Tymaczasem we Włoszech rusza nowa kolekcja z samym Batmanem https://www.hachette.it/comics/batman-le-cronache-del-cavaliere-oscuro/
Nigdy nie byłem fanem prasowych kolekcji (nie zbierałem ich i nie zbieram, dostałem bądź nadrobiłem tylko kilkanaście numerów z WKKDC i BiZ + jakieś pojedyncze sztuki Marvela), ale od zawsze powtarzam, że w jedną wszedłbym w ciemno - Batman. Komiksy o mojej ulubionej fikcyjnej postaci mogę czytać i zbierać bez końca, dlatego żałowałem, ze Eaglemoss nie ruszyło u nas ze swoją bat-kolekcją (w Czechach wyszła). W przypadku poświęconej wyłącznie Mrocznemu Rycerzowi - nie ważne czy byłyby to historie z Golden Era, Silver, Bronze, czy nowsze - brałbym prenumeratę ze wszystkimi dodatkami i zrobiłbym sobie pod nią regalik na zamówienie.
Dlatego bardzo ucieszył mnie ten link i mam cichą nadzieję, że
@michał81 nie pisze swojego zdania na podstawie oficjalnego stanowiska Hachette i jednak jest jakaś szansa że za rok-dwa (już po zakończeniu BiZ) ruszą z tym Batmanem. Nie ważne czy okazałoby się, że mam 10, czy nawet 75% tych tytułów już na półce od innych wydawców*, i tak bym ją brał
*z tych pierwszych pięciu komiksów mam wszystkie