Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 764720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline volker

Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #3255 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 13:45:57 »
Jemu chodziło chyba o Astronoma

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #3256 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 15:52:33 »
Dwa telefony później:

Komiks Jacka Świdzińskiego Brzask nie jest dostępny w ogólnej sprzedaży, został wydrukowany w nakładzie 1k i ma służyć jako komiks rozdawany podczas wydarzeń organizowanych przez Wydział Kultury i Promocji Urzędu Śródmieście w Warszawie (również do promocji właśnie Śródmieścia). Na razie nie ma kalendarium tych wydarzeń, ale bardzo miły pan z Wydziału powiedział, żeby napisać do niego na maila, opisać naszą sytuację, dostaniemy kilka egzemplarzy (nie mam pojęcia ile, opiszę sytuację z pasją, może się uda więcej niż 2 :D ).

Natomiast na pytanie, czy ktoś inny mógłby wydać komiks, pan odpowiedział, że Urząd ma prawa jeszcze na 5 lat - nie zapowiada się zatem.

Otwieramy procedurę zdobycia komiksu Jacka i będę dawać Wam znać, co i jak :)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #3257 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 16:00:46 »
Dobra, to jeden będzie dla Was, a jeden dla mnie. ;)

Offline parsom

« Odpowiedź #3258 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 16:02:09 »
Chcem, chcem - dopisz mnie do listy!
Swoją drogą - dzban roku dla tego, kto wpadł na pomysł takiego wydania.

Offline Rafa

« Odpowiedź #3259 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 16:11:09 »
@Kasia
Proszę mnie wciągnąć do karnecika na sztukę Brzasku.
Dziękuję

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #3260 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 16:17:33 »
Jak zwykle w takiej sytuacji robię excela  ;D Proszę o info tutaj lub na priv, jak ktoś zainteresowany.

Bo dzięki temu będę mogła panu wyraźnie napisać: "mam w pliku X osób chętnych z całej Polski!".
Maila będę pisać jakoś za 2 dni.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3261 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 16:40:27 »
Ten komiks powinien być szeroko dostępny, bo jest a) bardzo dobry; b) bardzo ważny; c) wydany z publicznych pieniędzy.

Niemniej znajduję zabawnym, że totalny szit, który latami walał się na straganach z przecenami jest teraz za 400 PLN, znika w 20 godzin i jest niedostępny.
A prawdziwa perła jest rozdawana za darmoszkę. I też niedostępna.

Chcesz kupić za grubą kasę? Nie ma. Dają za darmo? Też nie ma.

Ot, temat do dyskusji w dziale "sytuacja na polskim rynku".

Offline Bouncer

« Odpowiedź #3262 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 16:48:25 »
Proszę mnie dopisać do listy, chętnie przygarnę

Offline Xmen

« Odpowiedź #3263 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 17:19:29 »
Na "prawdziwą perłę" jest hype, bo nie można jej dostać. Gdyby była dostępna w każdym sklepie nikogo by nie obchodziła.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3264 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 17:26:24 »
Zbędny cudzysłów. Poza tym może sprawdź dostępność starszych komiksów Świdzińskiego. To a'propos tego "nieobchodzenia".

Offline Takesh

« Odpowiedź #3265 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 17:48:02 »
Ja też poproszę jeden egzemplarz.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3266 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 18:16:36 »
Wiadomka. Komiksy z 2017 jest niedostępny w 2025, toż to szok i wyznacznik jakości.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #3267 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 18:38:11 »
  Teraz to już się czepiasz, przecież masz jak wół napisane o doskonałym panowaniu nad komiksową materią, co w sumie pojawia się za każdym razem jak gdzieś, coś się o autorze ukazuje. Nie wiem kto to wymyślił, bo reszta spisuje od tej pierwszej osoby, ale to jest całkiem nieźle pomyślane. Z jednej strony odrazu wiadomo, że Świdziński jest w tym świetny, z drugiej mamy gwarant, że niewiele osób zapyta "a w czym?".

Offline Sędzia

« Odpowiedź #3268 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 18:40:26 »
Ja pisałem już wcześniej, ale przed otwarciem listy, więc wpisuję się jeszcze raz.

Offline Death

« Odpowiedź #3269 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 19:01:17 »
Ja już dawno pisałem o tym Katarzynie, ale tutaj official, że kcem. :)