ZJKJTK19 - Podsumowanie Etapu III (azjatyckiego).
Etap azjatycki rozegrał się na przestrzeni
5 dni, 21 godzin, 44 minut i 41 sekund. Rozwiązano
26 zagadek, co daje średnią
5/dzień.
Punkty zdobyło 11 graczy, a 6 z nich rozwiązało więcej niż 1 zagadkę.
Tak jak wykazał to Kierpic, w tym etapie było dosyć głośno za sprawą onomatopei. Jak się okazuje, źródłem hałasu były też liczne strzały
Forumowicze odpowiadali aż 221 razy i potrzebowali
31 podpowiedzi, aby zgarnąć punkty.
Chyba nie muszę dodawać, że liczba prób odpowiedzi w tym etapie znacząco przewyższyła (~37%) liczbę prób odpowiedzi w poprzednich etapach...
...razem wziętych

Najbardziej spektakularna rozróba nastąpiła podczas zagadki Leyka (Dai Dark 2) - 9 graczy i 23 próby odpowiedzi, 3 podpowiedzi. Do dzisiaj zastanawiamy się z Kierpicem, czemu tyle problemów nastręczyła Wam charakterystyczna kreska Q Hayashidy

.
Moją maskaradą Dragon Ballową udało mi się przyciągnąć nowego gracza - Saruto - facet nie dość, że jest fanem DB, to jeszcze czyta InitialD - szacun!
Do gry dołączyli również: roble, Alexandrus888, PabloWu. Pozdro chłopaki. Mam nadzieję, że nie skończycie tylko na jednym punkcie i będziecie cisnąć dalej, prawda? Prawda?
Zwycięzcą tej części konkursu został Kwisatz Haderach, Lisan al-Gaib, czyli... Muaddib – jak sam stwierdził w wywiadzie dla korespondentów SpecNews: "To był ostatni etap w jakim bym się widział na czele tabeli

". Niewątpliwie chłopak miał dużo szczęścia, ale wiedzy również nie zabrakło. Idealna mieszanka dla zwycięzcy.
Muaddib rozwiązał zadania od 6 graczy:
Koz -
Osiedle Promienistesrogin -
Opowieść panny młodej - 8Toranga -
Battle Royal 1Leyek -
Kapitan Tsubasa 1Alexandrus888 -
Shi ki 7Rodrigues -
Dragon Ball Super 1Został odgadnięty przez 4 graczy:
Leyek -
Paradise Kiss t. 1kierpic -
Mamuśkisrogin -
City Hunter 1Rodrigues -
My Hero Academia tom 7; Tekkon kinkreetNajlepszy czas w tym etapie zdobył Leyek odpowiadając na zagadkę robla (Abara) w
3 minuty i 35 sekund.Najdłużej natomiast wisiała zagadka Alexandrusa (Shi ki 7), którą po
21 godzinach, 42 minutach i 27 sekundach odgadł nie kto inny, jak pustynny mysz - Muaddib!
Grajmy dalej!------------
P.S. Tak wygląda rozkład punktów po III etapie.

Leyek trochę Wam uciekł, ale zaczęła się ciekawa batalia o 2 i 3 miejsce. Kto wie, co będzie dalej?
------------
P.S. 2Zmuszony jestem zamieścić
erratę do statystyk za II etap:
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/konkurs-z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-komentarze-opinie-pytania/msg339766/#msg339766II etap nie trwał 6 dni, 22 godzin, 8 minut i 48 sekund tylko
5 dni, 22 godziny, 8 minut i 48 sekund. W związku z tym średnia zagadek (zaokrąglona i liczona tylko z pełnych dni) wzrasta z 4 do 5 dziennie.
Za błędy przepraszam.