Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723523 razy)

Offline kenji

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #1110 dnia: So, 30 Październik 2021, 06:45:47 »
Fior - swietnie ze będzie. Jestem wielkim fanem. Piec tysięcy kilometrów na sekundę to chyba kupiłem z 5 egzemplarzy - bo lubię go dawać w prezencie.

Online Leyek

« Odpowiedź #1111 dnia: So, 30 Październik 2021, 10:56:42 »
Kolejna ciekawa zapowiedź :) :

Szymon Holcman, szef wydawnictwa Kultura Gniewu, w autorskim komiksie przedstawia swoją wizję, jak będzie wyglądać nasza praca w przyszłości.

okładka: Katarzyna Babis

więcej szczegółów: https://magazynpismo.pl/wydanie-specjalne-wokol-jutra/

Offline holcman

« Odpowiedź #1112 dnia: So, 30 Październik 2021, 15:48:29 »
Szymon Holcman, szef wydawnictwa Kultura Gniewu, w autorskim komiksie przedstawia swoją wizję, jak będzie wyglądać nasza praca w przyszłości.

Tak to zapowiadają? Bez sensu, ani ja szef, ani to mój autorski komiks, bo rzecz zrobiona z Mateuszem Skutnikiem! Robię awanturę.

Offline Interloper

« Odpowiedź #1113 dnia: So, 30 Październik 2021, 17:07:46 »
Nie przebaczaj jest tak świetnym komiksem gatunkowym, że nigdy nie sprzedam swojego egzemplarza!
No dobra, zamówiłem więc "Nie przebaczaj". Jak się zawiodę (na co, szczerze mówiąc, nie liczę, ale...) to zgłoszę cię do moderacji... :D

Nie no, żartuję. Przeczytałem opis komiksu po twoim komentarzu i jest to pozycja, która na pewno mnie zaciekawi. Tak więc spoko.

Offline Death

« Odpowiedź #1114 dnia: So, 30 Październik 2021, 17:11:48 »
A co ze Śniącym zamkiem i tym takim komiksem o małym chłopczyku? Nie pamiętam tytułu, ale tam były plansze z chłopcem i kamiennymi lwami.

Poleciłem kilka dni temu mojemu kuzynowi z Niemiec Klezmerów. Kupił pierwszy i zachwycony poszedł do swojego sklepu z komiksami w Wuppertalu po drugi, znowu zachwyt, kupił trzeci, na szczęście ja też mogłem, bo właśnie wyszedł. I teraz będziemy czytać trójkę mniej więcej w tym samym czasie. Ale już mu napisałem, że może sobie kupić jeszcze czwarty i piąty, a ja na razie nie. :(

Offline holcman

« Odpowiedź #1115 dnia: Nd, 31 Październik 2021, 11:13:49 »
Uuu. Powiesz coś więcej?

Google mówi, że rzecz jeszcze nie została oficjalnie zapowiedziana. Rzecz nazywać się będzie "Hypericum" a tu krótki opis:

1998, Odile is a young Frenchwoman who has recently arrived in Berlin as part of a university exchange program. A promising archaeology student, she has won a scholarship to prepare an exhibition on the discovery of Tutankhamen’s tomb by Howard Carter.
Her meeting with a young Italian, Ruben, a pseudo-artist who never finished his art studies, marks the beginning of a passionate yet tormented love story. We follow in parallel the discovery of the tomb of Tutankhamen by Carter in 1922. Between Egypt and Berlin, through the ages, the story has at its center
the hypericum or St. John’s wort, a plant with particular properties...

Offline holcman

« Odpowiedź #1116 dnia: Nd, 31 Październik 2021, 11:14:35 »
A co ze Śniącym zamkiem i tym takim komiksem o małym chłopczyku? Nie pamiętam tytułu, ale tam były plansze z chłopcem i kamiennymi lwami.

Zamek śpiący robi się. A jaki komis o małym chłopczyku? Nie kojarzę muszę przyznać. Ale może to chwilowa zaćma.

Offline Death

« Odpowiedź #1117 dnia: Nd, 31 Październik 2021, 13:48:41 »
Taki komiks z oszczędną paletą barw, że na planszach było dużo niebieskiego koloru, chyba też szarości, chłopczyk i kamienne lwy. Na 90 procent miała to wydać KG, no chyba, że coś pokręciłem. Ktoś poratuje tytułem?

Offline holcman

« Odpowiedź #1118 dnia: Nd, 31 Październik 2021, 13:54:01 »
Taki komiks z oszczędną paletą barw, że na planszach było dużo niebieskiego koloru, chyba też szarości, chłopczyk i kamienne lwy. Na 90 procent miała to wydać KG, no chyba, że coś pokręciłem. Ktoś poratuje tytułem?

Aaaaaa! Chyba chodzi o wspomnianą wyżej "Celestię" Fiora. W tłumaczeniu jest.

Offline Death

« Odpowiedź #1119 dnia: Nd, 31 Październik 2021, 13:58:02 »
Nie chodzi o ten tytuł. Ale właśnie przeglądałem plansze i bardzo chcę to przeczytać. :)

Muszę pomyśleć, może pomyliłem wydawnictwo. Ale ciągle wydawało mi się, że KG.

Offline Death

« Odpowiedź #1120 dnia: Pn, 01 Listopad 2021, 08:56:48 »

Offline srogin

« Odpowiedź #1121 dnia: Pn, 01 Listopad 2021, 09:10:17 »
Wydaje mi się, że przy jakiś zapowiedziach pojawił się tytuł "Koniec lipca" i wywołany przez Ciebie komiks był spekulacją czytelników, co to za komiks miałby być.

Offline Death

« Odpowiedź #1122 dnia: Pn, 01 Listopad 2021, 09:15:59 »
Mogło tak być. A że autorka ta sama co w jednej ze styczniowych premier, to jak kupimy to może i ten wyjdzie. :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1123 dnia: Pn, 01 Listopad 2021, 09:51:36 »
Jako ciekawostkę dodam, że to nie kamienny lew tylko żywy kot ;)

A tytuł jednak znacznie słabszy niż On A Sunbeam i sporo krótszy. Jest też częścią ostatnio wydanego zbiorku Alone in Space.

Offline holcman

« Odpowiedź #1124 dnia: Pn, 01 Listopad 2021, 10:36:50 »
Mam!
https://www.amazon.com/End-Summer-Tillie-Walden/dp/1910395269
Nie mieliście tego wydać w Polsce?

Na pewno nie anonsowaliśmy :-)