W tomie 1 akurat obrazek na okładce był związany z komiksem. Żaden z tych powyższych obrazków nie nawiązuje do komiksów w środku. Trzyt grafiki (meduza na plaży, Rzymianin z małpami i mucha) pochodzą z okładek czasopism SF. W środku tomu 2 będą dwa komiksy, które miały okładki, które nie nadają się.
Jedna ma słabą jakość kolorów (po rozjaśnieniu nie wygląda to lepiej) i napisy wymagające retuszu, oraz jest po prostu nudna (nic ciekawego się na niej nie dzieje, co mogłoby przyciągnąć oko.

A druga, na której coś się dzieje, ma mnóstwo napisów i zbyt poziomy obrazek wymagający modyfikacji (pracy nad retuszem i domalowaniem fragmentów u góry i na dole). Teoretycznie można powiększyć i przyciąć kosmitów po lewej, ale i tak nie byłem zadowolony z symulacji (po powiększeniu kreska nie jest płynna).

W internecie znalazłem tylko dwa skany tej okładki. Drugi ma jeszcze niższą rozdzielczość. Taką, jak niżej.

Próbowałem z obiema okładkami na etapie wstępnym, ale poległem. W najlepszym przypadku, tak to wychodziło, ale rozdzielczość obrazka jest do kitu. Widać rastry i brakuje płynnej kreski.

Próbowałem powiększyć i poprawić jakość narzędziem sztucznej inteligencji, ale sensacji nie ma - efekt mnie rozczarował. Tak to wyszło AI.

Musiałbym mieć tę grafikę w lepszej rozdzielczości. W tej jakości, co mam, nadaje się co najwyżej na tylną okładkę (mały, prostokątny obrazek nad napisami).
Stąd inne propozycje.
Według mnie Rzymianin wygląda najlepiej (schludnie i estetycznie), a mucha najciekawiej (niebanalnie, ale tytuł sporo zasłania).