Nie ma co porównywać edycji Jerzego z TiM. Jeden jest przeznaczony dorosłego czytelnika drugi dla dziecka. I pomimo, że nowy materiał dopiero powstaje w jednym i drugim przypadku, to wydanie TiM w postaci zeszytówki nie przejdzie w przypadku dzieci (dzieci nie nastolatków). Jestem zaskoczony, że te stare konie z forum co tu tak marudzą nie wiedzą jak wyglądają książki dla dzieci, które wychodzą w twardej oprawie. Po prostu tak jest.
Poprzednie wydanie w trzech tomach to zamknięta seria, tam nie da się dołożyć kolejnego tomu, bo panorama jest zakończona*, to by źle wyglądało wizualnie. Zresztą ten nowy materiał dopiero powstaje, więc nie ma szans, aby wydać tego w jednym tomie teraz, bo jest go za mało (jeśli ktoś rozmawiał z autorami na którymś z festiwali to mógł się dowiedzieć dlaczego podjęli decyzję wydawania Jerzego w zeszytach i pewnie tu jest tak samo, bo wolą robić to w swoim tempie, kiedy mają pomysł na historię), a dopiero za kilka lat, a wtedy znowu będzie brakować tych 3 tomów. Co ja piszę, przecież już brakuje, pomimo dodruków. Te stare konie z tego forum, są tu efektem ubocznym, bo ta seria nie jest skierowana bezpośrednio do nich,
Ja tu widzę, że niektórym osobom się włączył tryb bazyla "wciąć to co było wydane wcześniej i wydać oddzielnie".
* to nie WKKM czy inny kolekcja Hachette gdzie wydawca miał całkiem wywalone na czytelników i urwał panoramę.