Autor Wątek: Komiksy od „Krakersa"  (Przeczytany 142977 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krakers

Odp: Komiksy od „Krakersa"
« Odpowiedź #435 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 17:26:33 »
@GoNzO
Jeśli zamawiasz komiks, to oczywiste jest, że trzeba wysyłać maile dotyczące zamówionego komiksu. Jeśli nie chcesz dostawać powiadomień o kolejnych nowościach, wystarczy, że napiszesz po wydaniu komiksu, że nie chcesz ich dostawać i tak się stanie. Nic na siłę.

@Szekak
Niestety, mam tylko ten rysunek. Alternatywą jest tylko poszukanie jakiejś darmówki na licencji CC lub grafiki z domeny publicznej. Ale nie mam na to czasu, bo trzeba oddać komiks do druku do końca miesiąca.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Maj 2022, 17:35:53 wysłana przez Krakers »
Strona „Krakersa” - komiks.top

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #436 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 20:51:11 »
@Krakers, marudzisz :P Powiedz, gdzie szukać i jakie ma mieć parametry, to coś skombinujemy.

Nudziło mi się, więc wlazłem na pierwszą lepszą stronę (freepik.com), wpisałem "science fiction", przejrzałem 2 strony wyników wybierając 3 obrazki i... Zrobiłem to:

Co o nich myślicie? Komuś się któryś projekt podoba? A może uważacie, że tylko zmarnowałem swój czas, bo zaproponowane przeze mnie okładki nie umywają się do oryginalnego projektu? Tylko szczerze.

PS. Jak ma zostać oryginalny rysunek, to najlepsza - moim zdaniem - jest ostatnia wersja. Na reszcie jakoś to wygląda, choć sama grafika jest taka se.

Offline daviddaniel

« Odpowiedź #437 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 20:53:33 »
3 i 1 są super

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #438 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:05:29 »
A ja chciałem napisać, że 2 bardzo spoko :D Ale mi też oryginalna okładka po zmianach się podoba, lubię taką niechlujną kreskę i kolory, które nie pokrywają się z konturami.

Offline Leyek

« Odpowiedź #439 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:15:49 »
@Alexandrus888
Te co znalazłeś złe nie są, szczególnie właśnie 1 i 3 (choć ta jest trochę za ciemna). "2" przypomina mi okładkę, polskiego wydania jakiejś książki SF, ale nie mogę sobie przypomnieć czego. Ale ostateczna wersja @Krakersa jest ok. Raz, że to rysunek autora komiksu, dwa czuć w tym underground :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #440 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:22:39 »
Mój głos również za ostatnią wersją Krakersa.

Offline srogin

« Odpowiedź #441 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:41:34 »
Mój głos również za ostatnią wersją Krakersa.
Jakby tam jakąś szałową planetę pierdyknąć, było by spoczko.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #442 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:41:55 »
@Leyek, 3 ściemniałem, bo oryginał wydawał mi się za jasny z kolei ;)

EDIT: "szałowa" planeta już była i zgodnie uznaliśmy, że jest denna.

Offline PJP

« Odpowiedź #443 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:49:16 »
Mnie się też podoba ta ostatnia wersja Krakersa, ale i 1 oraz 2 Aleksandra :)
Btw, czy już wiadomo coś może o Retro 1?

Offline HaVoK

« Odpowiedź #444 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 21:50:56 »
Szałowa planeta powinna być obowiązkowo. Tylko jako niewielki punkcik jawiąca się gdzieś na horyzoncie. W końcu to kolonizacja kosmosu. Ten ALASATURN był po prostu za wielki. Wyglądał jakby miał się zderzyć z tą planetą - normalnie "Melancholia" plus. Teraz rysunek straszy pustką po środku.

Offline Leyek

« Odpowiedź #445 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 22:29:36 »
Teraz rysunek straszy pustką po środku.

Zawsze można obniżyć trochę tytuł ;)

Online Rodrigues

« Odpowiedź #446 dnia: So, 07 Maj 2022, 12:36:28 »
Pyknięte na szybko.

Zestawienie dwóch kadrów - pierwszy z "Powrót z gwiazd" (tutaj trzeba było wyciąć parę dymków), drugi z "TRAMP".

Jest jeszcze pytanie, czy powyższe opowiadania znajdują się w tym zbiorze.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Szekak

« Odpowiedź #447 dnia: So, 07 Maj 2022, 12:45:34 »
Mnie smuci wybór autora, który wolał pokolorować komiks, który w czerni i bieli moim zdaniem wyglądał bardzo dobrze, niż przygotować okładkę.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Krakers

« Odpowiedź #448 dnia: So, 07 Maj 2022, 15:55:53 »
Z nowych propozycji podoba mi się 2. Pozostałe burzą ład kompozycyjny serii. Przypomniałem sobie, że mam trochę grafik z NASA z domeny publicznej. Zrobiłem na szybko 4 próbki.

Na pierwszym obrazku razi mnie flaga USA i logo NASA, najbardziej podoba mi się grafika z astronautą-alpinistą, ale kolor tytułu kiepsko wygląda (trzeba coś z nim zrobić). Najbardziej tematycznie do prac Śladowskiego pasuje czwarty - ostatni.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Maj 2022, 16:00:57 wysłana przez Krakers »
Strona „Krakersa” - komiks.top

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #449 dnia: So, 07 Maj 2022, 15:58:29 »
2 i 4, z naciskiem na tą pierwszą. Choć trzebaby popracować nad kolorystyką tytułu.