Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 724817 razy)

Offline Death

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #600 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 01:20:40 »
KG zaczynała od "Zakazanego owocu" Pały i parodii Żbika. To, o czym piszesz, było trochę później.
Jak się zjedzie na dół to na końcu są początki wydawnictwa.
https://www.kultura.com.pl/katalog/
Ten Żbik to chyba jeszcze nie jako KG

Offline Leyek

« Odpowiedź #601 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 02:49:48 »
Nie gryzie wam się ten lans na warszawkę i celebrytów z punkową nazwą Kultura Gniewu?

KG zaczynała od "Zakazanego owocu" Pały i parodii Żbika. To, o czym piszesz, było trochę później.

Liverpool zaczynał jako klub klasy robotniczej, Nintendo produkowało jakieś karty czy klocki wszystko się zmienia, takie życie. Stoisz w miejscu to się cofasz.
Z tym lansem na warszawkę to wytłumacz proszę więcej o co Ci chodzi, takim zacofańcom jak ja. Domyślam się, że pewnie o te 50% osób, które typowały swoje top5, a których nie kojarzę zupełnie, bo raczej nie o Mizielińskich, Szyłaka czy osoby z branży jak Mazur, Krztoń. Tylko co to Ci przeszkadza? Jeśli czytają komiksy KG i przez jakąś tam swoją rozpoznawalność mogą się przyczynić do tego, że ktoś jeszcze sięgnie po daną pozycję to co w tym złego?
Chcesz undergroundu to załóż swoje wydawnictwo i prowadź je ryzykując swoją kasę i czas. Obrażać wszystkich i mądrzyć się w necie jest najłatwiej.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #602 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 06:22:21 »
W którym miejscu "obraziłem wszystkich"? Sądząc po Twojej nerwowej reakcji, to chyba Tobie na odcisk nadepnąłem, tylko nie wiem kiedy, bo Cię nie znam.

« Odpowiedź #603 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 08:26:48 »
Poczekaj, jeszcze nie ma północy, dopiero wtedy Kapral przemawia miłym głosem

No i nic takiego się nie stało.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #604 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 08:31:47 »
F#&k, przespałem. No trudno, może w przyszłym roku.

« Odpowiedź #605 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 08:37:13 »
Już chyba wszyscy tutaj wiedzą, że ani w przyszłym ani za pięć lat.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #606 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 08:44:47 »
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

« Odpowiedź #607 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 08:54:20 »
Taaaa cały świat Cię nienawidzi.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #608 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 09:18:12 »
Chłopie/babo, zajmij ty się czymś. Posprzątaj po Wigilii, wyjdź z psem na spacer, TVN24 sobie obejrzyj albo przeczytaj jakiś lewacki komiks. Naprawdę jedyną sprawą, jaka zajmuje cię w Boże Narodzenie od samego rana jest jakiś Kapral na forku? A może "small minds..." itd.?

Offline kenji

« Odpowiedź #609 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 09:50:55 »
Chyba najlepsza rada dla nas wszystkich - nie karmić trola!
Dyskusja nie ma większego sensu, to widać powyżej

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #610 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 10:18:41 »
To jest świetna rada, Wujku Dobra Rada  ;D

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #611 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 10:31:03 »
A ja sobie trochę podkarmię...

Kapral, skoro jesteśmy w odpowiednim temacie, dlaczego nigdy nie doczekaliśmy się kontynuacji Pierwszej Brygady? Scenariusz drugiego tomu, zdaje się powstał?

« Odpowiedź #612 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 10:41:44 »
Chyba najlepsza rada dla nas wszystkich - nie karmić trola!

Aaaa widzisz, może jakbyś użył słowa przyjaciela zamiast trolla, to by nie musiał każdego jadowicie kąsać.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #613 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 10:53:41 »
Kapral, skoro jesteśmy w odpowiednim temacie, dlaczego nigdy nie doczekaliśmy się kontynuacji Pierwszej Brygady? Scenariusz drugiego tomu, zdaje się powstał?

Nie powstał. Jakoś tak się to rozlazło, jak mnóstwo innych projektów w polskim komiksowie.

Offline turucorp

« Odpowiedź #614 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 11:37:37 »
Nie powstał. Jakoś tak się to rozlazło, jak mnóstwo innych projektów w polskim komiksowie.
Sugerujesz, że rysownik robił komiks bez scenariusza?  :o
http://puste-niebo.blogspot.com/2010/06/pierwsza-brygada.html
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.