Autor Wątek: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)  (Przeczytany 118004 razy)

Odp: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)
« Odpowiedź #195 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 17:42:41 »
  Poważnie czytanie johnsowego Green Lanterna dostarcza Ci ogromnych emocji?

Offline Murazor

« Odpowiedź #196 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 17:49:46 »
Dostarczyło mi sporej frajdy. Jedno z ciekawiej poprowadzonych superhero. Widać, że był na to pomysł i był realizowany od początku do końca tworząc podwaliny pod cały świat Latarni.

Jeżeli chodzi Ci o to, czy uroniłem łzę, gdy zabili bohatera X, to nie. Aż takich emocji nie wzbudzało. I nie jest to dzieło łamiące jakieś schematy, przełomowe dla epoki, czy coś takiego. Po prostu świetne superhero. Rozbudowane, wielowątkowe, z dużą ilością wyraziście napisanych bohaterów. Ich przygody są narysowane w nowoczesny sposób, z masą pięknych, kolorowych kadrów ukazujących wiele zakątków z ogromnym kosmosie.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 17:54:26 »
Tak samo start z DC Uniwersum (skończył się Action Comics Jurgensa i Supek Tomasiego, to co dziwnego z tym, że ruszyli - i to dużo skromniej niż przy Odrodzeniu - z DC Uniwersum).
Zobacz jak nagle pędzili z tymi Supkami żeby zdarzyć na wrzesień. To nie przypadek że akurat we wrześniu startuje Uniwersum. W ogóle zrobili ten "reset" całkiem po swojemu. W temacie WKKDC już potwierdzone info o końcu. Black Label też już we wrześniu zapowiedzieli na wrzesień :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Kwiecień 2019, 17:57:31 wysłana przez JanT »

Offline Marvelek

« Odpowiedź #198 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 17:56:40 »
Katalogiem nie jestem rozczarowany, ale tylko dlatego, że nie nastawiałem się na jakieś fajerwerki. Nie znaczy to, że jestem nim zachwycony. Daredevil Millera tom 2 dopiero w październiku, po 9 miesiącach od tomu pierwszego a tom trzeci w 2020? - serio? ;D
Szkoda mi trochę tych, którzy czekali na jakąś bombę z klasycznymi mutantami. Ja X-Men nie lubię, ale widziałem, że jest na to zapotrzebowanie a jest jednorazowy strzał jak w przypadku Spider-Mana.
Z tego co jest biorę tylko Kapitana Brubakera i Punisher Max jeśli to rzeczywiście Ennis. Ciekawe, czy jutro TK będzie skory do zwierzeń, czy znów pytania jedynie o to co znalazło się w katalogu.

Aha, a to "Clone conspiracy", to coś wartego uwagi?
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:03:37 wysłana przez Marvelek »

Offline mack3

« Odpowiedź #199 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:09:51 »
Zobacz jak nagle pędzili z tymi Supkami żeby zdarzyć na wrzesień. To nie przypadek że akurat we wrześniu startuje Uniwersum. W ogóle zrobili ten "reset" całkiem po swojemu. W temacie WKKDC już potwierdzone info o końcu. Black Label też już we wrześniu zapowiedzieli na wrzesień :)
Nie jest to pierwszy ani nawet drugi reset superbohaterski, który zaczynają we wrześniu (albo +/-1 miesiąc, bo już nie pomnę dokładnie miesięcy). Z jakichś powodów "ulubili" sobie ten miesiąc, więc to o niczym nie świadczyło moim zdaniem. Tylko Marvel Now 2.0 ruszyło od początku roku.

Czy jest szansa na tego Capa przed Secret Empire czy jak nie zapowiedzieli na ten rok to już nie ma szans?

Offline Gascon200

« Odpowiedź #200 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:12:14 »
Nie jest to pierwszy ani nawet drugi reset superbohaterski, który zaczynają we wrześniu (albo +/-1 miesiąc, bo już nie pomnę dokładnie miesięcy). Z jakichś powodów "ulubili" sobie ten miesiąc, więc to o niczym nie świadczyło moim zdaniem.

Czy jest szansa na tego Capa przed Secret Empire czy jak nie zapowiedzieli na ten rok to już nie ma szans?

Ulubili sobie, bo akurat wtedy jest mfkig.
Może będzie w 1 tomie w 2020?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:12:49 »
@Mack3
Plany z Rebirth były całkiem inne wcześniej możesz sprawdzić zapowiedzi z tomów które wychodziły pod koniec 2018. Tu widać jak byk że zrobili "zamieszanie" żeby z tym zdąrzyć na wrzesień. W ostatnich tomach WKKDC pewnie będzie ładna reklama Uniwersum.

Tomy w Rebirth/Universum już od 156 stron po 49.99 zł a w Marvel NOW dalej po 39.99 zł.

No lepiej się sprzedaje Marvel to nie dziwne że mniej DC.

« Odpowiedź #202 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:15:07 »
   No właśnie, szczerze mówiąc mi też to co przeczytałem się podobało ale to żaden drugi Miracleman. Ja nie mówię, że źle by się czytało w całości, tylko że to koniec końców i tak historie o ludziach poubieranych w rajtuzy walących się po gębach, naprawdę ciężko tam nie wiedzieć o co chodzi bez przeczytania iluś tam wcześniejszych numerów. Tak na dobrą sprawę, to schodząc cały czas w dół zgodnie z tym myśleniem, aby właściwie docenić slottowego Spider-mana to należałoby zacząć go czytać od lat 60-tych aby dokładnie wiedzieć kto to Peter Parker, Mary Jane, Ciocia May i Dr. Octopus, w czym poniekąd jest nieco racji, ale przecież trzeba do tego pociągu kiedyś wskoczyć. Jakoś na zachodzie wydają to osobno jako "Blackest Night" i nie mają z tym problemu. Ogólnie mam wrażenie, że ludzie tak wychwalający wydawanie całych serii zapominają, że raz tych naprawdę dobrych to wcale nie było specjalnie wiele, dwa nawet te najlepsze mają słabsze momenty. Zresztą często widać nawet na tym forum lekkie zderzenie z rzeczywistością, mamy teraz sporo tytułów (tych stosunkowo nowych) wydawanych po kolei i co chwilę można przeczytać posty w stylu "eee to nudne",  "łeeeee tak zachwalali a to takie se", "noooo pierwszy tom jest do bani, ale w drugim się trochę rozkręca to trzeci może kupię, może nie" itp, itd. Ogólnie ja raczej w tym momencie optowałbym za tym, aby klasyka marvela i dc deluxe służyły do wydawania naprawdę najlepszych pojedynczych, oderwanych od reszty historii. A reszta tych starszych komiksów z docelowym wydaniem całej serii szła budżetowo, czyli albo omnibusy, albo po największej taniości na miękko i klejone.

Offline nayroth

« Odpowiedź #203 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:15:37 »
Wielka szkoda że ze Spidera McFarlane'a nie usuneli tych dwóch ostatnich zeszytów z X-Force. Ani graficznie anie tematycznie nie pasuje ta płytka historyjka do reszty zbioru... Spora łycha dziegciu w beczułce miodu  :-(

Online xanar

« Odpowiedź #204 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:17:00 »
Ja się cieszyłem, że uda się u nas wydać materiał z tych 2 niedostępnych już do kupienia Omnibusów Chris Claremont i Jim Lee. Pozostaje czekać na decyzję Marvela, że wznowią... może za parę lat jak filmy z mutantami wejdą do MCU.

Epic wychodzi 14 sierpnia :(17) Dissolution and Rebirth / 1989-1990 / Uncanny X-Men #248-267
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:20:18 »
Ja tam czekam na kolekcję X-Men :)

Online xanar

« Odpowiedź #206 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 18:52:48 »
E tam kolekcje są przereklamowane, już druga została brutalnie przerwana  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gascon200

« Odpowiedź #207 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 19:16:55 »
   No właśnie, szczerze mówiąc mi też to co przeczytałem się podobało ale to żaden drugi Miracleman. Ja nie mówię, że źle by się czytało w całości, tylko że to koniec końców i tak historie o ludziach poubieranych w rajtuzy walących się po gębach, naprawdę ciężko tam nie wiedzieć o co chodzi bez przeczytania iluś tam wcześniejszych numerów. Tak na dobrą sprawę, to schodząc cały czas w dół zgodnie z tym myśleniem, aby właściwie docenić slottowego Spider-mana to należałoby zacząć go czytać od lat 60-tych aby dokładnie wiedzieć kto to Peter Parker, Mary Jane, Ciocia May i Dr. Octopus, w czym poniekąd jest nieco racji, ale przecież trzeba do tego pociągu kiedyś wskoczyć. Jakoś na zachodzie wydają to osobno jako "Blackest Night" i nie mają z tym problemu. Ogólnie mam wrażenie, że ludzie tak wychwalający wydawanie całych serii zapominają, że raz tych naprawdę dobrych to wcale nie było specjalnie wiele, dwa nawet te najlepsze mają słabsze momenty. Zresztą często widać nawet na tym forum lekkie zderzenie z rzeczywistością, mamy teraz sporo tytułów (tych stosunkowo nowych) wydawanych po kolei i co chwilę można przeczytać posty w stylu "eee to nudne",  "łeeeee tak zachwalali a to takie se", "noooo pierwszy tom jest do bani, ale w drugim się trochę rozkręca to trzeci może kupię, może nie" itp, itd. Ogólnie ja raczej w tym momencie optowałbym za tym, aby klasyka marvela i dc deluxe służyły do wydawania naprawdę najlepszych pojedynczych, oderwanych od reszty historii. A reszta tych starszych komiksów z docelowym wydaniem całej serii szła budżetowo, czyli albo omnibusy, albo po największej taniości na miękko i klejone.

1. Ale widzisz, nie trzeba wskoczyć do lat 60 by zrozumieć Scotta, wystarczy czytać jego run od 2007/08. Tak samo jak z runem Johnsa, nie trzeba wydawać Latarni sprzed XXI wieku.
2. No trudno, jak ktoś ma zbyt wysokie oczekiwania to wiadomo, że będzie narzekać na daną serię i mieć ból dupy o to :P zapewne jak wyjdzie Superman Bendisa to będzie odwrotna sytuacja, i spora część osób będzie pisać ''Skąd te narzekania, przeciez Bendis dobrze pisze Supsa znawcy. ''.
3.  No w sumie zgodzę się co do pojedynczych tomów, ale tego w DC Deluxe, Marvel Now (2.0) czy Klasyce Marvela nie brakuje takich pojedynczych tomów. Bardziej jak już to w Vertigo.
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Kwiecień 2019, 19:25:08 wysłana przez Gascon200 »

Offline Mateusz

« Odpowiedź #208 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 19:32:01 »
Na podstawie papierowego katalogu, który jest nieco lepszej jakości uzupełniliśmy podtytuły większości pozycji.

Pyrkon 2019: Zobaczcie katalog Egmontu na cały 2019 rok
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

JanT

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Pt, 26 Kwiecień 2019, 19:33:25 »
Dasz radę przepisać autorów z okładki ostatniego tomu Punishera?