Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723881 razy)

Offline Konrad

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #705 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:19:52 »
Niezłe tempo Marcina Podolca. W marcu spin-off Bajki na końcu świata, a już w kwietniu 6 tom.

Na koniec prezentacji marcowych zapowiedzi zostawiliśmy niespodziankę 🙂 Najnowsza "Bajka" Marcina Podolca to nie kolejny - 6 już! - tom "Bajki na końcu świata", ale spin-off do przygód Bajki i Wiktorii! "Bajka i jej gang" opowiada o czasach zanim bohaterki głównej serii się poznały!
Wszystkich fanów serii "Bajka na końcu świata" uspokajamy, że na ciąg dalszy historii nie trzeba będzie długo czekać. 6 tom trafi do sprzedaży w kwietniu.

Ja tam nie wiem jak wygląda katalog na ten rok, ale faktycznie nie pamiętam kiedy w jednym miesiącu trafiły się dwie tak obiecujące polskie premiery jak nowy Ryłko + nowa Hagendor, czy w jednym miesiącu dwie takie zagraniczne bomby jak nowy Clowes + nowy Winshluss. Początek roku w KG zapowiada się świetnie.

Już jest dobrze, a przecież w najbliższej (albo trochę dalszej) przyszłości: 2x Delisle (Shenzhen i Factory Summers), Tomine (Loneliness of a long distance cartoonist), Gipi (Aldobrando), Rutu Modan (Tunnels), Zamek Śpiący, On a Sunbeam (@Szymon - dostaliście już tłumaczenie?), Laura Dean Keeps Breaking Up with Me, Beauté (od twórcy Pięknej Ciemności), kontynuacja Araba przyszłości i inne jeszcze pewnie nieujawnione dobra.
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Luty 2021, 11:25:36 wysłana przez Konrad »

Offline holcman

« Odpowiedź #706 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:22:25 »
On a Sunbeam (@Szymon - dostaliście już tłumaczenie?)

Nie :-) Ale - uwaga! - mam dostać jutro!

A te dwa pierwsze tytuły, które wymieniłeś to Delisle, a nie Tomine.

Offline Konrad

« Odpowiedź #707 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:26:49 »
A te dwa pierwsze tytuły, które wymieniłeś to Delisle, a nie Tomine.

Racja, myślałem o jednym, a wpisałem drugiego. Ale Tomine na liście już dopisany (Loneliness of a long distance cartoonist) :)

Offline PJP

« Odpowiedź #708 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:35:31 »
A coś o McCloudzie już wiadomo?

Offline holcman

« Odpowiedź #709 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 11:38:42 »
A coś o McCloudzie już wiadomo?

Czekamy na ostatnie poprawki w "Making Comics" jeszcze.

Offline kenji

« Odpowiedź #710 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 12:09:22 »
Idziecie "grubo".

No i do tej listy , którą wymienił Konrad dopisałbym kontynuacje Klezmerów, prawda SZymon??:)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #711 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 12:23:55 »
Już jest dobrze, a przecież w najbliższej (albo trochę dalszej) przyszłości: 2x Delisle (Shenzhen i Factory Summers), Tomine (Loneliness of a long distance cartoonist), Gipi (Aldobrando), Rutu Modan (Tunnels), Zamek Śpiący, On a Sunbeam (@Szymon - dostaliście już tłumaczenie?), Laura Dean Keeps Breaking Up with Me, Beauté (od twórcy Pięknej Ciemności), kontynuacja Araba przyszłości i inne jeszcze pewnie nieujawnione dobra.

No i do tej listy , którą wymienił Konrad dopisałbym kontynuacje Klezmerów, prawda SZymon??:)

No fakt, grubo! Same kuszące tytuły. Pytanie tylko, czy to bliższa, czy dalsza przyszłość, bo wiadomo jak to u KG bywa ;)

Offline kv

« Odpowiedź #712 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 12:34:05 »
A ja jednak trochę pomalkontentuję.... kiedy Jeż Jerzy?!?

Offline holcman

« Odpowiedź #713 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 13:06:22 »
Idziecie "grubo".

Prawda.

A ja jednak trochę pomalkontentuję.... kiedy Jeż Jerzy?!?

Pytanie tylko, czy to bliższa, czy dalsza przyszłość, bo wiadomo jak to u KG bywa ;)

Bywa tak, że regularnie nowe tytuły trafiają do sprzedaży, rocznie 30-35 (z dodrukami). Postanowiliśmy zapowiadać konkretnie tylko rzeczy, które już są w drukarniach i nie bawić się w ogłaszanie z dużym wyprzedzeniem. Wszystkie tytuły powyżej są w przygotowywaniu, a o datach premiery będziemy informować na chwilę przed.

Jak tylko dostaniemy od Tomka Leśniaka brakujące materiały to będziemy mogli zabrać się za przygotowywanie tomu. Tomek, jak wiadomo, było ostatnio dość intensywnie zajęty pracami nad serialem "Kajko i Kokosz".

« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Luty 2021, 13:09:49 wysłana przez holcman »

Offline Death

« Odpowiedź #714 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 13:09:25 »
Wydajecie Rebelkę. Jest szansa na jego i Sztybora komiks z serii Jim Henson's The Storyteller o syrenach? A może na całą kolekcję? Zabiłbym też za kontynuację Mysiej straży, bo coś mi się nie wydaje, że Teo jej już nie wyda.

Offline holcman

« Odpowiedź #715 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 13:10:40 »
Wydajecie Rebelkę. Jest szansa na jego i Sztybora komiks z serii Jim Henson's The Storyteller o syrenach? A może na całą kolekcję? Zabiłbym też za kontynuację Mysiej straży, bo coś mi się nie wydaje, że Teo jej już nie wyda.

Ten komiks Sztybora i Rebelki bardzo fajny, ale to zaledwie 20-parę stron.

Online michał81

« Odpowiedź #716 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 13:14:09 »
Jak jesteśmy przy Rebelce, to jak wygląda sprawa z drugą częścią Miasta Psów? Nie da rady wydać tej drugiej części nawet w czerni i bieli, bo wiem że brakuje tam kolorów?

Offline holcman

« Odpowiedź #717 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 22:48:14 »
Jak jesteśmy przy Rebelce, to jak wygląda sprawa z drugą częścią Miasta Psów? Nie da rady wydać tej drugiej części nawet w czerni i bieli, bo wiem że brakuje tam kolorów?

Nie tracimy nadziei, że uda nam się drugi tom pokolorować. Wolimy poświęcić na to trochę czasu, a nie mieć jeden tom w kolorze a drugi cz-b. Albo wydać całość w integralu w cz-b i zostawić tych, którzy już kupili pierwszy tom na lodzie (bo chcąc poznać całą historię musieliby kupić integral, siłą rzeczy droższy niż sam drugi tom).

Ale może się mylimy i trzeba od razu robić cz-b integral i się nie przejmować?

Online michał81

« Odpowiedź #718 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 23:06:52 »
Nie tracimy nadziei, że uda nam się drugi tom pokolorować. Wolimy poświęcić na to trochę czasu, a nie mieć jeden tom w kolorze a drugi cz-b. Albo wydać całość w integralu w cz-b i zostawić tych, którzy już kupili pierwszy tom na lodzie (bo chcąc poznać całą historię musieliby kupić integral, siłą rzeczy droższy niż sam drugi tom).
Rozumiem w czym problem, tylko schodzi z tym bardzo długo już i myślałem, że temat umarł.
Ale może się mylimy i trzeba od razu robić cz-b integral i się nie przejmować?
A może od razu zrobić kolorowy integral?  :)

Jeśli mówisz, że będzie to czekam i tak jest chyba bliżej do wydania tego 2 tomu niż kontynuacji Strange Years.
« Ostatnia zmiana: Cz, 04 Luty 2021, 23:15:23 wysłana przez michał81 »

Offline holcman

« Odpowiedź #719 dnia: Cz, 04 Luty 2021, 23:14:25 »
Jeśli mówisz, że będzie to czekam i tak jest chyba bliżej do wydania tego 2 tomu niż w kontynuacji Strange Years.

To możliwe :-)