Autor Wątek: Komiksowe [*]  (Przeczytany 50090 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Komiksowe [*]
« Odpowiedź #225 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:08:30 »
Kijuc sam o tym wówczas mówił, że takie zdarzenie miało miejsce. Chyba ciężko jest posiadać dowody, że tak było lub nie było. Trzeba mu wierzyć lub nie.
Chęć jego wykluczenia z festiwalu była tak duża, że aż musiał zainteresować szef Egmontu. Również zadziałał tutaj hejt.

Offline turucorp

« Odpowiedź #226 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:30:27 »
Marku, bede ci kibicowal... Jeszcze z tego wyjdziesz...

Przemku, ja nigdzie nie wychodzę, jeszcze to do ciebie nie dotarło? Może na razie ustalmy, jak to z tym chowaniem ze strachu za stolikami było? Byłoby miło, gdybyś to klarownie wyjaśnił, zanim dotrzemy do etapu omawiania jak twój nick stał się synonimem trollingu? Piłeczka po twojej stronie.

Kijuc sam o tym wówczas mówił, że takie zdarzenie miało miejsce. Chyba ciężko jest posiadać dowody, że tak było lub nie było. Trzeba mu wierzyć lub nie.
Chęć jego wykluczenia z festiwalu była tak duża, że aż musiał zainteresować szef Egmontu. Również zadziałał tutaj hejt.

Jak ty to sobie poskładałeś?
Nikt nie wykluczał Kijuca z żadnego festiwalu, osoby, które domagały się reakcji ze strony organizatorów festiwalu na jego obecność jako twórcy okładki, na zaplanowanym spotkaniu o tym projekcie, nie mają żadnej możliwości, żeby mu tego zabronić.
Kołodziejczak podjął samodzielnie decyzję o odwołaniu całego spotkania, robiąc przy okazji jakiś dziwny performens  na spotkaniu z Egmontem, że niby bał się jakiegoś zamachu (terrorystycznego?) ze strony lewaków. Doceniam jego finezję w tej zagrywce, ale w szerszej perspektywie to był kiepski żart.
Kijuc miał stoisko na festiwalu, nikt go tam nie pobił, nie zaatakował fizycznie ani nie podłożył mu bomby.
Z jego relacji wynika, ze odczuł, że ktoś tam się o niego oparł i wydał jakiś dźwięk.
Do tego „groźnego incydentu” nie przyznała się żadna lewacka organizacja terrorystyczna, w kuluarach też nikt się takim dokonaniem nie chwalił, więc szczerze mówiąc, nie bardzo wiadomo, czy coś takiego miało miejsce czy to może jakaś jego konfabulacja wynikająca z poziomu stresu (mając na uwadze, że jak sam często mówi, doznaje objawień, zazwyczaj o poranku, więc… ).
Na żadnym afterku, z tego co się orientuję, Kijuca nie było.
Odniesiesz się do tego co napisałem?
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 00:33:11 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline komiks

« Odpowiedź #227 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:44:00 »
To jeszcze raz, złota rybko.

No ja pierwsze słyszę zwrot "forumowe nawimary", takiego słowa jak "nawimar" nie ma, więc tutaj nasza komunikacja się urywa. Rozumiem jednak, że to jest nazewnictwo obowiązujące w bańce, z której przyszedłeś.

I tutaj powinna paść odpowiedź, którą właśnie napisałeś.

Widzisz, cała ambaras w tym, że @Nawimar jest postacią dosyć dobrze znaną w środowisku komiksowym, a jego nick stanowi synonim pewnego typu trollingu. Jak już udało się (chyba) kilka razy ustalić na tym forum, nie za bardzo orientujesz się w tematach związanych z polską sceną komiksową i jej historią na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat, więc masz prawo tego nie wiedzieć. Nie rozumiem jednak, jak, bez tej znajomości tematu, nie obracając się (nawet wirtualnie) w tym środowisku, poczułeś się nagle osobą na tyle kompetentną, że piszesz do mnie to co piszesz?

I byłoby cacy, ale nie, jak zwykle musiałeś gdzieś odpłynąć, uwielbiasz to, trollowy surfer.

Nie muszę się orientować w środowisku komiksowym, bo nie jestem w tym środowisku i nie planuję. Za to mamy Ciebie wielkiego znawcę i osobistość, ale co z tego, jeśli jedyne do czego to wykorzystujesz, to żeby komuś dokopać.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #228 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:45:00 »
Ale co mam jeszcze napisać? Kijuc był na oficjalnym afterze w sobotę, bo go tam widziałem. :)
To, że nikt się nie przyznał do "zamachu" :D nie oznacza, że sobie to wymyślił. Nie wiem czy go ktoś odepchnął, czy nie, bo sytuacji nie widziałem, ale nie trzeba od razu zakładać, że kłamał. Oczywiście można, jeśli to wygodne.
Kołodziejczak odwołał spotkanie, bo hejt w sieci był wówczas naprawdę spory. Bardzo się cieszę, że nikt Kijuca nie zaatakował werbalnie ani fizycznie na stoisku.
Konkluzja jest taka, że może warto jednak nie hejtować. Po prostu.

Offline gloriadeus

• Polubień: 207
  • JEDNA WOJNA JEST WASZA A DRUGA NIE JEST WASZA
« Odpowiedź #229 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 00:52:24 »
Średniowieczne ;)  powiedzenie mówi : Red Is Bad. Nie jest tajemnicą kto od ponad dwustu lat sieje ferment na świecie. Oczywiście oni są tylko narzędziem...

Offline turucorp

« Odpowiedź #230 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 01:10:07 »
To jeszcze raz, złota rybko.

I tutaj powinna paść odpowiedź, którą właśnie napisałeś.

I byłoby cacy, ale nie, jak zwykle musiałeś gdzieś odpłynąć, uwielbiasz to, trollowy surfer.

Nie muszę się orientować w środowisku komiksowym, bo nie jestem w tym środowisku i nie planuję. Za to mamy Ciebie wielkiego znawcę i osobistość, ale co z tego, jeśli jedyne do czego to wykorzystujesz, to żeby komuś dokopać.

Nie musisz się orientować w środowisku, żeby zabierać głos w temacie tego co i jak się mówi w środowisku?
Snujesz jakieś rozważania o swoim nicku, nie potrafiąc ekstrapolować tych rozważań na nicki innych użytkowników, ale to ja jestem „złotą rybką”?
Nigdy i nigdzie nie wyskoczyłem z czymś tak absurdalnym jak bycie „wielkim znawcą i osobistością”, jestem prostym robolem z prowincji, który czasami coś sobie dłubie przy niszowych komiksach, więc te swoje konfabulacje wsadź sobie, wiesz doskonale gdzie.

Ale co mam jeszcze napisać? Kijuc był na oficjalnym afterze w sobotę, bo go tam widziałem. :)
To, że nikt się nie przyznał do "zamachu" :D nie oznacza, że sobie to wymyślił. Nie wiem czy go ktoś odepchnął, czy nie, bo sytuacji nie widziałem, ale nie trzeba od razu zakładać, że kłamał. Oczywiście można, jeśli to wygodne.
Kołodziejczak odwołał spotkanie, bo hejt w sieci był wówczas naprawdę spory. Bardzo się cieszę, że nikt Kijuca nie zaatakował werbalnie ani fizycznie na stoisku.
Konkluzja jest taka, że może warto jednak nie hejtować. Po prostu.

Napisałem, że z tego co się orientuję, widocznie źle się orientuję i gdzieś tam sobie był.
Nie napisałem, że Kijuc kłamie, tylko, że jest jedyną osobą, która o takiej sytuacji wspomniała. Na festiwalu w Łodzi cały czas są obecni zarówno organizatorzy, wolontariusze jak i ochrona, każda osoba mająca stoisko jest z nimi w kontakcie, do tego osoby przy sąsiednich stoiskach również reagują w przypadku jakiegokolwiek niewłaściwego zachowania.
Jeśli ten „zamach na Kijuca” miał miejsce na afterku, to, zgodnie z twoimi słowami, ty byłeś bliżej wydarzeń.
Kołodziejczak odwołał spotkanie z własnej inicjatywy, a nie pod naciskiem organizatorów. Tomasz nie należy do osób, które by się przejmowały czymś takim jak „hejt” na jakiejś grupie komiksowej. Jakie to wygodne, żeby to wszystko przedstawiać w „prawicowej perspektywie”.
I jeszcze raz, nikt się nie domagał, żeby Kijuca wykluczyć z festiwalu, część osób oburzyła się jedynie jego udziałem w konkretnym projekcie.
Każdy rodzaj protestu nazywasz „hejtem”, czy tylko ten, który nie odpowiada twoim poglądom?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline komiks

« Odpowiedź #231 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 01:52:39 »
Nie musisz się orientować w środowisku, żeby zabierać głos w temacie tego co i jak się mówi w środowisku?

Czy Ty czytasz, co sam piszesz? Ze zrozumieniem?

Wiesz, to nie ja wymyśliłem powszechnie używane określenie „forumowe nawimary” (nie stosuję, uważam je za krzywdzące), mam jednak głębokie przekonanie, że niektórzy użytkownicy forum powinni się chociaż przez sekundę nad nim zastanowić, zanim napiszą coś takiego jak ty powyżej.

Gdzie tutaj napisałeś, lub chociażby zasugerowałeś, że ten "powszechny" termin pochodzi spoza forum? Mało tego, sugerujesz żeby użytkownicy tego forum zastanowili się nad tym, czyli piszesz między innymi do mnie. Zaś teraz masz do mnie pretensje, że śmiałem zapytać, o co Ci tak naprawdę chodzi.

Snujesz jakieś rozważania o swoim nicku, nie potrafiąc ekstrapolować tych rozważań na nicki innych użytkowników, ale to ja jestem „złotą rybką”?

Przecież to Ty poruszyłeś temat mojego nicku.

Nie ma też takiego słowa jak „Zwirek”, sugerujesz zatem, że dotychczasowa „komunikacja” odbywała się z bytem nieistniejącym? Paradne.

Z kogo chciałeś zrobić idiotę? Bo na pewno nie udało Ci się to ze mną, zacząłeś palić głupa, to dostałeś adekwatna odpowiedź.

Ja nie jestem od tłumaczenie Twoich wyrażeń frazeologicznych, jeśli sam je tworzysz, a ktoś mówi, że ich nie rozumie, to wypada wyjaśnić.

Nigdy i nigdzie nie wyskoczyłem z czymś tak absurdalnym jak bycie „wielkim znawcą i osobistością”, jestem prostym robolem z prowincji, który czasami coś sobie dłubie przy niszowych komiksach, więc te swoje konfabulacje wsadź sobie, wiesz doskonale gdzie.
Chciałem być miły, ale teraz widzę, jak bardzo Ci słoma z butów wystaje, więcej nie będę. Tak serio, to tę fałszywą skromność wsadź sobie do tych butów.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #232 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 02:06:31 »

Czy Ty czytasz, co sam piszesz? Ze zrozumieniem?

Gdzie tutaj napisałeś, lub chociażby zasugerowałeś, że ten "powszechny" termin pochodzi spoza forum? Mało tego, sugerujesz żeby użytkownicy tego forum zastanowili się nad tym, czyli piszesz między innymi do mnie. Zaś teraz masz do mnie pretensje, że śmiałem zapytać, o co Ci tak naprawdę chodzi.

Przecież to Ty poruszyłeś temat mojego nicku.

Z kogo chciałeś zrobić idiotę? Bo na pewno nie udało Ci się to ze mną, zacząłeś palić głupa, to dostałeś adekwatna odpowiedź.

Ja nie jestem od tłumaczenie Twoich wyrażeń frazeologicznych, jeśli sam je tworzysz, a ktoś mówi, że ich nie rozumie, to wypada wyjaśnić.
 Chciałem być miły, ale teraz widzę, jak bardzo Ci słoma z butów wystaje, więcej nie będę. Tak serio, to tę fałszywą skromność wsadź sobie do tych butów.

Cierpliwie staram się wyklarować czy do Ciebie dociera cokolwiek z tego co napisałem i ustalić, co z tego zrozumiałeś. I cały czas mam wrażenie, że rozmawiam z jakąś ścianą.
Człowieku, jeśli piszę o używaniu określenia „forumowe nawimary” to dla 99% użytkowników forum jest logiczne, że jest to określenie spoza forum (co zresztą kilku forumowiczów wyraźnie zasygnalizowało), jak to się dzieje, że jesteś tym 1%, który nie ogarnął?
W cytowanym przez ciebie fragmencie BARDZO WYRAŹNIE napisałem „NIEKTÓRZY”, skoro masochistycznie postanowiłeś identyfikować się z tymi „niektórymi”, to twój problem i pretensje miej do siebie.
Kiedy do twojej głowy dotrze, że to ty rozpocząłeś dywagacje na temat nicków, co dyplomatycznie wskazał ci @Castiglione.
Ochłoń, po prostu ochłoń i zacznij czytać ze zrozumieniem.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #233 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 07:59:30 »
Marku, dobrze by było abyś jednak z tego wyszedł, czego życzę zarówno tobie, jak i twoim bliskim. Bo na ten moment to już jest faza gryzienia dywanów.

Offline turucorp

« Odpowiedź #234 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 08:09:24 »
Marku, dobrze by było abyś jednak z tego wyszedł, czego życzę zarówno tobie, jak i twoim bliskim. Bo na ten moment to już jest faza gryzienia dywanów.

To wyjaśnisz mi jak to ukrywałem się ze strachu za stolikami, czy dalej będziesz tutaj próbował „błyszczeć” tą swoją gadką, zakłamany mitomanie?
Poziom twojej bezczelności już dawno przekroczył wszelkie granicę, miej to na uwadze.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #235 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 08:35:47 »
Szczerze to umiarkowanie mnie to zajmowało, ale jakoś po prostu biednie wówczas wyglądałaś. Taki zahukany, biedny miś, ewentualnie post-piwniczak, który tymczasowo odpiął się od starej, ruskiej lodówki, do której na codzień jest przykuwany przez stroskane wójostwo. Czy to ,,wyjaśnienie" cię satysfakcjonuje?

Offline turucorp

« Odpowiedź #236 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 08:39:43 »
Szczerze to umiarkowanie mnie to zajmowało, ale jakoś po prostu biednie wówczas wyglądałaś. Taki zahukany, biedny miś, ewentualnie post-piwniczak, który tymczasowo odpiął się od starej, ruskiej lodówki, do której na codzień jest przykuwany przez stroskane wójostwo. Czy to ,,wyjaśnienie" cię satysfakcjonuje?

Wow, po prostu wow.
Dawno z aż takim poziomem bycia dupkiem się nie spotkałem.
Podejdziesz na jakieś imprezie?
Wyjaśnimy sobie to twoje „umiarkowane zajmowanie”.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #237 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 09:01:15 »
Odpływacie >:(
Wszyscy i po każdej stronie :-X
Przypomnę: to temat poświęcony śmierci w środowisku komiksowym. Zachowujcie się więc godnie, bo jesteście na czymś w rodzaju wirtualnego cmentarza :'(

O ile rozmowę o samych przyczynach zgonu jakoś dało się czytać, tak wasze przepychanki już nie.

przenieście się do innego tematu. Może powinno się założyć specjalny wątek na wylewanie heitu i jadu?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #238 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 09:13:42 »
Mareczku drogi, byłem, podszedłem, pogadałem. Nie było z tym problemu 😎 Trzeba było korzystać, gdy była ku temu okazja 😁   

Bardzo się cieszę Alexandrosie, że przy takich okazjach jak ta, nie zabraknie osoby na tyle gorliwej, by udrapować się na tzw. głos rozsądku w każdym europejskim domu. W imieniu mojego jednoosobowego kolektywu wyrażam wdzięczność Tobie i innym skwapliwie się w tej roli pozycjonującym. Bez Was forumową przestrzeń dawno temu pochłonęłyby odmęty nienawistnictwa.

Offline turucorp

« Odpowiedź #239 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 09:42:43 »
Mareczku drogi, byłem, podszedłem, pogadałem. Nie było z tym problemu 😎 Trzeba było korzystać, gdy była ku temu okazja 😁   

Fakt, byłeś, podszedłeś, pogadałeś, wyglądało, że nie ma problemu, ale po blisko dwóch latach, wyprodukowałeś  z tego takie zakłamane łąjno, że szapoba.

Odpływacie >:(
Wszyscy i po każdej stronie :-X
Przypomnę: to temat poświęcony śmierci w środowisku komiksowym. Zachowujcie się więc godnie, bo jesteście na czymś w rodzaju wirtualnego cmentarza :'(

Już nie przesadzaj z tym „wirtualnym cmentarzem”.
Temat jest poświęcony pamięci tych, którzy odeszli.
I omówieniu różnych kontekstów ich odejścia.
Aktualnie omawiamy sytuację związaną z Piskorem, czyli to co ogólnie określa się mianem hejtu, który poprzez różne konfabulacje i niedomówienia doprowadził go do samobójstwa.
Jako ilustrację takich „hejterskich akcji” dostajesz cały pakiet różnego typu niedomówień, przeinaczeń, nadinterpretacji, ba, pojawiają się tak bezczelne bajdurzenia jak to w wykonaniu @Nawimara.
Jak widać po tym co tutaj się odstawia, bardzo łatwo przekierować na kogoś taką akcję.
Można przerzucić całą odpowiedzialność na „nastoletnią samicę”, można dowalić „lewakom” (przy okazji eksponując tylko jedno, wybrane nazwisko domniemanego prześladowcy, bo wiadomo, nasz, polski, takich się jeszcze lepiej kopie).
Można sobie poczytać o zamachu na rodzimego twórcę, którego lewaki chciały zlinczować.
A także o tym, jakim to miłym i sympatycznym miejscem jest forum i że to zadziwiające i niezrozumiałe, dlaczego tak wiele osób (szczególnie kobiet) unika tego miejsca.
Dostajesz piękną ilustrację tego czym jest hejt, jak łatwo narasta i jak bardzo hejterzy dostają skrzydeł, kiedy czują się bezkarni, bo np. działają w stadzie, albo są anonimowi.
Dużo praktycznych przykładów, nad którymi może jednak warto się chociaż przez kilka minut zastanowić?