Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kapral

• Gość
Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #615 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 12:37:50 »
Nie, Ty to sugerujesz. Nie wiem zresztą dlaczego. Pół scenariusza to jeszcze nie scenariusz.

Offline turucorp

« Odpowiedź #616 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 12:44:07 »
Nie, Ty to sugerujesz. Nie wiem zresztą dlaczego. Pół scenariusza to jeszcze nie scenariusz.

Ja? Nie wiem gdzie to wyczytałeś, ale jedynie staram się wyklarować sytuację. Szczególnie, że nie spotykałem się jeszcze z taką metodą, żeby podejmować realizację albumu z dwoma kolejnymi rysownikami mając rozpisaną jedynie połowę scenariusza. Przyznasz, że to trochę nieprofesjonalne?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #617 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 12:53:23 »
To naprawdę ciekawe jest, bo Pierwsza Brygada była bardzo dobrze przyjęta, był potencjał na super serię. Skoro mamy jednego z autorów na forum, to fajnie byłoby po latach, dowiedzieć się co tam nie zagrało, że zostaliśmy tylko z tym jednym tomem.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #618 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 13:12:34 »
Bez komentarza. Z mojej strony jest to koniec tematu. Gdyby komuś umknęło, to przypominam tylko, że był to komiks internetowy :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #619 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 13:34:17 »
Przerwę wam :)

"Z wielką radością informujemy, że będziemy polskim wydawcą najnowszego komiksu Adriana Tomine - "Loneliness of a long distance cartoonist" - uznawanego za jedną z najlepszych amerykańskich powieści graficznych mijającego roku!

Nasze wydanie będzie podobnie wypasione, jak to oryginalne! Tłumaczenie, które powinniśmy dostać do końca lutego przyszłego roku, będzie autorstwa Wojtka Góralczyka."

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #620 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 13:54:53 »
Bez komentarza. Z mojej strony jest to koniec tematu. Gdyby komuś umknęło, to przypominam tylko, że był to komiks internetowy :)

No patrz, na każdy temat masz coś do powiedzenia (negatywnego zazwyczaj), a na temat Pierwszej Brygady nie masz ochoty :(

Fakt, zapomniałem, że był to komiks internetowy, ale gdyby komuś umknęło... Wyszedł w druku jako tom 1 8)

Offline holcman

« Odpowiedź #621 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:02:48 »
Powinni zmienić nazwę wydawnictwa na Kultura Snobu :)

Hahahahahahahaha!

Zdrowych i wesołych przy okazji!

Offline Leyek

« Odpowiedź #622 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:03:04 »
W magazynie "The New Yorker" krótki komiks Jillian Tamaki, współautorki "Pewnego lata", na podstawie wspomnień jej ojca. Całość pod linkiem.

https://www.newyorker.com/magazine/2020/12/28/junban

I coś dla Bendera:)
I jeszcze jeden komiks z "The New Yorkera" dzisiaj! Tym razem zapowiedź nowego albumu Nicka Drnaso, autora "Sabriny". "Acting Class" powinno mieć swoją premierę na początku 2022 roku!

https://www.newyorker.com/magazine/2020/12/28/acting-class

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #623 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:05:45 »
Fakt, zapomniałem, że był to komiks internetowy, ale gdyby komuś umknęło... Wyszedł w druku jako tom 1 8)

Gdyby komuś umknęło, tom 2 też szedł w internecie. Dwa razy :)

Offline holcman

« Odpowiedź #624 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:10:01 »
Gdyby komuś umknęło, tom 2 też szedł w internecie. Dwa razy :)

I będzie też na papierze w Kulturze Snobu, co nie?
:-)

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #625 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:19:03 »
Tak samo jak "Nowe przygody Stasia i Nel", za które zabieraliście się z takim zapałem :) Bez honorarium dla autorów, oczywiście.

Offline holcman

« Odpowiedź #626 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:33:21 »
Tak samo jak "Nowe przygody Stasia i Nel", za które zabieraliście się z takim zapałem :) Bez honorarium dla autorów, oczywiście.
Nie znam ustaleń Twoich z Jarkiem, ale rozumiem że przemocą Cię zmusił. Napisałem do niego.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #627 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:35:27 »
Nowy Drnaso! Ale dopiero w 2022 :(

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #628 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:37:48 »
Nie znam ustaleń Twoich z Jarkiem, ale rozumiem że przemocą Cię zmusił. Napisałem do niego.

No nie wierzę! Jak o ustaleniach, to nagle Ciebie nie ma i wycierasz sobie gębę Jarkiem? Pozwolę sobie zacytować Mistrza:

Hahahahahahahaha!

Offline holcman

« Odpowiedź #629 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 14:40:52 »
No nie wierzę! Jak o ustaleniach, to nagle Ciebie nie ma i wycierasz sobie gębę Jarkiem? Pozwolę sobie zacytować Mistrza:

Mówię totalnie serio :-) Każdy z nas ma swoje tematy, które prowadzi. Możesz Jarka zapytać :-)