Autor Wątek: Komiksowe [*]  (Przeczytany 50013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Komiksowe [*]
« Odpowiedź #135 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 19:52:23 »
Elita z forum komikspec broni dewianta seksualnego no tego jeszcze nie było ;D wiedziałem, że to forum w przestrzeni internetowej funkcjonuje wyłącznie jako żart ale myślałem, że są pewne standardy, których godność nie pozwala przekroczyć xD

Żartem bardzo nieśmiesznym zresztą, to jest przestrzeń internetowa w szczególności ta część uśmiechnięta i tolerancyjna co jak przyszło co do czego, to w sposób zupełnie tradycyjny zjawiła się z widłami i pochodniami zlinczować jednego dziwnego gościa. A już część kolegów po fachu tego biedaka to całkowicie osobny rozdział książki pt. "Obłuda tych cweli jest niezmierzona".

A dewiantem seksualnego był bo ? Zrobił co nielegalnego ?

Dewiacja niekoniecznie oznacza cokolwiek nielegalnego, akurat jego zachowanie trochę podchodzi.

Offline turucorp

« Odpowiedź #136 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 21:01:40 »
A już część kolegów po fachu tego biedaka to całkowicie osobny rozdział książki pt. "Obłuda tych cweli jest niezmierzona".

Koleżko, ale to zdaje się ty tutaj rzucasz oskarżeniami, wymieniając z imienia i nazwiska konkretnego autora, nie podając przy tym żadnego dowodu i samemu będąc pod płaszczykiem anonimka?
Więc kwestia tego, kto jest „obłudnym cwelem” pozostaje otwarta.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #137 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 21:24:02 »
1. Czemu ona to ujawniła dopiero teraz, 3-4 lata po tym zdarzeniu? Liczyła na coś i gdy nie pykło to się obudziła z tym?
2. Czy ktokolwiek z przedmówców brał pod uwagę scenariusz, w którym kobieta w okolicach 18-20 roku życia dobrowolnie wiąże się z gościem po 40tce/50tce bo... jest po prostu atrakcyjny jak na swój wiek? I może jej się podobać?

« Odpowiedź #138 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 21:27:09 »
  Nie jestem twoim koleżką.

Offline turucorp

« Odpowiedź #139 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 21:40:44 »
  Nie jestem twoim koleżką.

A ktoś gdzieś ci zasugerował, że moim?  ::)
Kilka postów powyżej rzuciłeś konkretnym nazwiskiem autora komiksów, oskarżając go o udział w „internetowym samosądzie”, zrobiłeś to jako anonim i nie przedstawiłeś żadnych dowodów. Czym różnisz się od ludzi, których nazywasz „obłudnymi cwelami”? Oczywiście uwzględniając fakt, że oni się przynajmniej podpisują pod swoimi opiniami.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

« Odpowiedź #140 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 22:24:24 »
  A no tak, moja wina zapomniałem że zwracanie się do kogoś w wołaczu liczby pojedynczej wykorzystując podstawowe znaczenie pojęcia to domena ludzi szczerych i silnych.
  Nie wiem, czy ty jesteś tak ograniczony, czy tylko po prostu zacofany i czy uważasz wszystkich dookoła za równie durnych. Jeżeli kogokolwiek zainteresował temat to sprawdził media społecznościowe i posty Kowalczuka z ostatniego tygodnia i w 2 minuty wszystkiego się dowiedział, jak kogoś nie interesuje to mu to do niczego niepotrzebne. Nie jestem pieprzonym prokuratorem, żebym miał jakieś dowody przedstawiać, powiedziałem co widziałem i tyle. Wychowałem się w środowisku w którym waży się słowa i nikt, nikomu bez powodu kłamstw nie zarzuca i mam naprawdę gdzieś, że kompletnie nie rozumiesz o czym mówię. Komikspec to nie jest jakiś osobny wymiar, żeby tu każdy potrzebował odnośnika jako bramy ctrl+tab albo ctrl+k wystarczą.

Offline turucorp

« Odpowiedź #141 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 22:40:01 »
  Nie wiem, czy ty jesteś tak ograniczony, czy tylko po prostu zacofany i czy uważasz wszystkich dookoła za równie durnych. 

W tej konwersacji nie użyłem w stosunku do ciebie żadnego określenia powszechnie uznawanego za obraźliwe.
Twój powyższy tekst stanowi jednoznaczne naruszenie regulaminu.

A wracając do tematu, jest oczywistym, że 99,9% czytających tutaj ten wątek nie zada sobie trudu, żeby zweryfikować te „informacje”, które tutaj łaskawie kolportujesz, szczególnie, że nie podałeś żadnego źródła.
W dodatku robisz to anonimowo.
Jaką trzeba być zakłamaną mendą, żeby w takim temacie jak ten tutaj, stosować takie same narzędzia szczucia i wyzywać innych za ich stosowanie?
Jaką trzeba być kanalią, żeby robić to anonimowo?

Offline sir Nick

« Odpowiedź #142 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 22:43:11 »
1. Mr Piskor nie zrobił nic złego. Nie zgwałcił. Nie wysyłał zdjęć przyrodzenia. Rozmawiał. Jak wielu mało-i średnio rozpoznawalnych artystów cieszył się zapewne z zainteresowania własną osobą.
2. Panienka doprowadziła do jego śmierci. Cztery lata przemyśliwała i teraz kiedy stawał się bardziej znany - pękła. Nie chodziło o kasę, ani fejm w necie - yeah, right. Mam nadzieję, że czeka ja długa i żmudna terapia, o ile jest tam jakieś sumienie.
3. Co z tego, że 17 lat? A dla kogo w USA te wszystkie kliniki aborcyjne i pigułki dzień po? Tylko dla tych powyżej 18 czy 21? Ciekawe.
4. Całe "metoo" jest dęte. Panie chodziły do hotelu, żeby na osobności porozmawiać o roli. Zobaczyły co zobaczyły, wychodziły oburzone (poza McGowan i Judd), po czym dostawały role. Tak, tak. Wszyscy wiedzieli jak było, wszyscy to akceptowali, aktorka Streep nazwała Weinsteina "bogiem" na ceremonii rozdania jakichs nagród, oscarów chyba.
5. "Lewomyślne aktywiszcze penisopozytywne" ma jedną rzecz wspólną z "Prawicowym działaczem co-tydzień-w-kościele" - kobiece kształty i trochę zainteresowania wystarczy aby pierwszy szybko zapomniał o Wielkich Zdobyczach Feminizmu, a drugi o "Nie cudzołóż".
6. Szczucie jest totalne. Hunwejbini brzydzący się amerykańskim "polowaniem na czarownice" z lat 50 poszli juz dalej. 3 lata temu załatwiono Ginę Carano za użycie metafory z Żydami, ale Pedro Pascal porównujący Trumpa do Hitlera był już spoko. Teraz na warsztacie są Melissa Barrera i Mark Ruffalo za mówienie że mordowanie Palestyńczyków nie jest cool. W tym przypadku jednak międzynarodówka jest podzielona - amerykańska filia to syjoniści, europejska antysyjoniści.
7. Nie śledzę szamba z SoMe, więc nie wiem czy Mr Piskor też nie hulał w awangardzie. Jeśli tak, to znak, że rewolucja pożera własne dzieci. Ale nawet jeśli też był agentem W.O.K.E. to jednak szkoda faceta - ten jego list to smutne świadectwo faceta wykończonego dosłownie za nic.
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

Offline HugoL3

« Odpowiedź #143 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 22:55:22 »
W tej konwersacji nie użyłem w stosunku do ciebie żadnego określenia powszechnie uznawanego za obraźliwe.
Twój powyższy tekst stanowi jednoznaczne naruszenie regulaminu.

A wracając do tematu, jest oczywistym, że 99,9% czytających tutaj ten wątek nie zada sobie trudu, żeby zweryfikować te „informacje”, które tutaj łaskawie kolportujesz, szczególnie, że nie podałeś żadnego źródła.
W dodatku robisz to anonimowo.
Jaką trzeba być zakłamaną mendą, żeby w takim temacie jak ten tutaj, stosować takie same narzędzia szczucia i wyzywać innych za ich stosowanie?
Jaką trzeba być kanalią, żeby robić to anonimowo?

Ale w którym momencie użytkownik Skandalista kogoś zaszczuł? Kowalczuk, nie znam człowieka, jest cytowany w Internecie bo podzielił się jakąś historią związaną z Piskorem. Tylko, że taki skrin można spreparować o każdym. Źródło to konto w portalu X, chociaż post chyba został już usunięty. Mam skrin na telefonie, ale póki na forum nie zmieni się sposób wrzucania zdjęć to również i ja nie jestem w stanie podać źródła, niestety.

Offline komiks

« Odpowiedź #144 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:04:04 »
1. Czemu ona to ujawniła dopiero teraz, 3-4 lata po tym zdarzeniu? Liczyła na coś i gdy nie pykło to się obudziła z tym?
Może rozmawiała o tym z kimś i ten ktoś ją do tego namówił. Może miała trudniejszy okres w życiu i uznała, że należy poszukać winnego swoich niepowodzeń. Może liczyła na jakieś zadość uczynienie. Może pozazdrościła sukcesu. Może po prostu potrzebowała atencji i podbudowania swojego ego, a nic tak nie poprawia samopoczucia, jak postawienie się w roli ofiary i zgnojenie kogoś.

2. Czy ktokolwiek z przedmówców brał pod uwagę scenariusz, w którym kobieta w okolicach 18-20 roku życia dobrowolnie wiąże się z gościem po 40tce/50tce bo... jest po prostu atrakcyjny jak na swój wiek? I może jej się podobać?
To się nazywa daddy issues, kobieta która szuka zastępstwa dla nieobecnego ojca. Miałem taką koleżankę, kręcili ją starsi faceci, czterdziestolatkowie, sama była ledwo po dwudziestce. Jest też sugar dating, starszy facet zapewnia luksus młodej lasce, ona w zamian swoje towarzystwo w zakresie do uzgodnienia. Popularne wśród studentek, które dzięki temu mogą opłacić studia i mieszkanie. Jednak z opisu sytuacji, to nie wynika, podobno tylko ze sobą pisali.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #145 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:18:06 »
Ale w którym momencie użytkownik Skandalista kogoś zaszczuł? Kowalczuk, nie znam człowieka, jest cytowany w Internecie bo podzielił się jakąś historią związaną z Piskorem. Tylko, że taki skrin można spreparować o każdym. Źródło to konto w portalu X, chociaż post chyba został już usunięty. Mam skrin na telefonie, ale póki na forum nie zmieni się sposób wrzucania zdjęć to również i ja nie jestem w stanie podać źródła, niestety.

Jest kolosalna różnica między „zaszczuł” a „szczuje”  ::)
Powyżej @studio_lain kilkukrotnie i bardzo sensownie wspomniał o tym jak „konwersacja” internetowa obarcza błędem każdą debatę, prowadząc często do czystej agresji.
Jedynym sensownym remedium wydaje się być normalna rozmowa, twarzą w twarz, z możliwością odczytania reakcji drugiej strony i werbalnego doprecyzowania niejasności.
Jak to jest, że nikt z was z tej możliwości nie korzysta?
Zakładam, ba, jestem wręcz głęboko przekonany, że Piskor by się nie „wylogował”, gdyby usiadł z tymi kobietami (bo conajmniej dwie „miały pretensje”) i twórcami komiksów, którzy go dojeżdżali w sieci i przeprowadziliby spokojną, publiczną rozmowę na jakimś festiwalu.
„Konwersacja” internetowa doprowadziła do śmierci jednego twórcy i obciążyła na całe życie kolejną autorkę.
Do czego ma niby doprowadzić to co tutaj wypisujecie, a czego nie bylibyście w stanie w większości wyartykułować w świecie rzeczywistym?

Offline xanar

« Odpowiedź #146 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:22:25 »
O to chodzi ?

Tylko to, że był idiotą to też nie przestępstwo.

Jak ktoś chce przeczytać ja to wyglądało chronologicznie to tu jest wszystko:

https://boundingintocomics.com/2024/04/03/following-sexual-misconduct-accusations-x-men-grand-design-creator-ed-piskor-passes-away-from-apparent-suicide-nobody-against-me-would-be-convinced/
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #147 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:22:33 »

Daj spokój napisał Ed Piskor w tym pożegnalnym liście o tym "tribe" które go odrzuciło i do tego się odnosiłem a nie do jakiegoś Kowalczuka, ale to jak zwykle ten śmieszno-smutny człowieczek, który rżnie konsula próbuje rzucić w kogoś czyli w tym wypadku we mnie kamieniem i jak zwykle brakuje mu siły. Chętnych żeby mu rękę rozbujać też coraz mniej.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #148 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:28:03 »
Jest kolosalna różnica między „zaszczuł” a „szczuje”  ::)
Powyżej @studio_lain kilkukrotnie i bardzo sensownie wspomniał o tym jak „konwersacja” internetowa obarcza błędem każdą debatę, prowadząc często do czystej agresji.
Jedynym sensownym remedium wydaje się być normalna rozmowa, twarzą w twarz, z możliwością odczytania reakcji drugiej strony i werbalnego doprecyzowania niejasności.
Jak to jest, że nikt z was z tej możliwości nie korzysta?
Zakładam, ba, jestem wręcz głęboko przekonany, że Piskor by się nie „wylogował”, gdyby usiadł z tymi kobietami (bo conajmniej dwie „miały pretensje”) i twórcami komiksów, którzy go dojeżdżali w sieci i przeprowadziliby spokojną, publiczną rozmowę na jakimś festiwalu.
„Konwersacja” internetowa doprowadziła do śmierci jednego twórcy i obciążyła na całe życie kolejną autorkę.
Do czego ma niby doprowadzić to co tutaj wypisujecie, a czego nie bylibyście w stanie w większości wyartykułować w świecie rzeczywistym?

Normalna rozmowa? Pomińmy fakt, że nie ma go już z nami, ale jak miałoby dojść do tej rozmowy? Facet miał już wszystkiego dość, bo przez jakieś wycinki wiadomości wszyscy zleceniodawcy się od niego odwrócili, więc został w jakiś sposób wykluczony, z konwentów też.
Jedyne miejsce, w którym wszystkie strony mogłyby się spotkać jest sąd.
My tu sobie tylko gdybamy, niektórzy nawet nie mają hamulców a propo oceniania kogokolwiek.
Mnie szczerze te wiadomości, które zostały upublicznione, napawają obrzydzeniem.
Żwirek wyjaśnił, że taka sytuacja, gdzie kobiecie podoba się starszy o 20-30 lat facet to takie daddy issues, ale znam przypadki gdy przerodziło się to w założenie rodziny. Pewnie nawet nikt tego nie zdiagnozował jako uraz, skoro obie strony są zadowolone z takiego pożycia.

Offline turucorp

« Odpowiedź #149 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:54:50 »
  Daj spokój napisał Ed Piskor w tym pożegnalnym liście o tym "tribe" które go odrzuciło i do tego się odnosiłem a nie do jakiegoś Kowalczuka, ale to jak zwykle ten śmieszno-smutny człowieczek, który rżnie konsula próbuje rzucić w kogoś czyli w tym wypadku we mnie kamieniem i jak zwykle brakuje mu siły. Chętnych żeby mu rękę rozbujać też coraz mniej.

Wow, „anonimowy mocarzu w internecie”, co się musi stać, żebyś zaczął się zachowywać jak normalny człowiek?
Wielokrotnie zapraszałem cię do normalnej rozmowy na żywo, cały czas odpowiadasz na to pogardliwym stekiem wyzwisk.
Co jest z tobą nie tak? Belka w oku za bardzo uwiera?
Przy okazji, gdzie byłeś kiedy trwała inba wokół Piskora? Obserwowałeś i zapisywałeś nazwiska?

Normalna rozmowa? Pomińmy fakt, że nie ma go już z nami, ale jak miałoby dojść do tej rozmowy? Facet miał już wszystkiego dość, bo przez jakieś wycinki wiadomości wszyscy zleceniodawcy się od niego odwrócili, więc został w jakiś sposób wykluczony, z konwentów też.
Jedyne miejsce, w którym wszystkie strony mogłyby się spotkać jest sąd.
My tu sobie tylko gdybamy, niektórzy nawet nie mają hamulców a propo oceniania kogokolwiek.

Tak, normalna rozmowa, której zbyt często brakuje.
W Polsce na wielu imprezach komiksowych można sobie swobodnie wejść na spotkanie i zabrać głos, być może w USA też powinni pomyśleć o takiej formule?
Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia tego, że nawet u nas niewiele osób z tego korzysta.
Bo przecież w internecie jest „łatwiej” i można hulać jak się chce, bo piekła nie ma.