Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 763796 razy)

Offline parsom

Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #3390 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:00:28 »
O, panie, u Kinseya to wychodziło, że średnia długość penisa to prawie 17 cm. Tyle to nawet Polacy nie deklarują w ankietach Durexa.

Offline burberry

« Odpowiedź #3391 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:00:59 »
Jak można w ogóle się powoływać na Kinsey'a? Wątpliwej jakości badania opętanego człowieka, którego można nazwać Mengelem seksuologii  :-X zwyrodnialec i pedofil, no ale lgbt, więc swój xD

Offline balech

« Odpowiedź #3392 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:02:40 »
"Badania", Kinsey, co dalej.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #3393 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:06:25 »
O, panie, u Kinseya to wychodziło, że średnia długość penisa to prawie 17 cm. Tyle to nawet Polacy nie deklarują w ankietach Durexa.

no bo to były badani deklaratywne - nie ma się co dziwić
dopiero potem pojawiają się inne - pomiary badaczy - wskazujące na 13 cm :)

blubbery nie nakręcaj się - tak ja Freud, gość kładł podwaliny pod naukę - popełnił masę błędów
czy to nie wy zawsze gadacie, że trzeba oddzielić dzieło od autora? :)
no i chętnie przeczytam o tej pedofilii i zwyrodnialstwie :)
jakbyś mógł coś podrzucić :)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kontinuum_seksualne
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline parsom

« Odpowiedź #3394 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:14:38 »
No nie, to nie chodzi o oddzielanie dzieła od autora. Po prostu zarówno Freud jak i Kinsey opowiadali bzdury. Ich dzieło ma wartość tylko historyczną i/lub rozrywkową. Nawet wikipedia podaje, że "analizy danych uzyskanych przez Kinseya nie potwierdzają wysuniętego przezeń twierdzenia" (o kontinuum orientacji).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #3395 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:23:43 »
No nie, to nie chodzi o oddzielanie dzieła od autora. Po prostu zarówno Freud jak i Kinsey opowiadali bzdury. Ich dzieło ma wartość tylko historyczną i/lub rozrywkową. Nawet wikipedia podaje, że "analizy danych uzyskanych przez Kinseya nie potwierdzają wysuniętego przezeń twierdzenia" (o kontinuum orientacji).

To znaczy i Freud i Kinsey na wielu polach popełnili wiele błędów, ten ostatni np twierdził, że materiały o pedofilii ma od wielu rozmówców, a miał tylko jednego a próby badawcze były niereprezentatywne. Jednak to te dwa osobniki uruchomiły domino. Ja dałem Kinseya bo chciałem koledze pokazać, że ten "spisek" sięga lat 40-tych ;)
Natomiast naprawdę nie wymaga trudu znalezienie badań reprezentatywnych dotyczących orientacji, tak jak badań wielkości penisa :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Luty 2025, 15:25:50 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Leyek

« Odpowiedź #3396 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 15:58:33 »
<<tutaj było wyzywanie od głupków itp.>> (przyp. Leyek)

tu jest początek tego zła o nazwie seksuologia ;)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Alfred_Kinsey
https://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Kinseya
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kontinuum_seksualne

także zanim narodził się wielki spisek o nazwie media "wiem lepiej" społecznościowe to już te naukowcy chcieli ludziom wyprać mózgi, żeby lgbt przejęło władzę nad światem ;)

Za dnia skromny wydawca komiksów. Jeśli jednak gdzieś w internecie atakowana jest ultralewicowa propaganda budzą się w nim mroczne demony lewactwa* przeobrażając go w nieustraszonego Kapitana ArekNARCHIĘ!!!
Jego główna broń to chybione cytaty z Wikipedii. Chroni go pradawna Tarcza Antyargumentowa.
Główny rewir działania: plugawe i zapomniane przez ludzi miejsce zwane jako Spec City.

Pierwszy zeszyt jego przygód w sprzedaży już niedługo.
Scenariusz i rysunki: M. Turek

*patrz zeszyt nr 4
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Luty 2025, 16:02:36 wysłana przez Leyek »

Offline donT

« Odpowiedź #3397 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 16:07:10 »
Panowie.
Po raz kolejny robicie ideologiczne zapasy w kisielu w temacie o aktualnie czytanych komiksach.
Musicie? I tak, nikt nikogo do niczego nie przekona.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3398 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 16:08:04 »
na 4 rozpoczęte serie tylko w jednym nie ma wątku homoseksualnego. Ciekawa nadreprezentacja, to jakiś ogólna tendencja w komiksach czy tylko ja tak trafiam?

Tak bardzo, bardzo ogólnie patrząc na komiksy w PL, to choćby:

2003 - Strażnicy
2007 - Authority
2008 - Konrad i Paul
2009 - Fun Home
2011 - Stuck Rubber Baby

Z pamięci piszę, oczywiście zapewne tak wcześniej jak i w międzyczasie było sporo komiksów poruszających te wątki, ale żadna to nowość. Zresztą nie wiem, nie śledzę, dla mnie są one wyłącznie elementem fabuły.

Z kolei ja mam takie szczęście, że ostatnio trafiam na komiksy, w których jest dom na wsi i zagroda.
"Jonah Hex", "O Piaście Kołodzieju", "Asterix", "Poranek ściętych głów", "Kajko i Kokosz"... Nadreprezentacja szeroko rozumianej ludyczności czy tylko ja tak trafiam?  8)

« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Luty 2025, 16:11:20 wysłana przez Popiel »

Offline balech

« Odpowiedź #3399 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 16:19:40 »

2003 - Strażnicy
2007 - Authority
2008 - Konrad i Paul
2009 - Fun Home
2011 - Stuck Rubber Baby

Z pamięci piszę, oczywiście zapewne tak wcześniej jak i w międzyczasie było sporo komiksów poruszających te wątki, ale żadna to nowość. Zresztą nie wiem, nie śledzę, dla mnie są one wyłącznie elementem fabuły.

Z kolei ja mam takie szczęście, że ostatnio trafiam na komiksy, w których jest dom na wsi i zagroda.
"Jonah Hex", "O Piaście Kołodzieju", "Asterix", "Poranek ściętych głów", "Kajko i Kokosz"... Nadreprezentacja szeroko rozumianej ludyczności czy tylko ja tak trafiam?  8)
Przecież ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest tak absurdalne, że ciężko komentować.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #3400 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 16:28:57 »
Za dnia skromny wydawca komiksów. Jeśli jednak gdzieś w internecie atakowana jest ultralewicowa propaganda budzą się w nim mroczne demony lewactwa* przeobrażając go w nieustraszonego Kapitana ArekNARCHIĘ!!!
Jego główna broń to chybione cytaty z Wikipedii. Chroni go pradawna Tarcza Antyargumentowa.
Główny rewir działania: plugawe i zapomniane przez ludzi miejsce zwane jako Spec City.

*patrz zeszyt nr 4

sarkazm to broń słabych i strachliwych umysłów :)
pani psychologia :)

ale uśmiechnąłem się także szacun ;)

ale, ale - byli już tacy co dzielili naukę na lewacką i nie, palili książki i wrzucali okładki komiksów do niszczarki ;)

a pro po łupków :) to był żart - będący dokładnie cytatem - ale wywaliłem go właśnie dlatego, że może być błędnie odczytany w necie ;)

Dont ma racje, też się już tego nauczyłem ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Luty 2025, 16:35:13 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #3401 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 16:37:32 »
Dobra, skończcie już te wasze wypociny i nie zaśmiecajcie wątku.

Offline turucorp

« Odpowiedź #3402 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 17:36:52 »

*patrz zeszyt nr 4

Tia, niby, że ja mam czas na rysowanie takich pierdół? Po co to sobie robisz @Leyku?  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #3403 dnia: Pn, 03 Luty 2025, 21:18:36 »

2009 - Fun Home
2011 - Stuck Rubber Baby

jeszcze ad vocem - tak gwoli ścisłości to lekka manipulacja podawać te przykłady, bo to są komiksy, których tematyka jest związana z homoseksualizmem. Oba zresztą są genialne.

Tymczasem balechowi chodziło o sytuację, w której w każdym komiksie który czyta pojawia się wątek homoseksualny, mimo że to nie są tematycznie komiksy związane z homoseksualizmem. Konrad i Paul też chyba pod to podpada, ale tego nie czytałem, więc pomijam.

Offline Takesh

« Odpowiedź #3404 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 08:08:46 »
Widzę, że od dłuższego czasu Admini mają wolne...