Autor Wątek: Komiksy od „Krakersa"  (Przeczytany 208567 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Komiksy od „Krakersa"
« Odpowiedź #990 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 14:44:38 »
No nie jest to artykuł pierwszej potrzeby, co nie znaczy, że nie można komuś pójść na rękę i ułatwić dostępności, jeżeli jest taka możliwość i chęci. Też bym się zastanowił, czy wydać 4 stówy na komiks, abstrahując czy mnie na to stać, czy nie.

Offline Corwin

« Odpowiedź #991 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 15:02:58 »
Cześć.

Potwierdzam zainteresowanie dodrukiem Nemo. Prośba o wrzucenie na listę oczekujących.

Offline Pinto

« Odpowiedź #992 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 15:03:56 »
Mój post może uchodzić za kpinę, ale wynika z doświadczenia życiowego. 90% tych "biednych" to osobnicy, którzy nie potrafią zarządzać swoimi wydatkami. Nie kupią dziecku zabawki, bo fajek czy piwa sobie nie odmówią...

Offline NuoLab

« Odpowiedź #993 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 15:35:59 »
Mój post może uchodzić za kpinę, ale wynika z doświadczenia życiowego. 90% tych "biednych" to osobnicy, którzy nie potrafią zarządzać swoimi wydatkami. Nie kupią dziecku zabawki, bo fajek czy piwa komiksu sobie nie odmówią...

Offline Corwin

« Odpowiedź #994 dnia: Pt, 30 Styczeń 2026, 16:52:07 »
Mój post może uchodzić za kpinę, ale wynika z doświadczenia życiowego. 90% tych "biednych" to osobnicy, którzy nie potrafią zarządzać swoimi wydatkami. Nie kupią dziecku zabawki, bo fajek czy piwa sobie nie odmówią...

Chyba musisz zmienić adres zamieszkania. Sugeruję Wilanów. Tam nie mają takich problemów.

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #995 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 05:20:40 »
Przedstawiam pierwszą chyba w Polsce piosenkę promującą komiks. „Papilio – chłopiec z gwiazd wyląduje wśród nas!”. Zapraszam do słuchania i dystrybuowania. Słowa nie są wyszukane, ale chyba spełniają swe zadanie informacyjne.

Poniżej banner informacyjny, jakby ktoś chciał gdzieś zamieścić.

« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Luty 2026, 05:24:09 wysłana przez Krakers »

Offline keram2

« Odpowiedź #996 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 07:36:56 »

Po pierwszych słowach tej piosenki, zatrzymałem, boję się słuchać dalej.
A komiks oczywiście zamówiony.

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #997 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 09:52:54 »
Autorowi się spodobała (zna tłumaczenie na francuski). Oczywiście, słowa moje, jak pozostałych 115 piosenek, a muza i śpiew AI. Wykorzystałem melodię z mojej piosenki „Tra, la, la - AI na nosie gra”) sprzed 2 dni. Koszt zerowy, a może zwróci na siebie uwagę komiksiarzy na „YouTube”.

Jakby kogoś ciekawiły, lub chciał porównać obie piosenki, tutaj palylista:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL8k96E1AS4msgelDXZc1He_-Hx-36blsY
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Luty 2026, 09:54:45 wysłana przez Krakers »

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #998 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 10:04:19 »
Przedstawiam pierwszą chyba w Polsce piosenkę promującą komiks. „Papilio – chłopiec z gwiazd wyląduje wśród nas!”. Zapraszam do słuchania i dystrybuowania. Słowa nie są wyszukane, ale chyba spełniają swe zadanie informacyjne.

Dziękuję za przegrzanie krindżometru. Jako dziad wychowany na Świecie Młodych wahałem się czy zamówić ten komiks. Ułatwiłeś mi podjęcie decyzji.

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #999 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 10:26:12 »
Cieszę się, że piosenka pomogła ci przestać się wahać. U ciebie na minus (nie kupisz), u innych na plus (3 nowe zamówienia). Ważne, by dotrzeć do ludzi na YT, którzy nie bywają tutaj ani na na FB (kto chciał - już zamówił). Nieważne, czy to obciach, czy nie - byle info się szerzyło tam, gdzie nie dotarło.

Offline Astar

« Odpowiedź #1000 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 13:27:38 »
Nie znając komiksu, po krótkim fragmencie „piosenki” od razu poszukiwanie przycisku „stop” i myśl by szybko o tym zapomnieć. Także o komiksie. Skutecznie zniechęca do pomysłu o zakupie. Uff…

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #1001 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 15:29:57 »
Reklama nie służy przekonywaniu wszystkich, tylko odsiewaniu niezainteresowanych i aktywowaniu potencjalnych.

Moja piosenka jest adresowana do osób, które pamiętają komiks z dzieciństwa, a nie do tych, którym nazwisko autora i tytuł nic nie mówią.

Są lajki, pochwały, krytyki i hejt (głównie anty-AI), czyli wywołuje reakcje – pozytywne i negatywne. Jednym się podoba, innym nie - kwestia gustu i podejścia.  Liczę, że dodatkowy efekt reklamy pojawi się z opóźnieniem, gdy piosenka pójdzie w niepamięć, a pozostanie skojarzenie okładki (tzw. „efekt czystej ekspozycji”).

Tak czy siak, kilka nowych zamówień cieszy, bo po dłuższej ciszy oznaczają, że ryzyko – w tym hejtu – miało sens, a 196 wyświetleń filmu na YT (przy nakładzie powyżej 100 sztuk), to nie tak mało - 5 zamówiło, co daje wynik ok. 2,5% - jak na reklamę to dobry wynik (powyżej 3% uważa się za bardzo dobry).
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Luty 2026, 15:41:16 wysłana przez Krakers »

Offline Astar

« Odpowiedź #1002 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 15:40:49 »
Zgadza się. Piosenka przykleja się do komiksu i się z nim kojarzy. Automatycznie przekładam poziom tej „piosenki” na ewentualny poziom komiksu i kasuje moje nim zainteresowanie.

Co za fatalny pomysł na sklejanie klasyczne go starego komiksu z wygenerowaną asłuchalną „piosenką”
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Luty 2026, 15:44:25 wysłana przez Astar »

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #1003 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 15:58:11 »
Dokładnie tak działa psychologia skojarzeń - piosenka „przykleja się do komiksu”, ale pamiętaj, że ludzie mają różne gusta, a reklama nie musi się wszystkim podobać. Jedni wolą rap, inni Czajkowskiego, a jeszcze inni death metal. ;-) Jakbyś miał rację - piosenka nikomu by się nie spodobała, a są przecież lajki. Autorowi komiksu też się podoba (dostał tłumaczenie, by rozumiał słowa).

„Co za fatalny pomysł na sklejanie klasyczne go starego komiksu z wygenerowaną asłuchalną „piosenką”

Dzięki za to wyjaśnienie. Już rozumiem, że chodzi ci o AI. Spoko - szanuję Twoje zdanie ws. muzyki generatywnej. Pozorna „asłuchalność” to moja wina, a nie AI, bo staram się unikać monotonii w piosenkach, żeby były jak „spektakl” z muzycznymi „zwrotami akcji” i zmianami nastrojów, a nie że cała piosenka równa na jedno kopyto. Taki mój styl - nie musi Ci się podobać.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Luty 2026, 16:58:49 wysłana przez Krakers »

« Odpowiedź #1004 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 17:48:39 »
Marketing szeptany > marketing śpiewany