Jestem po lekturze Hotelu na skraju lasu i chciałbym się krótko podzielić moimi wrażeniami po lekturze. komiks graficznie mi podchodzi, brudna kreska, charakterystyczna dodatkowo od samego początku narracja wprowadzająca niepokój, tajemniczość, trochę grozy takiej raczej z thrillerów, które budują coraz to większe napięcie i uczucie niepokoju może nawet strachu. Na pewno nie horroru. Jest to początek historii ładnie zawiązanej, do końca nie wiemy w jakim kierunku idzie, jest kilka wątków więc jak dla mnie na duży plus. Historia wydaje się być inna, nie przypominam sobie podobnego scenariusza czy komiksu idącego w tym kierunku. Inni czytelnicy narzekają na tą kreskę ale mi bardzo pasuje. Komiks kolorowy ale z drugiej strony czarno-brunatny, szorstki i wręcz chropowaty. Ktoś kto lubi Gipiego myślę, że będzie zachwycony albo co najmniej zadowolony. Poczytałem trochę recenzji i opinii na Lubimy czytać i z jednym się absolutnie nie zgadzam czyli, że jest to słaby komiks oceniany na 5/10 a średnia ocena to 6,6. Ja od siebie daję mocną 8 a jeśli kolejny tom/tomy będą równie dobre to za całość dam 9. Komiks narysowany fajnie, inaczej niż zwykle można by się spodziewać, ciekawa, klimatyczna historia, która ma mocne zadatki na jeszcze lepszą. Sam komiks jest dość długi jak na polskie wydawnictwa więc tym bardziej brawa dla autorów. To, że nie ma na okładce informacji że jest to tom 1 może jest zabiegiem specjalnym. Może tom drugi będzie miał podobny tytuł, trochę inny, może w zamyśle ma to być trylogia i wtedy trzy różne tytuły będą właśnie tworzyć pełną opowieść zamiast każdy tom miałby być oznaczony 1,2,3. Ja mocno kibicuję bo uważam ten komiks za lepszy niż kilka innych a tym bardziej, że stworzony przez rodzimych twórców.