Autor Wątek: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.  (Przeczytany 397393 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Konkurs – Z jakiego komiksu jest ten kadr? Komentarze, opinie, pytania.
« Odpowiedź #1665 dnia: Cz, 21 Październik 2021, 11:17:48 »
Pamiętajcie, żeby już nic nie dawać z Julii bo Jaxx ma to w małym paluszku  ;) ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1666 dnia: Cz, 21 Październik 2021, 11:22:16 »
Pamiętajcie, żeby już nic nie dawać z Julii bo Jaxx ma to w małym paluszku  ;) ;D

W tej edycji już był tom 1 i tom 3. Został tom 2 - może ktoś się jednak skusi, jak będę mógł odgadywać?  ;D

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1667 dnia: Cz, 21 Październik 2021, 11:36:06 »
Najwyżej poczekam jak wyjdzie "Walizka pełna śniegu" żeby zwiększyć zakres poszukiwań a na koniec wybiorę jakiś najbardziej pospolity kadr z drzewem ;D.
Podobają mi się rysunki samochodów w Julii. Zwłaszcza 1 i 2 część archiwów kryminalnych trzyma bardzo dobry poziom w tym elemencie.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline laf

« Odpowiedź #1668 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 08:50:52 »
Oto zagadka.

To jeden z najsmutniejszych komiksowych kadrów jaki widziałem  :'(

Offline wilk

« Odpowiedź #1669 dnia: Pt, 22 Październik 2021, 19:50:32 »
Na początku chciałem dać taką zagadkę

z niby podpowiedzią, że to nie z Komiksu-Fantastyki ani z Funky Kovala. ;) Ale potem zorientowałem się, że wyszukiwanie obrazem bezbłędnie wskazuje źródło i musiałem szukać czegoś nowego. Z drugiej strony powinienem wstawić coś bez hasła "Cymoril"  ::)

Offline Kadet

« Odpowiedź #1670 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 21:39:02 »
Lucky Luke Cyrk

Konkretniej: "Cyrk Western", ale myślę, że "Cyrk" wystarczy do jednoznacznej identyfikacji :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Edgar

« Odpowiedź #1671 dnia: Nd, 24 Październik 2021, 22:19:06 »
Zaraz po wysłaniu odpowiedzi zdałem sobie sprawę, że zapomniałem o Westernie. Na szczęście nie ma innych cyrków w Lucky Luke'u. :)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1672 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 13:20:10 »
Wiecej podpowiedzi chyba juz nie bedzie.

Dla formalnosci - podpowiedz 4:

Nosz kurde... wczoraj po podpowiedzi nr 1 (tej ze statkiem), byłem w 100% pewien, że to jeden z tych "małych" Aliensów od Screamu. Mam wszystkie, więc przejrzałem je jeden po drugim, łącznie z tym nieszczęsnym "Alien - Oryginalny scenariusz". I nie wiem, co się stało, czy to wina późnej pory, czy skleiły mi się strony, ale nie zauważyłem tamtych kadrów. Wtopa na maksa. Co więcej, już drugi raz mi się to zdarzyło podczas tej edycji - wcześniej przeglądając IANa przeoczyłem rozdartego misia i kadr z podpowiedzi, teraz to... Chyba już czas na konkursową emeryturę ;) Albo może wystarczy się dobrze wyspać. 

Jupikajej!

A gdzie ciąg dalszy?  :P
« Ostatnia zmiana: Wt, 26 Październik 2021, 13:25:01 wysłana przez Jaxx »

Offline vision2001

« Odpowiedź #1673 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 13:30:28 »
A gdzie ciąg dalszy?  :P
Po 22:00, co by mlodziezy nie psuc ;)

Ja ostatnio odpuszczam po przejrzeniu 3-4 komiksow. Jak kolejne kadry nic nie pomagaja, to tez odpuszczam. Tyle juz gralem, ze sie nagralem. Sam sie dziwie, ze choc obiecalem sobie "odpust" od poprzedniej i tej edycji, to jednak napieprzam w klawiaturke...
Moze robie to z ciekawosci, czy uda mi sie byc w pierwszej trojce?
Zobaczymy jaka taktyke przyjmie nasz "stachanowiec", czy odpusci ciut, by inni pograli i dorwie ostatni punkt na spokojnie, czy bedzie pedzil dalej. ;)

Offline muaddib

« Odpowiedź #1674 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 13:39:14 »
Chyba już czas na konkursową emeryturę ;)
Zdecydowanie :P Jest/będzie w końcu czas czytać komiksy ;) Ja po pierwszych kadrach myślałem, że to jeden z Prometeuszy, ale kreska mi nie pasowało, więc nie szukałem dalej. Ale tak też się dobrze gra, chociaż kilka punktów mi "z lenistwa" (a może wręcz przeciwnie) uciekło.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #1675 dnia: Wt, 26 Październik 2021, 13:44:56 »
U mnie chyba sprawdza się przysłowie "Apetyt rośnie w miarę jedzenia". Nie chciałem w ogóle zaczynać, potem "a może tylko jeden punkcik", potem "nie będę się bawił w przeglądanie.. no może max 5-10 minut", a teraz to już się leci do przodu, bo szkoda zdobytych punktów. A na półce od paru dni leży nie dokończony Iron Fist, gdzie zostało mi tylko parę stron...

Zobaczymy jaka taktyke przyjmie nasz "stachanowiec", czy odpusci ciut, by inni pograli i dorwie ostatni punkt na spokojnie, czy bedzie pedzil dalej. ;)

Też jestem tego ciekaw. Niby dzięki temu miała być krótsza edycja i więcej chętnych, ale jakoś to się nie przekłada na realia...

Offline vision2001

« Odpowiedź #1677 dnia: Śr, 27 Październik 2021, 00:13:49 »
Albo nie zasne, albo budzik musze sobie nastawic za 1.5 godz 😂😂😂

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1678 dnia: Śr, 27 Październik 2021, 00:20:55 »
Pomóc?
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1679 dnia: Śr, 27 Październik 2021, 00:29:52 »
Dzieki :) przynajmniej bede spal slodko ;)
Przy pierwszym kadrze mialem mysl o Jednorozcu. Ale przegladac az 4 albumy? ;) a tak by sie od razu oplacilo. ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 27 Październik 2021, 00:33:03 wysłana przez vision2001 »