Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397773 razy)

Offline Kadet

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #3165 dnia: Cz, 21 Wrzesień 2023, 23:28:57 »
No właśnie mi o to chodzi, że w tekście regulaminu jest warunek o następującym brzmieniu: "po odgadnięciu zadanej przez niego zagadki nie może odpowiadać na kolejną". Zagadka pokii nie została odgadnięta, więc można by wywodzić, że nie został spełniony warunek aktywujący zakaz odpowiedzi.

Brzmienie punktu 8: "Jeśli po 48 godzinach od zadania zagadki nie zostanie ona rozwiązana, moderator ma obowiązek zadać nową zagadkę" (i tu, i wyżej pogrubienie moje) może też stawać okoniem wobec wykładni moderatora mówiącej, że zagadka moderatorska jest kontynuacją poprzedniej.

Wiem, to techniczne uwagi i intencja przepisów jest inna, ale to chyba moje skrzywienie zawodowe, bo w pracy mam do czynienia często z takimi zapisami w różnych regulaminach i umowach i muszę docierać do ich faktycznego znaczenia.

W każdym razie jestem tylko incydentalnym graczem dla frajdy w tym konkursie - decyzje zostawiam moderatorom, którzy prowadzą całość zawodów i poświęcają temu swój czas, uwagę i wysiłek. Może dobrze byłoby w przyszłości doprecyzować rzeczone zapisy, by uniknąć wątpliwości w podobnych sytuacjach.
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Wrzesień 2023, 23:34:35 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline pokia

« Odpowiedź #3166 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 06:29:09 »
To zamieszanie z zagadką kompletnie wybór mnie z rytmu. No i chciałem strzelić, żeby coś się ruszyło w konkursie, który w tej edycji ewidentnie się zaciął.

Nie mam problemu z karą, przyjmuje ją z pokorą.

Offline Necr09

« Odpowiedź #3167 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 07:53:29 »

@pablomas, skopiuj z tego postu :)
FGO: 758,469,198

Offline pablomas

« Odpowiedź #3168 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 08:13:07 »
Ok już udało 😜

Offline death_bird

« Odpowiedź #3169 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 08:43:28 »
No i chciałem strzelić, żeby coś się ruszyło w konkursie, który w tej edycji ewidentnie się zaciął.

Konkurs wcale się nie zaciął - to po prostu runda dla amatorów.  ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline pablomas

« Odpowiedź #3170 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 22:25:11 »
Czy wyświetla Wam się obrazek podpowiedź nr1 ?
A wogóle jak wrzucacie swoje obrazy ja nie mogę większy niż 128kb , muszę to robić przez jakieś zapodajki.

Online Sędzia

« Odpowiedź #3171 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 22:38:23 »
ja widzę.

A do zadania zagadki używałem https://imgbb.com/

Offline Rodrigues

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #3173 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 12:21:17 »
Przypominam o tych zapisach w regulaminie konkursu "Z jakiego komiksu jest ten kadr?"

12. Zagadkę należy zadać w ciągu 12 godzin od potwierdzenia poprawności odpowiedzi/dodania punktu.
Wszystkich grających prosi się o przestrzeganie tej zasady, ze względu na szacunek wobec innych uczestników zabawy i nie wstrzymywanie innym gry.
13. Zagadkę może zadać tylko ten uczestnik, który udzieli prawidłowej odpowiedzi na poprzednią zagadkę. Nie można oddać prawa do jej zadania innemu uczestnikowi. Jeżeli ktoś nie potrafi wkleić zdjęcia, zostanie mu udzielona pomoc przez moderatora.
Uczestnik może poprosić moderatora o zadanie zagadki w jego imieniu. W takiej sytuacji uczestnik pauzuje 2 zagadki - nie może odpowiadać na zagadkę zadaną zamiast niego przez moderatora oraz na następną zadaną zagadkę. Jeżeli mimo to udzieli odpowiedzi nakładane jest ograniczenie zgodnie z pkt 14. Zagadkę ponownie zadaje moderator.

@Guru_Komiksu powinien zamieścić zagadkę do 13:33.
Nowych uczestników zachęcam do szybkiego zamieszczania kadrów, co uatrakcyjni rozgrywkę w tym konkursie.  ;D Dbajmy o to. Z komiksowym pozdrowieniem.  8) L.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Guru_Komiksu

« Odpowiedź #3174 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 12:35:33 »
Sorki, że tak długo czekaliście. Dopiero teraz miałem możliwość wrzucenia czegokolwiek.

Offline LukCook

« Odpowiedź #3175 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 13:04:08 »
Pokia możesz wrócić do gry po 13:33. Koniec pauzy. Powodzenia  :)

Offline roble

« Odpowiedź #3176 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 15:52:19 »
Pokia możesz wrócić do gry po 13:33. Koniec pauzy. Powodzenia  :)

Chyba celowo wrócił 5mnin wcześniej..  ;D

Online Sędzia

« Odpowiedź #3177 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 15:52:29 »
no to pokia będziesz pauzował nieco dłużej, odpowiedziałeś 5 minut przed terminem.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3178 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 16:07:42 »
Pokia Ty wariacie  :D

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline LukCook

« Odpowiedź #3179 dnia: So, 23 Wrzesień 2023, 16:33:55 »
Dziękuję za czujność Roble. Pokia, przykro mi ale odpowiedziałeś w czasie obowiązującej kary. Po konsultacji modelatorskiej, unieważniamy Twoją odpowiedź. Zagadka moderatorka za chwilę. Znam to uczucie, kiedy chcesz odpowiedzieć - sam kilka kar w życiu dostałem  ;)

Pokia, po konsultacji nakładamy na Ciebie 12 godzi pauzy. Możesz odpowiadać po 04:38 (rano).

« Ostatnia zmiana: So, 23 Wrzesień 2023, 16:40:26 wysłana przez LukCook »