Autor Wątek: Jeden komiks  (Przeczytany 11048 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deg

Odp: Jeden komiks
« Odpowiedź #45 dnia: Śr, 26 Październik 2022, 21:06:30 »
A Czary Zjary mają chyba również zniesmaczać.

Racja, ale poza zniesmaczeniem utwór powinien zawierać coś jeszcze. Ja się tego czegoś nie dopatrzyłem, podobnie jak Ty w "Ciemności" :)
This is my truth, tell me yours.

Offline komiks

« Odpowiedź #46 dnia: Śr, 26 Październik 2022, 21:25:35 »
Lobo: Ostatni Czarnian i Lobo: Powraca, traktuje to jako komplet. To były moje ulubione komiksy w latach młodzieńczych, a potem miałem przerwę od komiksów na wiele lat. Do momentu, aż zobaczyłem na Pyrkonie zbiorczy album Lobo: Portret bękarta i na fali sentymentu po prostu musiałem go mieć. Wtedy wróciłem do czytania komiksów, najpierw tych z dzieciństwa i lat młodzieńczych, a później odkryłem bogactwo nowych tytułów. Więc wychodzi na to, że Lobo jest komiksem, który wywarł na mnie największy wpływ.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Leyek

« Odpowiedź #47 dnia: Pt, 28 Październik 2022, 22:19:53 »
Komiks Fantastyka - Wieczna Wojna część 2. Po przeczytaniu (w czasie lekcji plastyki w podstawówce) stwierdziłem - o,kurde! W komiksie można zrobić to samo co Lem robi w swoich książkach. To bardzo ciekawe!

No można robić jak się weźmie za podstawę książkę ;)

Offline 79ers

« Odpowiedź #48 dnia: So, 29 Październik 2022, 18:36:54 »
Rork Fragmenty

Offline HaVoK

« Odpowiedź #49 dnia: So, 29 Październik 2022, 22:07:11 »
Maus

Offline Pablos

« Odpowiedź #50 dnia: Cz, 03 Listopad 2022, 20:34:43 »
Jeden komiks, wybrany sercem... Hugo: Zamek Mew (Orbita)

Offline Eyeless

« Odpowiedź #51 dnia: Pt, 04 Listopad 2022, 21:08:20 »
W pustyni i w paszczy, za ukształtowanie poczucia humoru do spółki z Monty Pythonem.

Offline Szekak

« Odpowiedź #52 dnia: So, 05 Listopad 2022, 08:45:41 »
"Frankenstein żyje, żyje!", ponieważ w te plansze mógłbym wpatrywać się całymi dniami...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #53 dnia: Wt, 21 Marzec 2023, 21:00:56 »
Wiedźmin: Dom ze szkła. Od tego przypadkowo kupionego komiksu rozpoczęła się moja przygoda z Wiedźminem...i grami. Jakoś 6 lat temu był w mega promocji w Empiku, więc wziąłem za te 15 zł i to zmieniło moje życie. :D Spodobał mi się tak bardzo, że od razu po lekturze wziąłem telefon do ręki i kupiłem Dzieci lisicy. I dzięki tym dwóm komiksom przeczytałem jednym tchem wszystkie książki i przeszedłem gry. Prawdopodobnie gdyby nie Dom ze szkła, to nie grałbym teraz w gry i miałbym więcej pieniędzy. :D Najpierw kupiłem PlayStation dla Wiedźmina 3, później Xboxa dla dwójki, bo nie było na PlayStation, a jeszcze później laptopa, żeby zagrać w jedynkę, której nie było na żadnej konsoli. W międzyczasie wciągnąłem się w gry video i straciłem na nie tysiące godzin.
Prawdopodobnie gdyby nie Dom ze szkła nie miałbym teraz kupki wstydu i byłbym z komiksami na bieżąco.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Wt, 21 Marzec 2023, 21:11:33 »
Prawdopodobnie pierwszy komiks jaki przeczytałem i od niego się zaczęło to stare niemieckie wydanie Tarzana znalezione gdzieś na strychu u dziadka, z którego nic oczywiście nie rozumiałem.

Offline plast

« Odpowiedź #55 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 01:47:40 »
@Death
To najbardziej nieprawdopodobna historia jaką czytałem w tym dziesięcioleciu. Jeśli to prawda to gdzieś ty się człowieku uchował, pod którym kamieniem :)

Offline Death

« Odpowiedź #56 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 06:19:14 »
Pod monolitem z Odysei kosmicznej. :)
Nie no, ale takie są fakty. Kilka dni po lekturze Domu ze szkła już miałem PlayStation i Dziki gon. I tak zaczęła się moja przygoda z grami video. :)

Online Crono

« Odpowiedź #57 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 07:48:23 »
Faktycznie nieprawdopodobna historia, tym bardziej że Dom ze szkła to nie jest jakiś nadzwyczajny komiks 🙂 Dobry, ale nic ponadto. A kolejne trzy czy cztery komiksowe Wiedźminy to równia pochyła. A Dziki gon to fantastyczna gra.

Offline Death

« Odpowiedź #58 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 08:08:08 »
A mnie się bardzo podobał. Weszło mi niesamowicie.

Offline death_bird

« Odpowiedź #59 dnia: Śr, 22 Marzec 2023, 09:01:12 »
Kilka dni po lekturze Domu ze szkła już miałem PlayStation i Dziki gon. I tak zaczęła się moja przygoda z grami video. :)

Gry jak gry. Ale przejście z komiksu na książki Sapkowskiego (a nie na odwrót) to już jest wyjątkowa figura łyżwiarska.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".