Autor Wątek: Kończące się nakłady komiksów  (Przeczytany 306268 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Kończące się nakłady komiksów
« Odpowiedź #660 dnia: So, 10 Grudzień 2022, 14:36:30 »
Moi drodzy, doszła do mnie informacja, że nakład Malarza się kończy. Magazyn jest pusty, komiks jest rozprowadzony po sklepach i hurtowniach.
(...)
Dla niezdecydowanych to ostatnie chwile, żeby nabyć swój egzemplarz. Niestety jako twórca niezależny, nie będę w stanie pokryć kosztów ewentualnego dodruku.

Offline Toranga

« Odpowiedź #661 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 20:22:36 »
No to kolejny komiks, który warto nabyć zanim się zupełnie wyprzeda. Podwodny Spawacz bardziej, ale Malarz również też.

Offline martin685

« Odpowiedź #662 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 18:50:20 »
Skończył się Brom 2.
47 Roninów Stana Sakai również już nie jest dostępny w standardowych sklepach, zostały 3 egzemplarze na allegro po 69 PLN.
Pasażerowie Wiatru 1 i 2 cykl oraz Towarzysze Zmierzchu Burgeona wyglądają na bliskich wyprzedania, dostępność spadła do zaledwie kilku sklepów, na Gildii sensowny rabat jest tylko na 2 Pasażerów Wiatru.

Offline plast

« Odpowiedź #663 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 11:56:26 »
Nikt chyba nie pisał, a nigdzie nie można dorwać Button Mana obecnie z tego co szukałem.

Online misiokles

« Odpowiedź #664 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 12:02:09 »
W wątku Studia Lain wydawca napisał gdzie można próbować go dorwać.

Online volker

« Odpowiedź #665 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 17:31:34 »
Mimo wysokiej ceny 7 żywotów Krogulca już powoli znika z rynku, czarno-białego Funky Kovala też jest coraz mniej.

Offline stab

« Odpowiedź #666 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 11:27:29 »
Kupowanie zaraz po premierze to chyba będzie nowa rzeczywistość u mniejszych wydawców 🙁

Offline burberry

« Odpowiedź #667 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:01:20 »
Toppi tom 2 i tom 3 też już jest do znalezienia gdzieniegdzie, także zachęcam. Ja wziąłem 3 od razu: 7 żywotów oraz Toppi 2 i Toppi 3. Zobaczymy, jak z dostępnością, bo są dostępne w ciągu 7 dni na gildii.

Offline Konrad

« Odpowiedź #668 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:12:21 »
@burberry
Spokojnie. Przecież Toppi od zawsze jest do kupienia praktycznie tylko w Gildii i u wydawcy (oraz kilku mniejszych sklepikach jak Róbmy dobrze czy Komiksiarnia). Sklep Lost in Time pokazuje teraz jeszcze 49 egzemplarzy drugiego tomu oraz 37 trzeciego (a na pewno jest ich jeszcze więcej, bo dopiero co była premiera)

@volker
Skąd masz te informacje o końcówkach nakładów tych dwóch komiksów Kurca? Nie widziałem nigdzie, żeby wydawca coś takiego pisał. Bo że się dobrze sprzedają to wiem, ale to nie znaczy, że już się kończą.

Online volker

« Odpowiedź #669 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:27:05 »
@volker
Skąd masz te informacje o końcówkach nakładów tych dwóch komiksów Kurca? Nie widziałem nigdzie, żeby wydawca coś takiego pisał. Bo że się dobrze sprzedają to wiem, ale to nie znaczy, że już się kończą.

Kończy się obecnie dostępność w sklepach internetowych. Nie wiem jak jest u wydawcy bo u niego bezpośrednio nie kupuję, być może niedługo będzie kolejny rzut. Oby!

Offline plast

« Odpowiedź #670 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 01:17:35 »
Czy ktoś może wie o co chodzi z dostępnością "Lux in tenebris - 3 - Jellinge" ? 1 i 2 tom bez problemu są dostępne m.in. na Gildii, a trzeci od bardzo dawna nigdzie. Trzeci się wyprzedał, a dwa pierwsze nie? Gdzie tu sens i logika? Pytam, bo właśnie tego trzeciego poszukuję. Oczywiście o Unzipped Fly Publishing informacji nigdzie nie ma, strona im nie działa i chyba to była ich jedyna wydana pozycja.

Offline Randal63

« Odpowiedź #671 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 04:04:46 »
Wygląda że Armada tom 1 zbiorczy od Egmontu się wyprzedał.

Online misiokles

« Odpowiedź #672 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 06:35:27 »
Czy ktoś może wie o co chodzi z dostępnością "Lux in tenebris - 3 - Jellinge" ? 1 i 2 tom bez problemu są dostępne m.in. na Gildii, a trzeci od bardzo dawna nigdzie. Trzeci się wyprzedał, a dwa pierwsze nie? Gdzie tu sens i logika? Pytam, bo właśnie tego trzeciego poszukuję. Oczywiście o Unzipped Fly Publishing informacji nigdzie nie ma, strona im nie działa i chyba to była ich jedyna wydana pozycja.

Normalny sens i logika. Nakłady kolejnych tomów są niższe, gdyż ludzie odpadają z każdym tomem, że jednak dla nich seria nie rokuje - dotyczy to każdej serii.

Offline Dracos

« Odpowiedź #673 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 08:24:00 »
Nie przejmowałbym się zbytnio czasową niedostępnością w pierwszych tygodniach stycznia niektórych tytułów. Sprawa się powtarza co roku, jeśli do tej pory tytuł był dostępny w co najmniej kilku sklepach i nagle zniknął to prędzej jakieś remanenty/zawirowania u hurtownika czy coś w ten deseń niż nagłe wyprzedanie całego nakładu. Chociaż oczywiście gwarancji nie daję.

Online volker

« Odpowiedź #674 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 08:37:12 »
Nie przejmowałbym się zbytnio czasową niedostępnością w pierwszych tygodniach stycznia niektórych tytułów. Sprawa się powtarza co roku, jeśli do tej pory tytuł był dostępny w co najmniej kilku sklepach i nagle zniknął to prędzej jakieś remanenty/zawirowania u hurtownika czy coś w ten deseń niż nagłe wyprzedanie całego nakładu. Chociaż oczywiście gwarancji nie daję.

Niestety przykład Button Mana bardzo narozrabiał ostatnio. I teraz mam coraz więcej obaw odkładać na później decyzji o zakupie szczególnie z mniejszych wydawnictw.
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Styczeń 2023, 10:23:57 wysłana przez volker »