Autor Wątek: Kultura Gniewu  (Przeczytany 723784 razy)

Offline holcman

Odp: Kultura Gniewu
« Odpowiedź #555 dnia: Pn, 07 Grudzień 2020, 21:26:54 »
No przecież to najmocniejsza (chyba to słowo będzie odpowiednie, biorąc pod uwagę zasoby i możliwości stojącej za nim firmy) osoba w naszym komiksowie :)

Nie mniej ważne są emocje jakie wypowiedzi czy działania p. Tomka wywołują u niektórych użytkowników tego forum ;)

A, spoko. Dla mnie to po prostu dobry kumpel, z którym fajnie pogadać, pokłócić się, czy pograć w planszówki w miłych okolicznościach przyrody więc mam trochę inną optykę :-)

Online Leyek

« Odpowiedź #556 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 18:36:26 »
Pracujemy intensywnie nad 4 tomem "Araba przyszłości" (w tłumaczeniu Olgi Mysłowskiej) i pomyśleliśmy, że pokażemy Wam z czym się mierzymy. Otóż tom 4 jest dwa razy grubszy od poprzednich :-)

Offline PJP

« Odpowiedź #557 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 19:25:00 »
A Zrozumieć komiks będzie kiedyś?

Offline holcman

« Odpowiedź #558 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 19:53:54 »
A Zrozumieć komiks będzie kiedyś?

Będzie.

Offline KubciO

« Odpowiedź #559 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 20:07:19 »
Kolejna topka:
Minęła 20.00 a zatem przedstawiamy now odcinek TOP 5! Dzisiaj swoje ulubione tytuły wydane przez Kulturę Gniewu prezentuje... Adam Bodnar, Rzecznik Praw Obywatelskich! Pan Adam prosił by przy okazji pozdrowić od niego i jego żony Magdaleny ekipę Centrum Komiksu!

Offline Lyricstof

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline gashu

« Odpowiedź #561 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 12:40:06 »
Wojtek Wawszczyk: "Fantagraphics to najważniejsze wydawnictwo na świecie [...]"

W momencie przeczytania powyższego przed oczami stanął mi tłum wściekłych fanów Marvela i DC z pochodniami w dłoniach.
I Piotr Kowalski narzekający, że te plecy konia polskiego autorstwa znowu jakieś koślawe...

Wybaczcie off-top  :P

Offline muaddib

« Odpowiedź #562 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 13:23:53 »
Fantagraphics to taka amerykańska Kultura Gniewu?  ::)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 13:26:46 »
Ja tam nie gardzę Marvelem, DC, czy frankofońskimi plecami konia, ale Fantagraphics, to jednak Fantagraphics - to, że wydają polski komiks, to dla mnie wielkie wydarzenie. Znacznie większe, niż wszystkie dotychczasowe zagraniczne projekty w które zaangażowani byli Kowalski, Niemczyk, Kudrański, czy inny Sztybor.

Jeśli już, to prędzej Kultura Gniewu, to takie polskie Fantagraphics. Ale co w związku z tym? Jakiś zarzut?

Offline holcman

« Odpowiedź #564 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 13:31:01 »

Jeśli już, to prędzej Kultura Gniewu, to takie polskie Fantagraphics.

Biorąc pod uwagę, że Fanta powstała w 1976, czyli i starsza ode mnie jest, to powyższe stwierdzenie to 1000% prawdy :-)

Offline muaddib

« Odpowiedź #565 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 14:13:53 »
W momencie przeczytania powyższego przed oczami stanął mi tłum wściekłych fanów Marvela i DC z pochodniami w dłoniach.
Ale co w związku z tym? Jakiś zarzut?
Nie, ale chyba wyszedł zbytni skrót myślowy - chodzi o porównanie rynków z wiadomości wyżej :) Gdybym napisał, że Kultura Gniewu jest najważniejszym wydawnictwem na rynku to ktoś ("tłum wściekłych fanów Marvela i DC"?) mógłby zapytać co z Egmontem.

Offline R~Q

« Odpowiedź #566 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 14:23:10 »

Im więcej Araba tym lepiej!!! Ile zostało jeszcze tomów? Czy Riad jeszcze je tworzy? Nie odcięli mu jeszcze głowy? ;)

Offline Death

« Odpowiedź #567 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 14:23:47 »
Fanta wydała komplet Dona Rosy. To ostateczny dowód. ;P

Dajcie drodzy współforumowicze znać jak przeczytacie Poczwarki. Jakoś mnie dziwnie kręci ten album. Czekam na impuls żeby go zamówić z Jokerem Lemire i nowym Jeremiahem. :)

Offline holcman

« Odpowiedź #568 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 14:30:14 »
Im więcej Araba tym lepiej!!! Ile zostało jeszcze tomów? Czy Riad jeszcze je tworzy? Nie odcięli mu jeszcze głowy? ;)

Tomów będzie 6. Narysowanych jest 5.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #569 dnia: Pt, 11 Grudzień 2020, 14:41:01 »
Fanta wydała komplet Dona Rosy. To ostateczny dowód. ;P

Nie.

Ostatecznym dowodem jest komplet Fistaszków 8)