Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 388719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Hachette
« Odpowiedź #525 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 07:53:24 »
Z 8loga:
Czyżby w sierpniu Hachette miało wypuszczać test Kolekcji Avengers?
Kolekcji Avengers nie ma i nie będzie. Z Marvela jest tylko Deadpool i nie wiadomo na razie co z X-Men.

John

• Gość
« Odpowiedź #526 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 10:44:41 »
Skąd pewność że kolekcji Avengers nigdy u nas nie będzie?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 10:45:34 »
Bo kolekcji Avengers nie ma nigdzie :)

John

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 10:47:55 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #529 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 10:49:43 »
Ale test się nie powiódł. Pod film wrzucili 3 tomy z testu na stronę i koniec https://hachettepartworks.com/avengers-assemble

Test X-Men też podobno nie znikał ze sklepów.

Offline xanar

« Odpowiedź #530 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 12:56:11 »
Kolekcje wymierają  ;)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Cypher

« Odpowiedź #531 dnia: Nd, 26 Maj 2019, 13:04:29 »
Alien Predator też chyba poza faze testu nie wyszło. Chociaż strona dalej stoi i chyba zeedytowano ją pod 2019 rok.

https://www.alienandpredatorcollection.com/

« Odpowiedź #532 dnia: Wt, 28 Maj 2019, 17:39:42 »
Ciekawa ciekawostka, że tak powiem:

Przypominałem sobie dzisiaj "Króla Olch" Volkera Schlondorffa i w jednej ze scen bohater daje znajomej dziewczynce którąś z przygodowych powieści Curwooda wydaną przez Hachette (akcja dzieje się moment przed zaatakowaniem Francji przez Niemcy podczas IIWŚ). Z ciekawości sprawdziłem, czy Hachette rzeczywiście wtedy istniało i okazuje się, że istnieje już od 1826 roku. Co ciekawe tropiąc dalej w chwili obecnej należy do holdingu Lagardere na który składają się trzy podmioty z Hachette w nazwie obejmujące wydawnictwa, oficyny, dystrybutorów oraz całe koncerny medialne na wszystkich kontynentach (pewnie z wyjątkiem Antarktydy), koncern Lagardere Active zajmujący się nowoczesnymi mediami oraz udziały w Airbus Group dawniej EADS, które oprócz samolotów cywilnych,rakiet i satelit produkuje dajmy na to samoloty bojowe Typhoon i Rafale, śmigłowce bojowe Eurocopter oraz te serii AH i H, pociski rakietowe i zaawansowaną elektronikę wojskową i jest naprzykład właścicielem fińskiej Patrii, tej samej która sprzedała nam projekt Rosomaków.
   Także lepiej Bazyla nie zaczepiać tutaj, bo ma potężnych kumpli, handlujących śmiercią. A tak na poważnie, spodziewałem się, że to jest duże ale nie spodziewałem się takiego molocha. Trybunał Sów to przy nich pikuś.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #533 dnia: Wt, 28 Maj 2019, 17:45:40 »
To ja od siebie dodam, że gdyby Hachette w 1826 roku zaczęło od wydawania kolekcji komiksów, to dziś wychodziłby tom ponad 5000. A panoramę z takiej kolekcji dałoby się ułożyć tylko na Wielkim Murze Chińskim.  8)

« Odpowiedź #534 dnia: Wt, 28 Maj 2019, 17:48:28 »
  Który z resztą mogliby bez trudu roz.....ć za pomocą jednego ze swoich produktów.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #535 dnia: Wt, 28 Maj 2019, 18:45:43 »
To ja od siebie dodam, że gdyby Hachette w 1826 roku zaczęło od wydawania kolekcji komiksów, to dziś wychodziłby tom ponad 5000. A panoramę z takiej kolekcji dałoby się ułożyć tylko na Wielkim Murze Chińskim.  8)
Wtedy istniałoby również ryzyko, że Wielki Mur Chiński mógłby zostać brutalnie przerwany.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #536 dnia: Wt, 28 Maj 2019, 18:54:58 »
wychodziłby tom ponad 5000.
Myślę że jakaś wojna albo inny wydarzenie mogłoby brutalnie przerwać kolekcję :)

Gdzie było Hachette jak TM-Semic wydawał Marvela? Teraz co chwilę wali dubelki (w kolekcji Spider-Mana to dopiero będzie) zamiast coś nowego. No chyba że TM-Semic to wydawał żeby uprzedzić kolekcję bo wiedzieli o niej wcześniej jak Hachette szukało tłumaczy do WKKM  ;D

Wtedy istniałoby również ryzyko, że Wielki Mur Chiński mógłby zostać brutalnie przerwany.
To może Mur Berliński był Hachette? Został brutalnie przerwany zaraz przed powstaniem Egmontu PL.
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Maj 2019, 19:03:47 wysłana przez JanT »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #537 dnia: Śr, 29 Maj 2019, 12:02:06 »
W czasie wojny mogli wydawać kolekcje ze sprzętem wojskowym do składania. Np. czołg w 500 zeszytach  ;D

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #538 dnia: Śr, 29 Maj 2019, 12:18:10 »
Moim zdaniem nietrafiony pomysł. Przecież zanim wyszłaby cała kolekcja i dałoby się złożyć czołg, to wojna już by się skończyła. A gdyby jeszcze brutalnie przerwano taką kolekcję w trakcie, jak inne? To już w ogóle niewypał.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #539 dnia: Śr, 29 Maj 2019, 12:23:05 »
Zwłaszcza, że konkurencja wydawała już czołgi i to od razu w wydaniach zbiorczych.