sobie poklaskać.

No tak, żyjemy w krainie Januszów i Grażyn  ;D

Nie chce mi się oglądać relacji, skoro mnie tam nie było, więc zapytam tych co byli. Czy TK znowu rzucił "Po co ta konkurencja tyle wydaje he he"?

Nie było cię ciałem, ale duch twój unosił się nad tym miejscem. Sam TK o tobie wspomniał :)

Offline Antari

« Odpowiedź #204 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 09:28:31 »
A te 2 tomy Usagiego od Fanta dadzą do 1 zbiorczego czy w 2?

Fajne tytuły z Vertigo, dokładnie tak miało być Sleeper i DMZ. Choć brakuje wciąż The Invisibles.

Strasznie dużo Kinga walą ehh...
« Ostatnia zmiana: Pn, 30 Wrzesień 2019, 09:32:15 wysłana przez Antari »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 09:32:08 »
Egmont mógłby teraz na Świat Komiksu napisać o tych zapowiedziach z konkretami.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 09:39:25 »
Choć brakuje wciąż The Invisibles.

Myślę, że jak skończą Doom Patrol, to na drugą połowę roku zapowiedzą to, albo Animal Man.

Wiele osób się tutaj jara Multiversity Morrisona a ja już widzę narzekania jakie tu będą. "Większej głupoty nie czytałem" itp.

O, to ta druga część to o mnie, bo czuję, że Multiversity będzie dla mnie nie do ogarnięcia.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #207 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 13:07:47 »
Posty dotyczące Morrisona znajdziecie w temacie: https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/grant-morrison/60/
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline KubciO

« Odpowiedź #208 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2019, 17:35:04 »
A te 2 tomy Usagiego od Fanta dadzą do 1 zbiorczego czy w 2?
Gdyby wpakowali do jednego zbiorczego, to niezły grubas by był. Będą dwa. Usagi co kwartał ma się ukazywać.
W przyszłym roku mają się najpierw ukazać dwa tomy zbierające historie o Usagim od FB, a potem dalej Księgi Sagi od DH. ;)

PS Gdyby ktoś chciał sam usłyszeć info dotyczące Usagiego, to jest to około 40. minuty nagrania.

Offline laf

« Odpowiedź #209 dnia: Wt, 01 Październik 2019, 11:31:31 »
Strasznie dużo Kinga walą ehh...
Ale tego dobrego Kinga  :). Mister Miracle biorę z pocałowaniem ręki, a i Omega Man zapewne spróbuję  ;D.