Autor Wątek: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)  (Przeczytany 117985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)
« Odpowiedź #585 dnia: Pt, 03 Maj 2019, 23:46:29 »
Lepiej popracować nad stroną. Na cbr potrafią wszystko fajnie ogarnąć:

https://www.cbr.com/category/comics/previews/

cbr nie jest wydawcą. A przecież już taki sklep gildii też często ogarnia temat, dając przykładowe plansze.

A ludzie, którzy muszą mieć w kwietniu wgląd w przykładowe plansze komiksu, który ma wyjść w listopadzie to tacy trochę visionowaci ludzie.

Offline Antari

« Odpowiedź #586 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:04:44 »
Gdy jednak mówią, kończymy w środku runu/historii, bo weszliśmy w zbyt wiele serii, które są dla nas nieopłacalne, to pytam się, a co to obchodzi czytelnika? Ktoś ich zmusił do takiego rozciągnięcia oferty?

Teraz idealnie wychodzi że cała ta taktyka z wchodzeniem w multum serii w SC, cięciem dodatków, okładek i czego się tylko nie da (byle było ilość>jakość), była porażką. To było widać od początku. Podsumujmy minusy tego cudownego rozwiązania, które miało wznieść DC na zupełnie nowe tory (przypominam, że było śmieszkowanie przez TK na spotkaniach z rozwiązań do których teraz sami wracają).

- sprzedaż poniżej oczekiwań
- niezadowolenie czytelników przez zrywanie serii
- zaniedbanie innych linii wydawniczych DC jak Old DC czy DC Deluxe
- niższa cena nie spowodowała zwiększenia sprzedaży
- dla niektórych gorszy format
- słaba selekcja tytułów
- utrata zaufania części czytelników do Egmontu, co skutkuje tym, że w przyszłości nie wejdą w dłuższe serie

Warto było?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #587 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:14:45 »
Pierwsze podrożało DC Deluxe w twoim kochanym OHC.

W formacie Nowego DC to by padło od razu :) Jeśli serio myślisz że byłoby lepiej to znaczy że nie myślisz  ;D

W Nowe DC nie rwali serii?

Jeszcze też nie wiadomo do końca co zakończyli z Rebirth.

Słaba selekcja tytułów?  ;D

Musi wrzucić przy każdej okazji że HC najlepsze  :) Masakra.

Retoryka 0%
« Ostatnia zmiana: So, 04 Maj 2019, 00:20:27 wysłana przez JanT »

Offline Antari

« Odpowiedź #588 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:21:14 »
Myślę tylko, że rozwiązanie jakie zastosowali nie było takim strzałem w 10, jaki zakładano i teraz robią korektę kursu, w pewnych kwestiach dość radykalną. A o HC się nie bój, Metal już leci w HC, Black Label pewnie też. Tak jak pisałem, korekta kursu. 

JanT

• Gość
« Odpowiedź #589 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:25:20 »
Ale z Universe jakoś nie wrócili do HC więc żadnej korekty kursu nie ma. Ty chyba to sobie tylko próbujesz wmówić  :)

Offline xanar

« Odpowiedź #590 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:31:26 »
Istnieje teoria, że gdyby nie likwidacja WKKDC, to nie wygaszaliby  :)  serii. TK powiedział, że "nie sprzedaje się rewelacyjnie", tylko nie wiem jak to można interpretować. Teraz po zakończeniu kolekcji można puścić dużo Batmanów na twardo i zarobić więcej piniędzy  :) zamiast tych Akwamanów  :) czy Flashów  :), które "nie sprzedają się rewelacyjnie".
Czy ja wiem czy słaba selekcja.
W New52, też nie wydawali wszystkiego:
Detective Comics,
Flash (chociaż tu zamknęli jednego scenarzystę)
Początek Supermana
All-Star Western

Także pod względem zrywania/przerywania serii to niewiele się zmieniło.
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #591 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:33:01 »
Jeszcze Suicide Squad od czwartego tomu.
« Ostatnia zmiana: So, 04 Maj 2019, 00:34:34 wysłana przez JanT »

Offline Antari

« Odpowiedź #592 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:33:06 »
Jeszcze nie wrócili.

Poza tym zrywanie N52 było spowodowane zachłyśnięciem się ideą pierdyliona serii w SC.
« Ostatnia zmiana: So, 04 Maj 2019, 00:35:00 wysłana przez Antari »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #593 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:36:07 »
Jeśli serio myślisz że wrócą do HC to spoko  ;D To by dopiero dobiło.

Poza tym zrywanie N52 było spowodowane zachłyśnięciem się ideą pierdyliona serii w SC.
Zwłaszcza All-Ster Western  :) Później Hexa jakoś nie puścili w HC i ciągną do tej pory.
« Ostatnia zmiana: So, 04 Maj 2019, 00:40:50 wysłana przez JanT »

Offline xanar

« Odpowiedź #594 dnia: So, 04 Maj 2019, 00:51:19 »
W New52 całą Harley Quinn wydali a teraz nie zanosi się.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #595 dnia: So, 04 Maj 2019, 01:11:03 »
To nowe "Guardians of the Galaxy" od Catesa wygląda spoko. Jak myślicie, Egmont to wyda? A jak już o tym mowa to jak wygląda sprawa z tym runem Abnetta? Egmont wyda całość czy jakieś kawałki? W internetach widzę, że omniak tego runu ma 900 stron...

Druga sprawa, czy było coś mówione o tym nowym "Green Lanternie" od Morrisona? Ruszają coś z tematem pod koniec roku, więc może...

Ktoś czytał coś z tych trzech tytułów, w ogóle warto? Bo mam pustkę superhero w kosmosie i tak chciałbym ją zapełnić :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #596 dnia: So, 04 Maj 2019, 08:07:27 »
W New52 całą Harley Quinn wydali a teraz nie zanosi się.
Właśnie zanosi się że dokończą ten run który się zaczął już w Nowe DC. HQ też ma duże szanse na Universe od jedynki.

To nowe "Guardians of the Galaxy" od Catesa wygląda spoko. Jak myślicie, Egmont to wyda?
Tu pierwszy tom jeszcze nie wyszedł to u nas najwcześniej za jakieś 2/3 lata :)

Całość Abnetta i jego Strażników wyszła w dwóch tomach Complete Collection i patrząc na inne rzeczy z klasyki, można sądzić że na nich opierać będzie się Egmont.
Ale tu nie ma co sądzić bo to zapowiedzieli :)
« Ostatnia zmiana: So, 04 Maj 2019, 08:46:42 wysłana przez JanT »

Offline Megatron

« Odpowiedź #597 dnia: So, 04 Maj 2019, 08:13:39 »
A ludzie, którzy muszą mieć w kwietniu wgląd w przykładowe plansze komiksu, który ma wyjść w listopadzie to tacy trochę visionowaci ludzie.

Zacytuję siebie Konstruktywnie, jeśli Egmont chce by lepiej korzystać z jego oferty, to bardzo by się przydał rozszerzony katalog. Forma elektroniczna, po jednej/dwie stronie na serię, ale z przykładowymi kadrami.

Oferta to coś już dostępnego. Temat zaczął się od tego, że chcę nadrobić to co przepuściłem przez palce w poprzednich latach. Odpisujesz więc na własne imaginacje. Przynajmniej nabieram pewności dlaczego często tak autoratywnie piszesz (gdyż to już nie pierwszy raz gdy wręcz chamsko się wcinasz w moje posty). Nie kupuję na Gildii, gdyż nie przyjmuję płatności w Eur. Przez myśl mi nie przeszło, że sklep z którego nie kupuję, ma zapewnić mi lepszy opis produktów niż ich wydawca.

Offline misiokles

« Odpowiedź #598 dnia: So, 04 Maj 2019, 08:51:01 »
Przez myśl mi nie przeszło, że sklep z którego nie kupuję, ma zapewnić mi lepszy opis produktów niż ich wydawca.

Ale zazwyczaj tak jest. EGMONT JEST WYDAWCĄ A NIE SKLEPEM. It jak i inne wydawnictwa komiksowe 95% swojego nakładu sprzedają hurtowniom i sklepom. Dopiero owe sklepy sprzedają i reklamują jak najwierniej produkt klientowi ostatecznemu. Tak jest w każdej dziedzinie. Producent herbaty Lipton na swojej stronie ma podstawowe informacje, to strona Tesco umieszcza dokładniejsze dane, koszule Vistuli - dostępne rozmiary, kroje i kolory są już na stronach sklepów oferujących odzież tego producenta. Podobnie z książkami - wydawcy na swoich stronach podają to co wydali, można czasem coś u nich kupić, ale to głownie sklepy - Empik i dyskonty internetowe dają większy wgląd w ofertę którą mają na stanie. Już wyczuwasz różnicę pomiędzy wydawcą a sklepem?

Forma elektroniczna, po jednej/dwie stronie na serię, ale z przykładowymi kadrami.
Ale przecież ma. Działa to 24 godziny na dobę, 12 miesięcy w roku. Jest nim strona egmont.pl, gdzie można zobaczyć przykładowe plansze jak i inne dane techniczne.
Ot, pierwszy przykład który mi się kliknął - Neonomicon.
https://egmont.pl/Neonomicon,15984666,p.html
Czy ma wgląd w plansze we wszystkie komiksy? Nie mam pojęcia, ale chociaż chciało mi się poklikać.

A że taka forma względu w produkt nie nazywa się katalog to już tylko twój problem, gdyż ubzdurałeś sobie że katalog powinien zawierać informacje, które są normalnie dostępne gdzieś indziej i zrobiłeś z tego raban.

Przynajmniej nabieram pewności dlaczego często tak autoratywnie piszesz (gdyż to już nie pierwszy raz gdy wręcz chamsko się wcinasz w moje posty).

Widocznie pisałeś głupoty bez cienia researchu, jak wyżej. A istotą forum jest autorytywne wcinanie się w posty, gdy ktoś pisze nieprawdę. Może to zrobić każdy, nie możesz określić kręgu osób, z którymi chcesz pisać.

Nie kupuję na Gildii, gdyż nie przyjmuję płatności w Eur
A który przyjmuje?

Offline Mateusz

« Odpowiedź #599 dnia: So, 04 Maj 2019, 12:46:08 »
Posty dotyczące Strażników Galaktyki wydzieliłem do osobnego tematu: https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/straznicy-galaktyki/msg19576/#new
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami