Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 766889 razy)

bababatman i 7 Gości przegląda ten wątek.

Bender

• Gość
Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #330 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 09:15:08 »
Kot Rabina 7 .... ugh. Nie wiem czy to moja antysfarowa faza, czy to rzeczywiście jest takie słabe

Offline Leyek

« Odpowiedź #331 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 09:36:45 »
Jest słabe.
Jak wciągnąłem 1-5 momentalnie, tak te kontynuacje z każdą kolejną coraz gorzej się czytało.

Offline skil

« Odpowiedź #332 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 12:29:49 »
1-4 bardzo dobre, 5 już słabował, a potem jest tylko gorzej.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Offline Death

« Odpowiedź #333 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 12:58:18 »
No to ja uważam, że ten był najlepszy od czasu pierwszego wydanego dawno temu przez Post tomu:
https://www.gildia.pl/komiksy/398111-kot-rabina-7-wieza-bab-el-oued
Trzy najnowsze czekają jeszcze na półce na swoją kolej.

Offline burberry

« Odpowiedź #334 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 13:02:42 »
Przeczytałem w kilka dni całego Koziorożca.

Seria trzyma raczej dobry lub bardzo dobry poziom. Rysunki są świetne i cieszyła moje oko zabawa Andreasa konwencją, stylem i pomysłami. Pod tym względem topka, bo styl zmieniał się delikatnie kilka razy, a ponadto było dużo rysunków miasta, budynków, co bardzo mi się podoba. Zresztą, raczej wszyscy wiedzą, jak rysuje Niemiec. Również zmiana tempa akcji między poszczególnymi częściami - raz jest akcja osadzona z dala od głównych wątków i pozornie niewiele się dzieje, innym razem z kolei mamy tempo wyścigowe z wieloma bohaterami i odsłanianiem niektórych tajemnic i podrzucaniem następnych - sprawiła, że nie znużyłem się zbytnio, tylko czytałem ciurkiem. I kiedy już w 20 tomie zaczęło mi się wydawać, że rozumiem, to w 21 zrozumiałem, że jednak nie rozumiem.
Spoiler: PokażUkryj
Pogubiłem się przy tych pętlach czasowych. Nie do końca zrozumiałem tę jedną i drugą rzeczywistość.

Pewnie spróbuję podjechać do Kozia jeszcze raz, jak będę czytał Rorka ponownie. Być może wtedy więcej zrozumiem, ponieważ teraz zacząłem dopiero od 5 tomu, a tomy 1-4 czytałem jakieś 5 lat temu lub coś podobnego.

W każdym razie serię uzupełniłem za 90 zł, to był steal, biorąc pod uwagę frajdę z czytania, fabuły i rysunków.
« Ostatnia zmiana: Cz, 14 Kwiecień 2022, 14:41:03 wysłana przez burberry »

Offline Leyek

« Odpowiedź #335 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 18:23:53 »
@Death
Ty pisałeś wczoraj, że dla Ciebie Płaszcz i szpony to ten sam poziom co Donżon, to Twojego głosu nie można brać na poważnie ;)

Offline Death

« Odpowiedź #336 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 19:45:24 »
Obok jest taki temat z najbardziej przereklamowanymi komiksami. Obecnie nie można brać na poważnie połowy tego forum. :D
A Płaszcz jest znakomity.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 12:15:04 »
Jest słabe.
Jak wciągnąłem 1-5 momentalnie, tak te kontynuacje z każdą kolejną coraz gorzej się czytało.

No 8-10 odpuszczam. 7 to rzeczywiscie już jakiś bełkot. Rzuce Klezmerów 3 na ruszt. Mam nadzieję, że będzie detox.

Offline Death

« Odpowiedź #338 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 12:27:19 »
Możesz nie brać na poważnie mojej opinii, ale Klezmerzy 3 to sztos jakim żaden Kot Rabina nie był (no, może oprócz jedynki, bo Bar Micwa faktycznie jest genialnym komiksem). ;)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 12:52:02 »
Liczę na to bo poprzedni Klezmerzy super.

Offline PJP

« Odpowiedź #340 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 14:42:23 »
Wciągnąłem się w carrefourowską kolekcję :) Na razie najbardziej podpasował mi pajączek i Wolverine a najmniej Kapitan Ameryka - i nie chodzi o ramoty, ale samą konwencję.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 13:16:46 »
Chyba jednak zaczynam mieć uczulenie na Sfara. Nawet Klezmerach zaczyna mnie powoli irytować jego maniera pisania. Zaczynam mieć wrażenie, że w swoich ostatnich solowych komiksach potrafi pisać tylko jedną postać.

Offline Leyek

« Odpowiedź #342 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 13:45:32 »
@Bender
Albo za dużo bardzo dobrych rzeczy przeczytałeś ostatnio. Poczytaj coś Scotta Snydera, Dorisona czy jakieś współczesne Marvele/DC od razu Ci się zmieni perspektywa ;)

Pamiętam jak kiedyś przeczytałem 1 tom Wonder Woman Azzarello pomiędzy 1 a 2 tomem Arq Andreasa i się dziwiłem jak coś tak słabego może być chwalone. Ale potem po jakimś czasie przeczytałem całość tej WW i była spoko (w swojej kategorii), choć i tak najlepszą robotę robią tam rysunki Chianga.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 13:53:21 »
No dzięki, ale pass ;)   Superhero już od dawna omijam z daleka. ;)

Offline eferce

« Odpowiedź #344 dnia: So, 16 Kwiecień 2022, 15:30:30 »
Apropos Sfara to ja przeczytalem wlasnie Merlin vs Mikolaj i ubawil mnie jak kiedys Asteriks czy Kajkosze (ktorym teraz nie zawsze sie to udaje, no ale czytane sa poraz enty a nie pierwszy).
Oddalbym lewe jajo zeby wyszly u nas integrale Merilna (szukalem po ang i fiasko...a ani francuskiego ani hiszpanskiego nie znam)
A wiele bym dal zeby chociaz tom pierwszy od Znakomite, ktos wystawil na sprzedaz/wymiane ;)