Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 388619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Hachette
« Odpowiedź #1680 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:02:14 »
Czyli dlatego Egmont dodrukowuje Dark Knight Returns i Batmany Loeb/Sale. :)

W Polsce wydano już dużo Batmana, więc dużo byłoby dubli. Ale jak pokazały choćby tytuły w batmanowej Kolekcji Eaglemoss ( https://www.salvat.com/batman-la-leyenda-177 ) są jeszcze historie czekające na polską premierę, albo wznowienie po TM Semic. Z tych 5 włoskich tytułów ja mam Długie Halloween i Trzech Jokerów. Ale w cenie 50 zł w Empiku kupiłbym pozostałe 3 ujawnione tytuły, które w dotychczasowym wydaniu Egmont Polska ominąłem. No i oczywiście bye bye przeszacowane tytuły Noir.

Fakt jest taki, że w maju skończy się polska edycja BiZDC. Jeśli Hachette Polska udałoby się zacząć inną Kolekcję z komiksami DC - choćby tą nową batmanową, to osobiście byłbym zainteresowany i kupowałbym własne braki.
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:23:35 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #1681 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:14:31 »
 Moge powiedziec tylko, że nie ma co liczyć na tą kolekcje w Polsce.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1682 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:22:44 »
@UP
Zapomniałeś jeszcze wspomnieć jak zawsze, że jest niepotrzebna (establishment 2012). :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:44:55 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Kandor

« Odpowiedź #1683 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:26:02 »
Nigdy nie mów nigdy. Ja chętnie bym przytulił takich "Trzech Jokerów" w wydaniu kolekcyjnym czy też "IL RITORNO DEL CAVALIERE OSCURO" (ten tytuł akurat chciałbym mieć wydrukowany na t-shircie ;-)) :-) Mój włoski.. praktycznie nie istnieje ale chyba kolekcja pomyślana jest na 60 tomów czyli byłoby mniej niż 2 i 1/3 roku zbierania :-)
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:29:51 wysłana przez Kandor »

Offline michał81

« Odpowiedź #1684 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:28:10 »
Nikt wam nie broni zacząć uczyć się włoskiego. Bo jak napisałem powyżej takiej kolekcji nie będzie w Polsce od Hachette.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1685 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 18:33:29 »
Podoba mi się też koszulka dla prenumeratorów, bo jest głównie czarna. Teraz w Pepco mają podobną za 30 zł i jest ładna. Ale po doświadczeniach wiem, że nie dla mnie są białe koszulki. Każdy inny kolor, byle nie ten.

Offline michał81

« Odpowiedź #1686 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 19:13:44 »
Czyli dlatego Egmont dodrukowuje Dark Knight Returns i Batmany Loeb/Sale.
Dark Knight Returns jest w Kanonie Komiksu, który ma być cały czas dostępny. Oczywiście nikt ci nie broni pisać kolejnych bzdur, ale naprawdę mógłbyś włączyć nieraz opcje myślenia.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1687 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 19:32:52 »
Mitologia Nordycka przedłużona.

W sensie, że teraz będą rzeczy typu "Thor 3", "Loki - Ostateczne starcie", "Odyn - Powrót Króla"? :)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline 79ers

« Odpowiedź #1688 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 20:20:31 »
Jakby dawali Batman noir po 50zł to biorę, ale pewnie 60 dubli i wątpliwej urody figurka to trochę mało.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1689 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 20:30:54 »
Wszystkie te kolekcje powtarzają w kółko te same tomy.
Mnie by się marzyła kolekcja: Batman - brązowa era albo pełne wydanie Legends of the Dark Knight.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1690 dnia: Pn, 15 Lipiec 2024, 21:11:29 »
Meczy mnie juz to gadanie o dublach. Takie ksiazki maja po 10 wydan i nikt nie biadoli caly czas ze to dubel. Jak jakis wydawca chce sobie kolejny raz wydac dany komiks to niech wydaje. Wydawca sam najlepiej wie czy dana pozycja znajdzie nabywce czy tez nie.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1691 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 07:12:49 »

Kiedyś bym się zgodził, jednak widząc BiZ, które jest pełne dubli i dało parę perełek, których Egmont by nie wydał, to się okazuje, że takie kolekcje są najlepsze. Batman to najmocniej wyeksploatowany bohater w komiksach na polskim rynku, co sprawia że każdy zainteresowany fan ma porządne wydania Egmontu i oleje kolekcję. Ewentualnie kupi jakiś plankton, który by nie przeszedł w Egmoncie. Za to promocja w punktach prasowych i reklamy w tv mogłyby przyciągnąć nowych czytelników, którzy z czasem przeszliby na porządne wydania. Rynek komiksu delikatnie wzrasta, bez skutków ubocznych. Taka kolekcja, która nic nie blokuje, to dobra kolekcja. Dawać nam te duble!

Offline Juby

« Odpowiedź #1692 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 10:21:10 »
Tymaczasem we Włoszech rusza nowa kolekcja z samym Batmanem https://www.hachette.it/comics/batman-le-cronache-del-cavaliere-oscuro/

Nigdy nie byłem fanem prasowych kolekcji (nie zbierałem ich i nie zbieram, dostałem bądź nadrobiłem tylko kilkanaście numerów z WKKDC i BiZ + jakieś pojedyncze sztuki Marvela), ale od zawsze powtarzam, że w jedną wszedłbym w ciemno - Batman. Komiksy o mojej ulubionej fikcyjnej postaci mogę czytać i zbierać bez końca, dlatego żałowałem, ze Eaglemoss nie ruszyło u nas ze swoją bat-kolekcją (w Czechach wyszła). W przypadku poświęconej wyłącznie Mrocznemu Rycerzowi - nie ważne czy byłyby to historie z Golden Era, Silver, Bronze, czy nowsze - brałbym prenumeratę ze wszystkimi dodatkami i zrobiłbym sobie pod nią regalik na zamówienie.

Dlatego bardzo ucieszył mnie ten link i mam cichą nadzieję, że @michał81 nie pisze swojego zdania na podstawie oficjalnego stanowiska Hachette i jednak jest jakaś szansa że za rok-dwa (już po zakończeniu BiZ) ruszą z tym Batmanem. Nie ważne czy okazałoby się, że mam 10, czy nawet 75% tych tytułów już na półce od innych wydawców*, i tak bym ją brał :)

*z tych pierwszych pięciu komiksów mam wszystkie

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1693 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:00:15 »
Sam TK na którychś targach mówił, że eagelmossowa Kolekcja Batmana była blisko wydania również na polskim rynku. W ogóle wyszło to przecież w Niemczech,UK, Czechach, Hiszpanii. U nas niestety nie, co mnie osobiście zasmuciło. Może uda się z tą drugą Kolekcją, ale oczywiście to wszystko na dziś jest patykiem po wodzie pisane. Nie wiemy jakie plany ma polski oddział Hachette.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1694 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:43:56 »
Też kupowałbym tę kolekcję. Czekam aż Hachette ujawni listę tytułów.

Patrząc po tej nieukończonej kolekcji Eaglemoss to jednak większość tytułów albo w Polsce się nie ukazała albo w księgarniach nie jest już dostępna.
Batman returns
his books to the library