Autor Wątek: Komiksy od „Krakersa"  (Przeczytany 142965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Komiksy od „Krakersa"
« Odpowiedź #570 dnia: So, 22 Październik 2022, 13:52:05 »
Wg mnie ta ciemna żółć jest bardzo fajna. I pasuje do okładki też, bo w tym kolorze jest napis tytułowy i z całą kolorystyką rysunku z okładki też się fajnie komponuje.

Ten myślnik na grzbiecie pomiędzy "Retro" a "1" tylko mi jakoś nie pasuje. Nie lepiej np. "Retro tom 1"?

Offline parsom

« Odpowiedź #571 dnia: So, 22 Październik 2022, 14:28:09 »
Skoro nie wiadomo, czy będzie tom 2, to może na razie bez 1 na okładce? Dwójkę zawsze można dostawić, albo dać jakiś podtytuł. A jak zostanie jeden tom z 1 to głupio będzie.
Swoją drogą - możesz wrzucić trochę więcej zajawek zawartości?

Offline Leyek

« Odpowiedź #572 dnia: So, 22 Październik 2022, 14:44:22 »
@parsom
Komiks o tytule "Retro" już wyszedł w zeszłym miesiącu od Kultury Gniewu, więc jedynka tutaj jakoś odróżnia krakersową antologię :)

Offline Krakers

« Odpowiedź #573 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 17:50:03 »
Na razie chętnych jest tylu, że można mówić o nakładzie 75 egz. Do 100 egz. brakuje jeszcze 25. Trochę czasu jest, więc może się uzbiera.

Myślnik na grzbiecie oddziela tytuł albumu od numeru tomu. Tak było w poprzednich wielotomowych komiksach z serii.

Kolor okładki musi pasować nie tylko do rysunku na tomie 1, ale także kolejnych, jeśli się ukażą. Staram się nie powielać kolorów użytych we wcześniejszych pozycjach z serii „Krakersa”. Ostatnio był ciemno niebieski.

Jeśli nie będzie tomu 2, a decyzja ta zapadnie tuż przed skierowaniem tomu 1 do druku, wtedy zamienię jedynkę w kole np. na kółko zębate lub gwiazdkę. Ale mam nadzieję, że uda się te 100 egz. dozbierać.

Nie wiedziałem, że Kultura Gniewu wydała komiks „Retro”, ale z tego co widzę, to współczesny komiks. Bywało już, że ukazywały się publikacje o tych samych tytułach, ale innych autorów, więc to nic takiego.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Październik 2022, 17:53:32 wysłana przez Krakers »
Strona „Krakersa” - komiks.top

Online Deg

« Odpowiedź #574 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 19:32:08 »
A te publikacje to podchodzą pod książki czy czasopisma? Bo jest jeszcze coś takiego ;)

This is my truth, tell me yours.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #575 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 19:33:56 »
I to jeszcze

Offline Krakers

« Odpowiedź #576 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 18:24:20 »
Ktoś poprosił o więcej próbek, więc spełniam prośbę a przy okazji pokazuję jedną z przetłumaczonych dzisiaj stron z komiksu „Angielski chłopiec z Hiszpanii”. Jakoś skanów była tragiczna, ale udało mi się tyle „wyczarować”... Oczywiście tłumaczenie jest w wersji przed korektami. Klimatycznie czuje się „Relaxy” lub takie albumy KAW ze zbiorami krótkich komiksów („Ogień nad Tajgą”, „Diamentowa rzeka”). Ale to moje prywatne odczucie.

« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Październik 2022, 18:33:15 wysłana przez Krakers »

Offline Krakers

« Odpowiedź #577 dnia: Śr, 02 Listopad 2022, 19:22:14 »
Kolejne próbki dwóch komiksów z polskimi napisami (przed korektą).

Offline Krakers

« Odpowiedź #578 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 13:13:16 »
Prace nad Retro trwają, choć są wolniejsze z powodu remontu mojego mieszkania. Jeszcze 50 stron do tłumaczenia i zrobienia dymków i będzie można robić korekty.

Tymczasem mam nietypową ofertę dla fana komiksów, który chciałby dostać wszystkie drukowane „Krakersy” nr 5 - 45 w stanie idealnym za odrobinę wysiłku fizycznego (czyli bez pieniędzy) - pomoc przy remoncie. Tutaj szczegółowa oferta:
https://forum.komikspec.pl/zakupy/gielda-sprzedam-kupie-zamienie/msg207771/#msg207771
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Grudzień 2022, 13:22:47 wysłana przez Krakers »

Offline Krakers

« Odpowiedź #579 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 16:24:06 »
Ogłoszenie nieaktualne, ktoś się już zgłosił.

Offline Krakers

« Odpowiedź #580 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 13:53:53 »
JEDYNY PAKIET WSZYSTKICH ALBUMÓW KOMIKSOWYCH „KRAKERS” W TWARDYCH OPRAWACH (ZA JEDNYM WYJĄTKIEM) W STANACH IDEALNYCH!

Ponieważ potrzebuję pieniędzy na remont mieszkania, postanowiłem uwolnić do sprzedaży trzymany na ważną chwilę pakiet wszystkich wydań albumów z serii „Krakers” w twardej oprawie (oprócz wydania zbiorczego „Małego Nemo”). Wszystkie komiksy są w stanach idealnych.

Ogłoszenie znajdziecie tutaj:

https://forum.komikspec.pl/zakupy/gielda-sprzedam-kupie-zamienie/msg210542/#msg210542
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Styczeń 2023, 13:55:28 wysłana przez Krakers »

Offline Krakers

« Odpowiedź #581 dnia: Nd, 08 Styczeń 2023, 21:26:06 »
Jak widać, mam 2 takie pakiety. Jeden jest mój, drugi na sprzedaż. Sprzedaję prywatnie (te egzemplarze były częścią mojego wynagrodzenia).

Offline Krakers

« Odpowiedź #582 dnia: Pt, 13 Styczeń 2023, 14:44:31 »
https://allegrolokalnie.pl/oferta/pelny-pakiet-11-albumow-serii-krakers-unikaty

Przy okazji informuję, że prace nad „Retro” powoli dobiegają końca. Został mi ostatni komiks do przetłumaczenia i naniesienia dymków (31 stron) i potem zaczną się prace nad korektami. W chwili rozpoczęcia korekt będzie znana już cena i rozpocznie się okres wpłat. Miesiąc później komiks trafi do drukarni (lub wcześniej, jeśli wszyscy zamawiający wpłacą w terminie).
« Ostatnia zmiana: Pt, 13 Styczeń 2023, 14:47:03 wysłana przez Krakers »

Offline Krakers

« Odpowiedź #583 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:57:21 »
Pakiet albumów zszedł. Jak ktoś liczył na rozpakietowanie - to go nie będzie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #584 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 14:41:02 »
Zastanawiam się też, czy nie wydać równocześnie dodatkowego zeszytu komiksowego z „Kapitanem Marvelem Jr.” w formacie A5 na 16 stron czarno-białych + kolorowa okładka (razem 20 stron) za dodatkową opłatą (np. 10 zł) dla chętnych. Na razie to luźny pomysł, żeby wysondować reakcje (czy to ma sens).

Będę brał Retro i chętnie dopłacę za taki zeszycik.